niekoniecznie amor, niekoniecznie poducha

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
harakiri

Post autor: harakiri » sob kwie 12, 2008 9:24 pm

Dzis byl dzien weryfikacji. Kupilem poduszke uzywke w bdb cenie. Stara okazalo sie, ze ma dziurke jak czubek szpilki. Po wymianie Disco poczatkowo nie chcial zaakceptowac przeszczepu i juz myslalem, ze jednak to cos innego. No ale za chwile kompresor zaczal terkotac i autko wrocilo do zdowia. Wielkie dzieki dla Maristeza za sugestie z prv i dla JarkaM za cenny adres - przyda sie.

Awatar użytkownika
JarekM

Kontaktowanie:

Post autor: JarekM » sob kwie 12, 2008 9:44 pm

harakiri pisze:Dzis byl dzien weryfikacji. Kupilem poduszke uzywke w bdb cenie. Stara okazalo sie, ze ma dziurke jak czubek szpilki. Po wymianie Disco poczatkowo nie chcial zaakceptowac przeszczepu i juz myslalem, ze jednak to cos innego. No ale za chwile kompresor zaczal terkotac i autko wrocilo do zdowia. Wielkie dzieki dla Maristeza za sugestie z prv i dla JarkaM za cenny adres - przyda sie.
Za ile kupiłeś uzywaną poduszkę i gdzie ??
JarekM
Discovery 2 Td5, '1999
GG:1390529
Obrazek

Awatar użytkownika
harakiri

Post autor: harakiri » sob kwie 12, 2008 10:20 pm

JarekM pisze:
harakiri pisze:Dzis byl dzien weryfikacji. Kupilem poduszke uzywke w bdb cenie. Stara okazalo sie, ze ma dziurke jak czubek szpilki. Po wymianie Disco poczatkowo nie chcial zaakceptowac przeszczepu i juz myslalem, ze jednak to cos innego. No ale za chwile kompresor zaczal terkotac i autko wrocilo do zdowia. Wielkie dzieki dla Maristeza za sugestie z prv i dla JarkaM za cenny adres - przyda sie.
190pln na alledrogo przesylka doszla w 1 dzien i jutro moge konczyc trase http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=53678

Awatar użytkownika
JarekM

Kontaktowanie:

Post autor: JarekM » ndz kwie 13, 2008 11:33 am

harakiri pisze:
JarekM pisze:
190pln na alledrogo przesylka doszla w 1 dzien i jutro moge konczyc trase http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=53678
no to faktycznie cena super.
jak ja szukałem na szybko czegoś, to akurat nie było, albo po 700/szt. :(
JarekM
Discovery 2 Td5, '1999
GG:1390529
Obrazek

Awatar użytkownika
Robical

Post autor: Robical » śr kwie 16, 2008 5:53 pm

Też przeszedłem operację wymiany poduszek.
Nawet z Olem kiedys dyskutowałem na temat zasadnosci takowej operacji.
Miał rację :)2 :)2 :)2 , pomimo ze poduszka w opcji podniesionej na max trzymała cisnienie nawet i dwa dni, to po ruszeniu autem i przejściu poduch w tryb jazdy na szosie zaraz padała. To samo sie działo jak do autka wsiadło wiecej niz dwie osoby.
Wymieniłem czujniki - na nic - to samo
Wymieniłem poduchę (jedną) i było ok bo dwa dni póżniej padła druga :(
Ten sam scenariusz - przy napompowaniu na max było ok, po ruszeniu opadał na jedną stronę :(
Wymieniłem druga poduchę i jest ok, a jaki komfort :D
Za to padł reduktor ([cenzura]) :evil:
Ale dlaczego tak się dzieje to nie mam pojęcia :-?
LAND ROVER DISCOVERY II 4,0V8, UAZ 469

Awatar użytkownika
HUSKYTEAM
Kontaktowanie:

Post autor: HUSKYTEAM » śr kwie 16, 2008 10:41 pm

Wydaje mi się, czy omija mnie część zabawy pod tytułem "rzeźba w g..nie" dzięki temu, że powożę wersją "evo 1" bez żadnych poduch? ;)
Jacek Szadkowski
http://www.war-saw.net
Pajero I > Disco I 2.5 > Vitara I 1,6 > Samurai...

Awatar użytkownika
harakiri

Post autor: harakiri » śr kwie 16, 2008 11:04 pm

HUSKYTEAM pisze:Wydaje mi się, czy omija mnie część zabawy pod tytułem "rzeźba w g..nie" dzięki temu, że powożę wersją "evo 1" bez żadnych poduch? ;)
Poduchy dobre sa. Mnie sluza m.in. do wpedzania w kompleksy kolegow ownerow innych aut. Po jezdzie ze mna jak sie przesiadamy do ichnich wszyscy mowia to samo zdanie " Jakies twarde to moje auto" :lol:

Awatar użytkownika
HUSKYTEAM
Kontaktowanie:

Post autor: HUSKYTEAM » czw kwie 17, 2008 8:39 am

Czyli są jednak jakieś plusy, gut :)2
Jacek Szadkowski
http://www.war-saw.net
Pajero I > Disco I 2.5 > Vitara I 1,6 > Samurai...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”