Co to może być?
Moderator: Jerry
Re: Co to może być?
zasyfiona chłodnica , doprowadziła do przegrzania silnika , miałem dokładnie to samo objawy dokładnie akie same ,
płyn tez mi nie znikał az do wyparowania całkowitego. bo miałe przedmuch pomiedzy 3 i 4 do kanałów wodnych.
bardzo nie bolało , i roboty tez duzo nie było
płyn tez mi nie znikał az do wyparowania całkowitego. bo miałe przedmuch pomiedzy 3 i 4 do kanałów wodnych.
bardzo nie bolało , i roboty tez duzo nie było
Off Road to choroba przenoszona przez błoto
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
Wątpię w zasyfioną chłodnicę, bo grzeje, gdyby była zasyfiona nie narzewałaby się.
300tdi krótki 

CORNEL pisze:Wątpię w zasyfioną chłodnicę, bo grzeje, gdyby była zasyfiona nie narzewałaby się.
ciekawa teoria ...
Może Kolega chciał napisać "zasyfioną chłodniczkę" zwaną też "nagrzewniczką". A może Kolega ma tzw. "inny obieg płynów"LR_Olek pisze:CORNEL pisze:Wątpię w zasyfioną chłodnicę, bo grzeje, gdyby była zasyfiona nie narzewałaby się.
ciekawa teoria ...

P38A HSE 1995 V8 LPG oraz aprilia mojito 50
Ja sie tam nie znam.
Mechanik wyjął właśnie kawałek nagwintowanej rurki/końcówki z okolic termostatu, po odpaleniu i nagrzaniu objaw taki sam. Obstawia mimo wszystko uszczelkę pod głowicą.

Mechanik wyjął właśnie kawałek nagwintowanej rurki/końcówki z okolic termostatu, po odpaleniu i nagrzaniu objaw taki sam. Obstawia mimo wszystko uszczelkę pod głowicą.

300tdi krótki 

a termostat wyjal?
a poza tym to juz ile czasu tam gmera i nic nie wie?
a poza tym to juz ile czasu tam gmera i nic nie wie?
Gmera od dzisiaj bo nie miał czasu. Wczoraj była zjebka, że nic nie robił przez tydzień, więc teraz mam relację on linowo. 

300tdi krótki 

Leonidas pisze:Może Kolega chciał napisać "zasyfioną chłodniczkę" zwaną też "nagrzewniczką". A może Kolega ma tzw. "inny obieg płynów"LR_Olek pisze:CORNEL pisze:Wątpię w zasyfioną chłodnicę, bo grzeje, gdyby była zasyfiona nie narzewałaby się.
ciekawa teoria ...
czy chodzi o zasyfioną od zewnątrz czy od wewnątrz ?
zasyfiona chłodnica , nie chłodniczka zwana nagrzewnica, wiem co piszeCORNEL pisze:Wątpię w zasyfioną chłodnicę, bo grzeje, gdyby była zasyfiona nie narzewałaby się.
nagrzewnice to mozna całkiem wywalić i silnika nie przegrzejesz.
Off Road to choroba przenoszona przez błoto
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
ale bedziesz mial zimno w auciesys-kom pisze:zasyfiona chłodnica , nie chłodniczka zwana nagrzewnica, wiem co piszeCORNEL pisze:Wątpię w zasyfioną chłodnicę, bo grzeje, gdyby była zasyfiona nie narzewałaby się.
nagrzewnice to mozna całkiem wywalić i silnika nie przegrzejesz.

to zupełnie jak we frelkach zza kanałaLR_Olek pisze:ale bedziesz mial zimno w aucie

LR Rendzi stajla 

No i się zesrało, głowica do wymiany bo była wczesniej spawana przez kowala. 

300tdi krótki 

było to do przewidzeniaCORNEL pisze:No i się zesrało, głowica do wymiany bo była wczesniej spawana przez kowala.

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
nie siej defetyzmu drogi darku.
oczywiście, że się tego nie zrobi za 150zyli z obróbką włącznie, ale są firmy dysponujące odpowiednią technologią. i daje się zrobić wszystko począwszy od 2.5d/td przez tdi do v8 jeśli jest taka potrzeba.
no prawie wszystko.
niektórych wybuchów głowicy nie warto nawet próbować robić.
i koniecznie nowe gwinty pod klawiature trzeba osadzić żeby potem grodzi nie wycinać
oczywiście, że się tego nie zrobi za 150zyli z obróbką włącznie, ale są firmy dysponujące odpowiednią technologią. i daje się zrobić wszystko począwszy od 2.5d/td przez tdi do v8 jeśli jest taka potrzeba.
no prawie wszystko.
i koniecznie nowe gwinty pod klawiature trzeba osadzić żeby potem grodzi nie wycinać

#noichuj
Czesław,
napisz coś więcej o tym wycinaniu grodzi - skąd, dlaczego i jakie gwinty.
napisz coś więcej o tym wycinaniu grodzi - skąd, dlaczego i jakie gwinty.
300tdi krótki 

he he he i zaraz c&j napisze opracowanie jak to zrobić krok po kroku...
potem bankowcy powiedzą jakie będą kursy walut w 2010 roku
murarze jaka zaprawa jest najlepsza i jak się ją robi
piekarz zdradzi skład ciasta i powie jak najlepiej go wypiekać...
ech... rozmarzyłem się...
potem bankowcy powiedzą jakie będą kursy walut w 2010 roku
murarze jaka zaprawa jest najlepsza i jak się ją robi
piekarz zdradzi skład ciasta i powie jak najlepiej go wypiekać...
ech... rozmarzyłem się...

...wszystkie czysety które do mnie trafiły ze zdupczonymi głowicami były już spawane... nie miałem odwagi podejmować próby naprawy, bo nie lubię powtarzać roboty. Z gwintami święta prawda bo co ciekawe niewielu stosuje 5Nm +50st... częściej patrząc na gwinty chyba raczej 50Nm +50stczesław&jarząbek pisze:nie siej defetyzmu drogi darku.
no prawie wszystko.

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
bo kluczyk na pierwszy zakres jest dość drogi i nie wytrzymuje konkurencji z chińczykiem za 80zyli obejmującym drugi zakres. no i poza tym te tabele dokręcania takie nieczytelne i w obcym języku i wogóle...darek_s pisze:co ciekawe niewielu stosuje 5Nm +50st... częściej patrząc na gwinty chyba raczej 50Nm +50st

#noichuj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
aaa...i jeszcze chciałem dodać, że jak się z ręki porządnie dojebie to nie trzeba nowej uszczelki kupować bo starą tak ładnie wyciska i napewno nie będzie ciekła...

#noichuj
- nowicjusz127
i zapomniałeś dodać,że koniecznie należy stara uszczelke przed ponownym montażem towotem pociągnąć obustronnie 

W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
ewentualnie czerwonym silikonem 

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
ostatnio w automobiliście się rozpływali nad jakąś odbudową wypasioną auta z silnikiem poskładanym na czerwonym silikonie.
#noichuj
Drogi Darku Sdarek_s pisze: ...wszystkie czysety które do mnie trafiły ze zdupczonymi głowicami były już spawane... nie miałem odwagi podejmować próby naprawy, bo nie lubię powtarzać roboty. Z gwintami święta prawda bo co ciekawe niewielu stosuje 5Nm +50st... częściej patrząc na gwinty chyba raczej 50Nm +50st. Za punkt honoru stawiają sobie zdupczenie ostatniego.

Może zdradzisz więc na jaki moment dokręca się pokrywę zaworów w 2,25/2,5D? Bo z tego co pamiętam cierpimy na tą samą przypadłość w naszych chrunchlach... wyrzucone uszczelki pod deklami i małe jeziorka oleju w zagłębieniach kolektorów

Pozdro
Zakała Landroweryzmu

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

always look on the bright side of life