co proponujecie przerobić

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
HUSKYTEAM
Kontaktowanie:

Re: co proponujecie przerobić

Post autor: HUSKYTEAM » ndz cze 06, 2010 7:35 pm

Husky, przeca Ty disco to chyba z pół roku temu do ludzi puściłeś ?? :roll: :)21
A racja :) Ale wiesz, ten klimat na forum Roverów - bezcenny :)2 ... natomiast mój brat ciągle żyje nadzieją i w miejsce Disco 2 kupił Ryndża Wi8, wersja superskórapotrójnaklimaVogue, chyba ze 320 koni. Niestety auto znów stoi w Babicach, bo szlag trafił coś tam, co steruje poduszkami zawieszenia i w serwisie nie mają pomysłu, co z tym zrobić, a brat nie chce się przekonać, że autko pewnie by było na chodzie po kilku chwilach spędzonych w niejakim serwisie w Starej Miłosnej :D
Jacek Szadkowski
http://www.war-saw.net
Pajero I > Disco I 2.5 > Vitara I 1,6 > Samurai...

Awatar użytkownika
jpi

Kontaktowanie:

Post autor: jpi » czw cze 17, 2010 3:54 pm

uparł się i co z takim zrobisz?? :)21
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team

Awatar użytkownika
tedi73

Post autor: tedi73 » czw cze 17, 2010 11:26 pm

bossman100 pisze::)21 Ale trzeba przyznac że disco z kurnikiem, dobrymi kapciami , podniesione, z dobrymi zderzakami(wyciągara) i snorklem fajnie się prezentuje !!
zgadzam się :)
nie każdy kto jeździ autem 4x4 musi zaraz to auto upalać na bezdrożach, jeśli dodatkowo ma się kasę na "bajery" typu: podniesienie auta, wyciągarka kurnik itp., to dlaczego nie zrobić sobie przyjemności i nie upiększyć sobie auta,
z czasem może przyjdzie ochota na upalanie, lub na jakąś wyprawę, a auto zrobione już mamy :),
osobiście gdybym miał możliwości i zasoby finansowe, to uzbroił bym auto na max'a (linki do wieszania prania też), nawet gdybym miał nim jeździć tylko po mieście (wydaje się to bez sensu), akurat takie auto mi się podoba i już, a ludzie których takie podejście dziwi, niech nie zakładają niczego :), troszkę tolerancji Panowie :)

P.S. przykładem może być, Defender z którejś z edycji "Camel Trophy" to auto którym mógł bym jeździć codziennie do pracy (w mieście) :)
było disco 300 TDI '96
był Land Rover defender 110 cysetka '94
jest Toyota SURF 2.4 TD '92 automat

Piotrul

Post autor: Piotrul » pt cze 18, 2010 7:26 am

Tak tak, z dodatkwym 400 kilowym balastem, podniesionym zawieszeniem+MT i kurnikiem to sie fajnie na co dzień po mieście jeździ. Na bogato :)21
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » pt cze 18, 2010 8:15 am

Piotrul pisze:Tak tak, z dodatkwym 400 kilowym balastem, podniesionym zawieszeniem+MT i kurnikiem to sie fajnie na co dzień po mieście jeździ. Na bogato :)21
A zabronisz ? Bogatemu wolno. :)21
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji

Awatar użytkownika
tedi73

Post autor: tedi73 » pt cze 18, 2010 12:58 pm

Adamek pisze:
Piotrul pisze:Tak tak, z dodatkwym 400 kilowym balastem, podniesionym zawieszeniem+MT i kurnikiem to sie fajnie na co dzień po mieście jeździ. Na bogato :)21
A zabronisz ? Bogatemu wolno. :)21

dokładnie :)
jazda "gołym" defem, ogólnie nie należy do przyjemności, więc gdyby mnie było stać :), to jaka to różnica oszpejowany czy nie
poza tym jeśli jazda takim autem (oszpejowanym) po mieście nie należy do łatwych, to nabierasz hardcorowego doświadczenia przy każdym wyjeździe do roboty :),
skoro ludzie jeżdżą po mieście autami nadającymi się głównie na tor wyścigowy, to nie rozumiem dlaczego tak krzywo patrzą na auto terenowe z ekwipunkiem, którym ktoś po mieście śmiga, bo takie auto akurat mu się podoba, a najlepsze jest w tym to, że przeważnie o takim "lansie" krytycznie wypowiadają się ludzie którzy terenówkami jeżdżą :)
pomijam już fakt, że na polskich drogach to drugie auto (terenowe) chyba lepiej się spisuje :)

