Opony do defendera
Moderator: Jerry
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
-
-
- Kontaktowanie:
Czy mógłbyś powiedzieć dokładniej o ktorych deklach z warszawy piszesz?tu_artur pisze:dekle od marketingu lr usiłują przekonać ................. na siłę, że akurat to co mają jest najlepsze. Ci w W-wie są nawet uparci mówisz 90 oni cały czas 110
Dlatego wybrałem niemieckie dekle - szybko, duży wybór i bez jedynie słusznych potrzeb
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Czy mógłbyś powiedzieć dokładniej o ktorych deklach z warszawy piszesz?[/quote]
Dekiel ma perioratywne znaczenie dla Ciebie? Ja opisuje raczej schemat, że się petenta nie słucha, no albo "ociężałość" albo pogoń za prowizją od sprzedaży. jedno i drugie można zrozumieć. Najgorszy był południowy zachód Polski i Warszawy. Mimo, ze absolutnie mili ci sprzedawcy nic zarzucić nie można, tylko nie słuchają.
Dekiel ma perioratywne znaczenie dla Ciebie? Ja opisuje raczej schemat, że się petenta nie słucha, no albo "ociężałość" albo pogoń za prowizją od sprzedaży. jedno i drugie można zrozumieć. Najgorszy był południowy zachód Polski i Warszawy. Mimo, ze absolutnie mili ci sprzedawcy nic zarzucić nie można, tylko nie słuchają.
LR 90 MY'07
- Broncosaurus
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
-
-
- Kontaktowanie:
Dekiel ma perioratywne znaczenie dla Ciebie? Ja opisuje raczej schemat, że się petenta nie słucha, no albo "ociężałość" albo pogoń za prowizją od sprzedaży. jedno i drugie można zrozumieć. Najgorszy był południowy zachód Polski i Warszawy. Mimo, ze absolutnie mili ci sprzedawcy nic zarzucić nie można, tylko nie słuchają.[/quote]tu_artur pisze:Czy mógłbyś powiedzieć dokładniej o ktorych deklach z warszawy piszesz?
Nie zmieniam swojego pytania. Czyli o jakich dokładniej deklach piszesz?
Coś ma być. Dane niebawem.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

No wiem i dlatego na te fele klade wrangler atr jako opony terenowe na ktorych mam szanse przezyc zima (tzw komplet na zime), a na wiosne nowe fele, lift i wielkie MT (i bedzie drogi kpl na lato) 
I coby ukrucic dyskusje przemyslalem to i ani mt nie bede jezdzil zima ze wzgledow bezpieczenstwa, ani zimowka ze wzgledu na to, ze nie robi poza czarnym.

I coby ukrucic dyskusje przemyslalem to i ani mt nie bede jezdzil zima ze wzgledow bezpieczenstwa, ani zimowka ze wzgledu na to, ze nie robi poza czarnym.
no jak zima idzie to może zamiast ATRFlor pisze:spoco pisze:Panowie w jakim rozmiarze mam zamowic atr coby wadzic to na fabryczna felge po oponkach 7.50 R16 ?zima idzie
![]()
lepiej by było jakieś zimówki zakupić?

a zimówki najlepiej w rozmiarze:
od 235/85 poprzez 255/85 i skończywszy na 36"

a swego czasu widziałem fajne cudo we wulkanizacji
znaczy koła były zbliżone wysokością do 33" MT
dość szerokie, do hamerykańskiego auta i ...
były to niskoprofilówki na aluminiowych felgach
znaczy się sama felga miała ze 30" i ze 3"opona

LR Rendzi stajla 

- Broncosaurus
No i chyba zdecyduje sie na 235/85, wezsza na zime lepiej a skoro tak samo robi w terenie co 2 cm szersza to po co 
A na wiosne wam powiem czy atr'ki rzeczywiscie sa "prawie" jak zimowka, i ewentualnie ile to "prawie" kosztuje
Rozumiem ze na standardowym zawiasie nic mi obcierac przy tym rozmiarze w defie nie bedzie?

A na wiosne wam powiem czy atr'ki rzeczywiscie sa "prawie" jak zimowka, i ewentualnie ile to "prawie" kosztuje

Rozumiem ze na standardowym zawiasie nic mi obcierac przy tym rozmiarze w defie nie bedzie?
Ostatnio zmieniony śr lis 05, 2008 5:47 pm przez spoco, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ryszard Giedrojć
-
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- Broncosaurus
do realu(a) to daleko mam i wole kerfura - selekszyn w reservach z siarczynami większy
zależy w co sie ma zapaść - jak w młakę po pas to nie widzę różnicy obie sie tak samo zapadną
nie zakładałem u siebie 255
ale kiedyś był taki godricz 33x 9.5 który założyłem testowo zamiast 33x11.5
na forda (lżejszego od 110 znacznie) i było lepiej moim zdaniem
zależy w co sie ma zapaść - jak w młakę po pas to nie widzę różnicy obie sie tak samo zapadną
nie zakładałem u siebie 255
ale kiedyś był taki godricz 33x 9.5 który założyłem testowo zamiast 33x11.5
na forda (lżejszego od 110 znacznie) i było lepiej moim zdaniem
OneTen
Discofery 300tdi
Discofery 300tdi
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- Broncosaurus
ale fakt ze te 235 to przy2" wygląda trochę na maławe
jak se wsadze 3sete to se założe 255
i zabieraki MD stajl zeby mosty były mocniejsze
jak se wsadze 3sete to se założe 255
i zabieraki MD stajl zeby mosty były mocniejsze

Ostatnio zmieniony śr lis 05, 2008 9:33 pm przez Broncosaurus, łącznie zmieniany 1 raz.
OneTen
Discofery 300tdi
Discofery 300tdi
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Te 235/85 jest do niczego. Mosty nisko, opona wąska. Zbyt łatwo wgryza się w podłoże i samochód osiada na mostach…
Range Rover V8 Outsourcing IT
- Broncosaurus
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: