Discovery I czy II ?
Moderator: Jerry
- sebastian2357
Discovery I czy II ?
Cześć. Jestem nowy w tym dziale, powoli dojrzewam do jakiegoś bardziej cywilizowanego auta niż moja wiekowa J7. Myślę o Disco. Jakie są zalety/wady obydwu generacji, przed 1998 i po? Pozdrawiam 

TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Re: Discovery I czy II ?
hehe
też się przesiadłem z J7
świadomie wybrałem jedynkę, ale to było 6 lat temu. dziś ciężko jest o te wozy w dobrym stanie, zarówno mechanicznym jak i blacharskim.
też się przesiadłem z J7
świadomie wybrałem jedynkę, ale to było 6 lat temu. dziś ciężko jest o te wozy w dobrym stanie, zarówno mechanicznym jak i blacharskim.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
to sa dwa rozne autasebastian2357 pisze:Cześć. Jestem nowy w tym dziale, powoli dojrzewam do jakiegoś bardziej cywilizowanego auta niż moja wiekowa J7. Myślę o Disco. Jakie są zalety/wady obydwu generacji, przed 1998 i po? Pozdrawiam
- brodafidela
-
Jak znajdziesz dobre DI w ludzkich pieniądzach, od razu puść totolotka..
to znaczy, że jesteś szczęściarz
to znaczy, że jesteś szczęściarz

II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
nie gadajcie - są utrzymane, w idealnym stanie jedynki.
ale nie są na sprzedaż
szukaj dwójki my03, my04 - gdzieś ktoś pisał które auto było ostatnią prawdziwą terenówką - niedługo się okaże, że iwok

szukaj, niech ma całą ramę, sprawny napęd chętnie cdl-a bez ace i poduch.
włóż pakiet startowy i sensowne gumy - będzie pan zadowolony i bedzie dobra baza do zbrojenia z czasem.
silnik - bym brał ponownie, brałbym znów viejta ale co tam stryjenka uważa.
viejt ma wady i zalety, tydyfunf ma wady i minusy
ale nie są na sprzedaż

szukaj dwójki my03, my04 - gdzieś ktoś pisał które auto było ostatnią prawdziwą terenówką - niedługo się okaże, że iwok

szukaj, niech ma całą ramę, sprawny napęd chętnie cdl-a bez ace i poduch.
włóż pakiet startowy i sensowne gumy - będzie pan zadowolony i bedzie dobra baza do zbrojenia z czasem.
silnik - bym brał ponownie, brałbym znów viejta ale co tam stryjenka uważa.
viejt ma wady i zalety, tydyfunf ma wady i minusy

Wszystko co naprawdę lubię jest niemoralne, nielegalne lub tuczące
Disco 2 V8 4,6, Xsara 1,6
Disco 2 V8 4,6, Xsara 1,6
Jeśli jeździć tylko do krajów gdzie chodzą w prześcieradłach, to czemu nie.

Co po taniości jak zasięg autka ujowy i nerwowo szukamy stacji, która powinna tu gdzieś być a nima
...
Ja tam w td5 cenię sobie jego ekonomię, bo daje mi ona bezcenny zasięg i spokój. A patrząc na nerwowe poszukiwania tankstelle przez posiadaczy żarłocznych silników to jest mi jakoś tak lekko.
Poza tym w miarę ogarnięty td5 nie jest awaryjnym silnikiem, baaa widziałem sporo tych bezawaryjnych V8 po serwisach
td5 nie ma jedynie tej mocy i momentu, ale w turystyce nie jest to jakaś szczególna niedogodność.

...
Ja tam w td5 cenię sobie jego ekonomię, bo daje mi ona bezcenny zasięg i spokój. A patrząc na nerwowe poszukiwania tankstelle przez posiadaczy żarłocznych silników to jest mi jakoś tak lekko.
Poza tym w miarę ogarnięty td5 nie jest awaryjnym silnikiem, baaa widziałem sporo tych bezawaryjnych V8 po serwisach

Fortune favours the brave
AMENCaliph pisze:Co po taniości jak zasięg autka ujowy i nerwowo szukamy stacji, która powinna tu gdzieś być a nima![]()
...
Poza tym w miarę ogarnięty td5 nie jest awaryjnym silnikiem, baaa widziałem sporo tych bezawaryjnych V8 po serwisachtd5 nie ma jedynie tej mocy i momentu, ale w turystyce nie jest to jakaś szczególna niedogodność.

Niech Discovery Będzie z Wami ... na Zawsze!