P.S. dla bogatych wszystko! :)
było disco 300 TDI '96

Awatar użytkownika
moto

Post autor: moto » pt cze 18, 2010 10:47 pm

Jesli chodzi o Tricity to prędzej lanserska terenufka niz pseudo civic zapierdalacz na extra low suspension.....

mamy problem gdzieniegdzie z niedoborem asfaltu :)21
Seria IIA '62, Seria III 109 FFR ,Disco , def 110 SW
M-72 MW-750

piotr borowiec

Post autor: piotr borowiec » sob cze 19, 2010 9:20 am

tedi73 pisze:osobiście gdybym miał możliwości i zasoby finansowe, to uzbroił bym auto na max'a (linki do wieszania prania też), nawet gdybym miał nim jeździć tylko po mieście (wydaje się to bez sensu), akurat takie auto mi się podoba i już, a ludzie których takie podejście dziwi, niech nie zakładają niczego :), troszkę tolerancji Panowie :) :)
No to Ci Tedi powiem, że zasoby finansowe pozwoliły mi założyć to o czym mówisz, bujałem się z tym na aucie przez rok, i uwierz mi takie auto na co dzień to taka lanserka nie potrzebna. Jeżdże do pracy z Wrocka do Warszawy czasem do Krakowa, na normalne przeloty (nie mówie o wyprawie) to kurnik szumi, gwiżdże i spala dodatkowe 1,5l/100km :( Powiesz kto bogatemu zabroni? To ja Ci powiem, pani E K O N O M I A :)21 :)21 :)21 Myślałem podobnie jak ty, ale wole zarabiać na inne zabawki, niż na rope :wink:
Nie dawno zdjąłem kurnik z całą elektrownią, HiLiftem i łopatą :D jest mi lekko i auto zacżeło normalnie jeździć i normalnie palić.
Od to takie moje spostrzeżenia, ale znając życie pewno wiesz lepiej i do puki sam nie sprawdzisz to się nie przekonasz :wink:
Co nie zmienia faktu, że wyszpejowane auto zwraca uwage :wink:
Chamstwo należy zwalczać napalmem
http://www.free-clinic.org/

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » sob cze 19, 2010 10:29 am

piotr borowiec pisze: Co nie zmienia faktu, że wyszpejowane auto zwraca uwage :wink:
No i jemu o to chodzi, nie zwazajac na koszty w spalaniu. :)21

Awatar użytkownika
tedi73

Post autor: tedi73 » sob cze 19, 2010 12:48 pm

piotr borowiec pisze: No to Ci Tedi powiem, że zasoby finansowe pozwoliły mi założyć to o czym mówisz, bujałem się z tym na aucie przez rok, i uwierz mi takie auto na co dzień to taka lanserka nie potrzebna. Jeżdże do pracy z Wrocka do Warszawy czasem do Krakowa, na normalne przeloty (nie mówie o wyprawie) to kurnik szumi, gwiżdże i spala dodatkowe 1,5l/100km :( Powiesz kto bogatemu zabroni? To ja Ci powiem, pani E K O N O M I A :)21 :)21 :)21 Myślałem podobnie jak ty, ale wole zarabiać na inne zabawki, niż na rope :wink:
Nie dawno zdjąłem kurnik z całą elektrownią, HiLiftem i łopatą :D jest mi lekko i auto zacżeło normalnie jeździć i normalnie palić.
Od to takie moje spostrzeżenia, ale znając życie pewno wiesz lepiej i do puki sam nie sprawdzisz to się nie przekonasz :wink:
Co nie zmienia faktu, że wyszpejowane auto zwraca uwage :wink:
wydaje mi się, że nie zrozumiałeś mnie, napisałem ze z chęcią kupił bym np. defa z CT i takim jeździł, nie zależnie od tego, czy potrzebował bym tego osprzętu, takie auto po prostu mi się podoba, jeśli chodzi o spalanie i ekonomie, to napisałem że zrobił bym tak gdyby mi na to pozwalała sytuacja finansowa (na kupno i korzystanie z tego auta), na chłopski rozum gdybym miał full kasy, to raczej spalaniem bym się nie musiał przejmować, posiadacze np. BMW MPower, Subaru czy skyline'a jeżdżą autami tez raczej mało ekonomicznymi, z mega turbinami, klatkami w środku itp. - coś za coś, ktoś może napisać "świetnie, ale za to te auta poza miastem pokazują pazur (prędkość), lub świetnie wyglądają" ok, ale mi osobiście podoba się oszpejowany def czy disco, kwestia gustu, po za tym takie auto tez ma plusy - wjadę nim teoretycznie wszędzie :)
piotr borowiec pisze:ale znając życie pewno wiesz lepiej
nigdzie nie twierdzę, że wiem lepiej :), wręcz przeciwnie, ale swoje zdanie mam prawo wygłosić, nawet po przyjżeniu się poprzedniemu mojemu postowi w tym temacie, nie znalazłem niczego sprzecznego z tym co napisałeś, stwierdzałem tylko, że dziwi mnie to co użytkownicy terenówek piszą dziwiąc się ze ktoś chce sobie "upiększyć" auto, skoro ma taki kaprys i odpowiednio gruby portfel, to proszę bardzo
mam defa w standardzie jeśli można tak twierdzić :), bez osprzętu i tez w nim jest głośno, jak na razie nie zamierzam tego zmieniać, może lift 2", na razie chcę go doprowadzić do dobrego stanu (technicznie)

