DISCOVERY II - wyprawówka
Moderator: Jerry
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- apede
-
- Kontaktowanie:
Re: DISCOVERY II - wyprawówka
To chyba trzeba zgłosić nowy znak zodiaku
i zrobić zlot offroad overweight challenge
Ja zgłaszam prawie 130 kg w samuraiu 

Ostatnio zmieniony śr lut 25, 2015 4:28 pm przez apede, łącznie zmieniany 1 raz.
loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Byłem oglądać nawet fajnego Disco I. Pierwszy raz miałem okazję w nim posiedzieć.
Bardzo mało miejsca z tyłu i krótki bagażnik. Mam wrażenie, że jest dużo mniej miejsca niż we Fronterze. Jak dla mnie za mało miejsca jak na wyprawówkę. Nie ma się a bardzo czym podniecać
Bardzo mało miejsca z tyłu i krótki bagażnik. Mam wrażenie, że jest dużo mniej miejsca niż we Fronterze. Jak dla mnie za mało miejsca jak na wyprawówkę. Nie ma się a bardzo czym podniecać
Monterey 3,1D '97 LTD - na razie seria, w planie wyprawówka
HCPunk
HCPunk
GoralHC pisze:Byłem oglądać nawet fajnego Disco I. Pierwszy raz miałem okazję w nim posiedzieć.

ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- apede
-
- Kontaktowanie:
Jeszcze lepiej: overland overweight overnight czyli nocna przeprawaczesław&jarząbek pisze:dobra nazwaapede pisze:offroad overweight challenge

loppujen lopuksi suzuki neliveto
No owszem miejsca jest na długość mniej.bert pisze:GoralHC pisze:Byłem oglądać nawet fajnego Disco I. Pierwszy raz miałem okazję w nim posiedzieć.
Za to na wysokość znacznie znacznie więcej. W środku jaśniej, przestronniej.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
- Damian
-
- Kontaktowanie:
GoralHC pisze:Jak dla mnie za mało miejsca jak na wyprawówkę. Nie ma się a bardzo czym podniecać

jeżdżę D1
nie wiem gdzie zamierzasz jeździć i na jak długo, ale ja jadąc na miesiąc, zapakowałem się tak, że 2/3 kanapy miałem wolne (1/3 zdemontowana pod miejsce na dużą lodówkę 50 litrów).
chyba że kolega z tych, co to pół domu muszą zabrać ze sobą...

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Nie no Damian...
Wystarczy, ze jadą w 4 osoby
I bez bagażnika dachowego będzie im ciasno...
W dwie osoby to ja się pakuje do krótkiej froty a betów zabieram tyle ile chce bez ograniczania się i nie sypią mi się klamoty na łeb na zjazdach...
Wystarczy, ze jadą w 4 osoby

I bez bagażnika dachowego będzie im ciasno...
W dwie osoby to ja się pakuje do krótkiej froty a betów zabieram tyle ile chce bez ograniczania się i nie sypią mi się klamoty na łeb na zjazdach...
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
- Damian
-
- Kontaktowanie:
nawet w cztery dorosłe osoby nie widzę problemu, najmniejszego. chyba że mówimy o wyprawach powyżej miesiąca.
wystarczy sensownie się pakować i dobierać sprzęt biwakowy.
ten zajmujący mało miejsca jest ciut droższy, ale też jakościowy i starcza na dłużej.
grunt to zrobić sensowną zabudowę wnętrza - środkowa półka i górna półka.
na najniższym poziomie skrzynka przetrwania, skrzynka kuchenna, szpej typu taśmy, szekle, dmuchany ponton
, zbiornik z wodą 10 litrów z kranem, zapas wody oddzielnie w butelkach, miejsce na usyfione buty, dwa krzesełka. w bocznych kieszeniach zadaszenie, srajtaśma, ręczniki papierowe, mydło w płynie, ple ple.
środkowa półka to torby -mieszczą się cztery sportowe z lekkimi ciuchami i jeszcze jest prześwit - widać drogę w lusterku.
górny pawlacz kurtki, polary, ręczniki, statyw do aparatu, pierdoły wszelakie i ... stolik składany w rulon (polecam patent).
namiot mam na dachu, ale dwie kłeczuły dwójki można podwiesić siatką pod sufitem albo wrzucić do pawlacza.
jak wspominałem, jeszcze lodówka, ale ja lubię mieć dużą i mieć dostęp podczas jazdy.
może być mniejsza i da się ją upchnąć na tył.
mimo to, jestem zdania że dla czterech dorosłych osób...to się kupuje dwa samochody a nie jeden
wystarczy sensownie się pakować i dobierać sprzęt biwakowy.
ten zajmujący mało miejsca jest ciut droższy, ale też jakościowy i starcza na dłużej.
grunt to zrobić sensowną zabudowę wnętrza - środkowa półka i górna półka.
na najniższym poziomie skrzynka przetrwania, skrzynka kuchenna, szpej typu taśmy, szekle, dmuchany ponton

