Disco 1 disco 2
Moderator: Jerry
-
- jestem tu nowy...
Re: Disco 1 disco 2
haha oby nie. Jeszcze jedna rzecz mnie meczy. Moje disco jest w automacie, a maly lewarek chodzi tylko do gory i do dolu po prawej stronie. Do dolu do jazdy normalnej po ulicach tak?? a do gory to blokada tak?? Gdzies indziej wyczytalem, ze po lewej stronie jest blokada mechanizmu roznicowego i gdzies cos wyswietla. U mnie nie mozna przejsc na lewą stronę malym lewarkiem. O co chodzi?
zastojało siemaciek2106 pisze:haha oby nie. Jeszcze jedna rzecz mnie meczy. Moje disco jest w automacie, a maly lewarek chodzi tylko do gory i do dolu po prawej stronie. Do dolu do jazdy normalnej po ulicach tak?? a do gory to blokada tak?? Gdzies indziej wyczytalem, ze po lewej stronie jest blokada mechanizmu roznicowego i gdzies cos wyswietla. U mnie nie mozna przejsc na lewą stronę malym lewarkiem. O co chodzi?

niemaciek2106 pisze:a do gory to blokada tak??
reduktor
racja , po lewejmaciek2106 pisze:Gdzies indziej wyczytalem, ze po lewej stronie jest blokada mechanizmu roznicowego i gdzies cos wyswietla.
cos się wyświetla na desce , na żółto
chodzi o to że masz DII bez blokadymaciek2106 pisze: U mnie nie mozna przejsc na lewą stronę malym lewarkiem. O co chodzi?

albo DI ale tez bez blokady

co prawda fabrycznie taka wersja nie występowała ale co za problem popsuć, na przykład przez nie używanie
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

ktoś miał potrzebę i podmienił reduktorki rrc i D1
rrc cieszy się teraz blokadą w LT, a disco smętnie na BW pomyka

rrc cieszy się teraz blokadą w LT, a disco smętnie na BW pomyka

LR Rendzi stajla 

-
- jestem tu nowy...
a jak moge to sprawdzic?? czy jestescie pewni ze mala dzwignia w aucie z automatem powinna poruszac sie po lewej stronie??
- pamejudd
-
A co masz na niej napisane?
I jeszcze - co stoi na takiej malej smiesznej nalepce kolo tej dzwigni?
I jeszcze - co stoi na takiej malej smiesznej nalepce kolo tej dzwigni?
130 300Tdi '97, Ghost RS 5700 '05
wolvesahead.org
wolvesahead.org
jesteśmymaciek2106 pisze:a jak moge to sprawdzic?? czy jestescie pewni ze mala dzwignia w aucie z automatem powinna poruszac sie po lewej stronie??
nie ma znaczenia jaka skrzynia
mała wajcha w czterech pozycjach musi
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
tak to wyglada. czyli musze udac sie do serwisu?? czy moge sam to jakos sprawdzic?? Do jazdy po czarnym jest H tak?/
A jak szybko moge jezdzic w terenie na L??
A jak szybko moge jezdzic w terenie na L??
- pamejudd
-
Jak szybko chcesz, tylko musisz miec spojler...
Edit: moje pytanie o dzwignie bylo retoryczne: masz na niej napisane, ze zeby zalaczyc blokade musisz w lewo.
Edit: moje pytanie o dzwignie bylo retoryczne: masz na niej napisane, ze zeby zalaczyc blokade musisz w lewo.
130 300Tdi '97, Ghost RS 5700 '05
wolvesahead.org
wolvesahead.org
pamejudd pisze:
Edit: moje pytanie o dzwignie bylo retoryczne:
To trzeba było tak zakończyć zdanie " ?! "

jak są bardzo drogie to ja chętnie swój dywanik opylę.Dżek pisze:Czyli jakiej?maciek2106 pisze:a czy moglibyscie dac mi namiary gdzie moglbym kupic w dobrej cenie oslone mostow i drazkow??
no najlepiej co by darmo było i z montażem![]()
Nie znajdziesz na Allegro. Te w cenach 100-110 zł są wyłącznie do DII, III i IV. Czasem pojawiają się oryginały używki do DI, ale bardzo rzadko i są drogie.maciek2106 pisze:i szukam jeszcze dywanika do bagaznika i nie moge znalezc na all.
LR DI 300tdi MY95'
PRZYGODY4x4
PRZYGODY4x4