się rozpisałem, może to zagmatwałem jeszcze bardziej :), nie potrafię tego inaczej wytłumaczyć:)
było disco 300 TDI '96

Awatar użytkownika
tedi73

Post autor: tedi73 » sob cze 19, 2010 12:50 pm

Adamek pisze: No i jemu o to chodzi, nie zwazajac na koszty w spalaniu. :)21
właśnie tak mogłem to napisać :)
było disco 300 TDI '96

Piotrul

Post autor: Piotrul » sob cze 19, 2010 2:37 pm

tedi73 pisze:
No to idąc tym tropem, to można wziąć na hak przyczepę kempingową, taką powiedzmy 7-8m. Taki zestaw -> wyszpejowane auto + super zajebista przyczepa, to dopiero lans :)21
Alfa Romeo Sprint.

Awatar użytkownika
tedi73

Post autor: tedi73 » sob cze 19, 2010 9:57 pm

akurat ja słowa lans użyłem w " "
"a najlepsze jest w tym to, że przeważnie o takim "lansie" krytycznie wypowiadają się ludzie którzy terenówkami jeżdżą :) ",
jeśli ktoś jeździ autem którego zdaniem "znawców" nie wykorzystuje w sposób zgodny z przeznaczeniem, czyli auto off road musi być używane tylko w terenie, do tego obwieszone ekwipunkiem, to już jest lans :), światła na dachu - lans, bagażnik - lans :), wyciągarka - lans :), bo przecież "gdzie ty chłopie z tego korzystasz? Wyciągarka nawet w terenie nie jest potrzebna itp."
dla mnie to nie lans, bo nie obchodzi mnie jak moje uto postrzegają inni, to jazda autem które mi się podoba i samo patrzenie na takie auto sprawia mi przyjemność, w sumie dla tego kupiłem defa, bo tak na prawdę do czego on mi jest potrzebny? Nie mieszkam w lesie,jak na razie na żadne wyprawy nie jeżdżę, ale lubię przy nim grzebać i chociaż odpalić raz na jakiś czas, jak do tej pory to taki pomnik, co dla nie których tez może być śmieszne, ale nie sprzedaję, bo go lubię :), jestem lans'erem :), sorki będę dopiero, kiedy kupię defa z CT - oszpejowanego
Piotrul pisze: No to idąc tym tropem, to można wziąć na hak przyczepę kempingową, taką powiedzmy 7-8m. Taki zestaw -> wyszpejowane auto + super zajebista przyczepa, to dopiero lans :)21
jeśli lubisz jeździć z przyczepą po mieście, to kto Ci zabroni? :)
było disco 300 TDI '96

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » sob cze 19, 2010 10:14 pm

Piotrul pisze:
tedi73 pisze:
No to idąc tym tropem, to można wziąć na hak przyczepę kempingową, taką powiedzmy 7-8m. Taki zestaw -> wyszpejowane auto + super zajebista przyczepa, to dopiero lans :)21
Nie no, troche Cie ponioslo :)21

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » sob cze 19, 2010 10:23 pm

Piotrul pisze: No to idąc tym tropem, to można wziąć na hak przyczepę kempingową, taką powiedzmy 7-8m. Taki zestaw -> wyszpejowane auto + super zajebista przyczepa, to dopiero lans :)21
nie jakaś tam przyczepa :)3 ale laweta z drugim wyszpejowanym dżipem :)21

Piotrul

Post autor: Piotrul » ndz cze 20, 2010 6:54 am

Flor pisze:
nie jakaś tam przyczepa :)3 ale laweta z drugim wyszpejowanym dżipem :)21
:)20 :)2
Alfa Romeo Sprint.

