Progi, oslony - DADAR UP
Moderator: Jerry
inspiracje dla tego tpa co to rendza mutowal,a pozniej glowica mu wybuchla,a nastepnie wymienial weze od chlodnicy na weze ogrodowe...zapomnialem jak sie nazywal ten gosc...grzegorzh pisze: Może znajdziesz sobie jakieś inspiracje tutaj:
http://www.eastcoastrover.com/168.html
http://www.eastcoastrover.com/kahnrangerover.html
Chodziło mi o Rayo, Pioruna. Oni się nie zajmują takimi rzeczami? Robieniem "pod klienta"? ;)Karolek_C pisze:Ad grzegorzh - Scorpion to pług a ja nie zamierzam gleby zbierać - napisałem wyżej, że ten wzór jest do bani.
Rzeczywiście jakoś na zdjęciach to nie wygląda zachęcająco ten Asfir do DII.
Może idź w Dan Bars - osłona drążków kierowniczych
Nie płuży ;) Ale mnie osobiście to nie przekonuje. Wolę osłonę.
Ad grzegorzh
Rayowcy Scorpionują więc to ta osłona co mi nie odpowiada a pozatym to chyba jej nie mają (patrz ich sklep internetowy).
Dan barsów też nie chcę więc chyba łyknę ten Asfir.
Ad LR_Olek - fajny rendzyk - tylko trochę chyba za wysoki do lansu
na czarnym
Ad standerus - a podaj proszę linka do samej osłony bo tą stronę widziałem już zylion razy i osłonę pokazują tylko ze zderzakiem a samej jej nie ma w ich sklepie.
Dzięki za podpowiedzi, Karolek
Rayowcy Scorpionują więc to ta osłona co mi nie odpowiada a pozatym to chyba jej nie mają (patrz ich sklep internetowy).
Dan barsów też nie chcę więc chyba łyknę ten Asfir.
Ad LR_Olek - fajny rendzyk - tylko trochę chyba za wysoki do lansu

Ad standerus - a podaj proszę linka do samej osłony bo tą stronę widziałem już zylion razy i osłonę pokazują tylko ze zderzakiem a samej jej nie ma w ich sklepie.
Dzięki za podpowiedzi, Karolek
-------------
Disco II było, Disco III było, Terrano II było, teraz Freelander 2 2.2 automat
Karolku, ale Ty mówisz o tej:
http://www.rajdy4x4.pl/sklep/produkt/140/5206.html
czy coś innego jeszcze ?
http://www.rajdy4x4.pl/sklep/produkt/140/5206.html
czy coś innego jeszcze ?
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
Ad darkman
Ano o tej osłonie myślę - mam ich katalog do Disco 2 i wygląda całkiem okej poza tym, że trzeba by chyba te czerwone mocowania przemalować bo są mega oczojebne.
Ad kondziu - tylko oni nie mają taniego transportu - dobre pół roku temu pisałem do nich i wyszło że cena z transportem do polski to jest z tego co pamiętam prawie 5 tys. zł, więc nieduża różnica. JAk chcesz ARB w dobrej cenie to zadzwoń do oficjalnego dystrybutora na polskę, który ma je sądzę, ze taniej niż z Anglii.
Karolek
Ano o tej osłonie myślę - mam ich katalog do Disco 2 i wygląda całkiem okej poza tym, że trzeba by chyba te czerwone mocowania przemalować bo są mega oczojebne.
Ad kondziu - tylko oni nie mają taniego transportu - dobre pół roku temu pisałem do nich i wyszło że cena z transportem do polski to jest z tego co pamiętam prawie 5 tys. zł, więc nieduża różnica. JAk chcesz ARB w dobrej cenie to zadzwoń do oficjalnego dystrybutora na polskę, który ma je sądzę, ze taniej niż z Anglii.
Karolek
-------------
Właśnie kliknąłem na sklepie rajdy4x4 na kupno tej osłony Asfira do Disco 2 - jak już przyjdzie i zamontuję to pochwalę się odczuciami własnymi i może jakąś fotkę wrzucę jak się nauczę jak to się robi.
KArolek
KArolek
-------------
Owszem, tyle że ja mam względnie blisko... Nie dość że udało mi się ładnie potargować (brałem osłony drązka przedniego, tylnego i obu dyfrów), to jeszcze mi właściciel po 18.00 do rąk własnych (na terenie Pruszcza Gd.) odstawił.Mały Staś pisze:Handlował ktoś z firmą dadar4x4 ? Telefon nie działa, na maile nie odpisują a przelew wysłałem...

Ogólnie -

From all the things I've lost,
I miss my mind the most...
I miss my mind the most...
W takim razie to jakiś nieszczęśliwy zbieg okoliczności że nie odpowiadają. Pozostaje mi czekać, choć sytuacja troche nienaturalna...jacekwr pisze:Owszem, tyle że ja mam względnie blisko... Nie dość że udało mi się ładnie potargować (brałem osłony drązka przedniego, tylnego i obu dyfrów), to jeszcze mi właściciel po 18.00 do rąk własnych (na terenie Pruszcza Gd.) odstawił.Mały Staś pisze:Handlował ktoś z firmą dadar4x4 ? Telefon nie działa, na maile nie odpisują a przelew wysłałem...I to pomimo, że miałem problem z gotówką (musiałem jeszcze bańkomatu w Pruszczu szukać, bo mnie moja przed wyjazdem do Pruszcza obskubała...
).
Ogólnie -
...
- kosa20
- Kontaktowanie:
Re: Progi, oslony - DADAR UP
Mam założone osłony drążków i mostów z firmy Dadar (alu przód, reszta stal).
Osłony drążków przyjęły już parę potężnych strzałów i się trzymają.
Osłony mostów również się trzymają , chociaż ciągle robią za pług w koleinach.
Montaż również bez problemu. Jestem zadowolony. Polecam
pozdrawiam
kosa
Osłony drążków przyjęły już parę potężnych strzałów i się trzymają.
Osłony mostów również się trzymają , chociaż ciągle robią za pług w koleinach.
Montaż również bez problemu. Jestem zadowolony. Polecam

pozdrawiam
kosa
później odkręć taki stelaż by najmniejszą drobnostkę pod spodem zrobić, śruby się zapieką i nichujaFlor pisze:za płytko się wklejaszMasakra pisze:Co sadzicie o tym żeby progi połączyć od kierowcy z pasażerem (zrobić tj. ramę) i przykręcić cały "stelaż" do ramyzawsze możesz wrzucić kilka worków cementu
jest to prostsze niż dokładanie żelastwa pod spodem i równie nieprzydatne

normalnie wspaniałych myślicieli mamy na forum

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

always look on the bright side of life