środkowa półka to torby -mieszczą się cztery sportowe z lekkimi ciuchami i jeszcze jest prześwit - widać drogę w lusterku.
górny pawlacz kurtki, polary, ręczniki, statyw do aparatu, pierdoły wszelakie i ... stolik składany w rulon (polecam patent).
namiot mam na dachu, ale dwie kłeczuły dwójki można podwiesić siatką pod sufitem albo wrzucić do pawlacza.
jak wspominałem, jeszcze lodówka, ale ja lubię mieć dużą i mieć dostęp podczas jazdy.
może być mniejsza i da się ją upchnąć na tył.
mimo to, jestem zdania że dla czterech dorosłych osób...to się kupuje dwa samochody a nie jeden

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
dokładnieDamian pisze: mimo to, jestem zdania że dla czterech dorosłych osób...to się kupuje dwa samochody a nie jeden

Dostęp do lodówki bez wychodzenia z auta to elementarne!

grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
musicie pojeździć na wyprawy motocyklowe trochę. Potem każdy wóz jest przestronny

kojarzy mi się to tylko z odparzoną dupą i jajami, ale ja się nie znamMroczny pisze:musicie pojeździć na wyprawy motocyklowe trochę. Potem każdy wóz jest przestronny

No i jeszcze z biwakami na których widywałem motocyklistów wietrzących swoją drugą i pewnie jedyną zmianę bielizny

dzięki
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
dokładnie tak patrzy na Ciebie klient neckermanna
mam tego świadomośćMroczny pisze:dokładnie tak patrzy na Ciebie klient neckermanna
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Jeździłem 6 lat Fronterą i wiem co piszę. Zgodzę się, że w środku jest przestronniej i jaśniej, ale ogólne wrażenie, mało miejsca dla pasażera, krótki bagażnik i jak dla mnie trochę niewygodnie u kierowcy, ale to są tylko moje odczucia i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej.RudeBoy pisze:No owszem miejsca jest na długość mniej.bert pisze:GoralHC pisze:Byłem oglądać nawet fajnego Disco I. Pierwszy raz miałem okazję w nim posiedzieć.
Wiadomo, jest więcej plusów niż minusów tego samochodu i nie wykluczam go w ostateczności, ale jest to ale.
HCPunk
HCPunk
Jeździłem 6 lat Fronterą i wiem co piszę. Zgodzę się, że w środku jest przestronniej i jaśniej, ale ogólne wrażenie, mało miejsca dla pasażera, krótki bagażnik i jak dla mnie trochę niewygodnie u kierowcy, ale to są tylko moje odczucia i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej.GoralHC pisze: No owszem miejsca jest na długość mniej.
Wiadomo, jest więcej plusów niż minusów tego samochodu i nie wykluczam go w ostateczności, ale jest to ale.[/quote]
ale po co, przecież frontiera "żondzi"

ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
nie bert, jest gówniany i nie nadaje się do niczego. Trzymajmy się ogólnie przyjętych stereotypów.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
nie wiem, nie widuje ich w terenie. Przynajmniej u mnie. Nie widuję ich również wśród leśników. Trudno mi zatem oceniać. Odnosiłem się do tego, że ktoś ocenia coś... nie mając pojęcia co oceniaRudeBoy pisze:nie bert, jest gówniany i nie nadaje się do niczego. Trzymajmy się ogólnie przyjętych stereotypów.
Logo jakie noszą na masce i powszechna szydera je przekreśliła.bert pisze:nie wiem, nie widuje ich w terenie. Przynajmniej u mnie. Nie widuję ich również wśród leśników. Trudno mi zatem oceniać. Odnosiłem się do tego, że ktoś ocenia coś... nie mając pojęcia co oceniaRudeBoy pisze:nie bert, jest gówniany i nie nadaje się do niczego. Trzymajmy się ogólnie przyjętych stereotypów.
No ale porównywanie froty do disco to tak średnio bo to auta w środku są totalnie inaczej zorganizowane. We frocie w środku niemalże jak w osobówce

grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Tak wygodnieRudeBoy pisze:We frocie w środku niemalże jak w osobówce

tak wygodnie jak osobówką na wyjebach

z montereya nikt się nie śmieje - a to bardzo blisko.

No tyle ze akurat zawias w montku i we frocie to jest identyczny i po prostu działa bardzo dobrze jak na IFS. W pizdu lepiej niż np. w Terrano.Mroczny pisze:tak wygodnie jak osobówką na wyjebach
W montku inna pozycja za kierownicą tyle.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Do montka można wsadzić 33"x10,5, a we frocie to 32"strach
HCPunk
HCPunk