[quote="hpx4000"]Głupotą jest twierdzenie że jeżeli fabryka czegoś nie przewidziała to silnik nie będzie z tym dobrze chodził. Tak samo jak głupotą jest wydanie w ciągu roku więcej na benzynę niż wartość samochodu wynosi…
Dobrze wyregulowana instalacja gazowa, nijak nie wpływa na wcześniejsze zużycie silnika. Wyższa temperatura spalania nie jest szkodliwa jeśli są zachowane odpowiednie proporcje mieszanki.
Najbardziej krytykują gaz posiadacze diesla…[/
Każdy chwali to co ma, taka prawda!! Ja niestety tak sie składa mam i auta w gazie w dislu i w bezynie. Autkami na gaz jeżdzą przedstawiciele. Z doświadczenia wiem ze jezeli auto jest katowane i jeździ zylion kilometrów rocznie to jest to masakra dla silnika. Wyższa temperatura spalania robi swoje, czyli glowica traci swoje własciwosci i sie wygina, a co za tym idzie traci szczelnosć, wszystkie uszczelniacze kamienieja nie mówiac juz o zaworach i gniazdach zaworowych. Podsumowując auto w gazie do celów extremalnych czyli jak tu do dalekich wypraw lub off roadu to nic innego niz głupota.
Ja jestem posiadaczem benzyny i tez krytykuje gaz, zwłaszcza ze nikt nie potrafi tego w polsce zamontować i ustawic jak nalezy. Niestać cie na utrzymanie V8 nie kupuj kup disla po co kombinowac