Awatar użytkownika
majch

Post autor: majch » ndz cze 20, 2010 11:19 am

To może ustalmy raz na zawsze dla potomnych...
Co wolno mieć na aucie na co dzień żeby nie być lanserem?

MTeki ? Mogę czy powinienem komplet szosówek nabyć ?
Kurnik ? To już chyba ustalone... Tylko na wyprawę ale może ustalimy jaka minimalna odległość (żeby jakiemuś lanseru się nie wydawało, że sobie na podkarpacie może z kurnikiem pojechać) moja propozycja - jak z kurnikiem to najbliżej do Afryki. No i jeszcze jedna sprawa, jak komuś kurnik się do pracy przydaje to ma papier na to wozić w schowku.
Zderzak stalowy z wyciągarką ? Mowy nie ma, przerobić mocowanie na zapinki i trzymać w garażu oryginał blaszany, zmieniać sobie przed i po wyjeździe w teren.
Lift ? No bez jaj, z lanserskim liftem po mieście się wozić ?
Hi-lift ? Też tylko do lansu, waży pewnie koło 10kg więc spalanie zwiększa radykalnie.
Łopata ? Odpada.
Latarka ? Bzdura, miasto jest oświetlone, nie będą się lansery doświetlać na własną rękę.
Dodatkowe świeczki na aucie? Patrz wyżej.
Polibusze ? Wywalić, nie dość, że nie są potrzebne to jeszcze w większości mają lanserskie kolory oczojebne.

Jak o czymś zapomniałem to proszę uzupełniać.
No.
Żeby się tam któremuś nie uroiło, że za własne pieniądze we własnym samochodzie wszystko mu wolno.
Śmierć lanserom!

:)21
A i tak wszystko to ch*j w porównaniu z prędkością światła...

Mick

Post autor: Mick » ndz cze 20, 2010 11:54 am

A czy wozek ma byc zapazdzialy czy wolno wypucowanym i blyszczacym jezdzic ??

Awatar użytkownika
tedi73

Post autor: tedi73 » ndz cze 20, 2010 1:21 pm

majch pisze: Żeby się tam któremuś nie uroiło, że za własne pieniądze we własnym samochodzie wszystko mu wolno.
Śmierć lanserom!

:) :)2
było disco 300 TDI '96

piotr borowiec

Post autor: piotr borowiec » ndz cze 20, 2010 9:52 pm

Tylko koledzy pamiętajcie jak będziecie ten kurnik zakładać i wozić to koniecznie z stali zbrojeniowej a zderzak z szyny kolejowej :wink:
No bo kto wam zabroni? Za własną kase, z własnym samochodem?
Możecie wszystko :)2 :)21 :)21
Chamstwo należy zwalczać napalmem
http://www.free-clinic.org/

Awatar użytkownika
Flytier

Post autor: Flytier » pn cze 21, 2010 5:45 am

Mick pisze:A czy wozek ma byc zapazdzialy czy wolno wypucowanym i blyszczacym jezdzic ??
Ma być obowiązkowo brudny, bo pomyślą, że nawet polnej dróżki nie widział.
Ewentualnie, zaraz po myciu łopata i piachem go, co by się profi prezentował 8) .

Awatar użytkownika
miniK

Post autor: miniK » pn cze 21, 2010 9:56 am

Karwa, a czy jak zderzaki są pordzewiałe to już "lans" czy "obciach" ??

Awatar użytkownika
tedi73

Post autor: tedi73 » pn cze 21, 2010 11:26 am

obciachowy lans :), prawie jak head & shoulders :)
było disco 300 TDI '96

Awatar użytkownika
Adamcichy

Post autor: Adamcichy » pn cze 21, 2010 2:37 pm

to podchodzi pod rusty style czyli lansik :)21
Strasznie mi z tego powodu wszystko jedno :)21

Awatar użytkownika
amster123
Kontaktowanie:

Post autor: amster123 » pn cze 21, 2010 6:39 pm

majch pisze: Hi-lift ? Też tylko do lansu, waży pewnie koło 10kg więc spalanie zwiększa radykalnie.
16 kg

napisy na oponach zamalować !!
http://amster4x4.blogspot.com
CAMP4X4 - Małe Jodło

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”