Do czego nadaje się Discovery III ???
Moderator: Jerry
Re: Do czego nadaje się Discovery III ???
w tej kasie i z tymi wymaganiami D I spisze się wyśmienicie .
trzyseta jedna , dwa mechaniki
ale nie będzie zadawało szykuginawa pisze:w tej kasie i z tymi wymaganiami D I spisze się wyśmienicie .

ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
do czarnogóry masz nienaganne asfalty - wszystko będzie dobre, byle się odpychało
ponoć na ancwalty najlepsiejsze jest byemwudawid.forum pisze:bert pisze:ale nie będzie zadawało szykuginawa pisze:w tej kasie i z tymi wymaganiami D I spisze się wyśmienicie .
Rozumiem, że nie ma tutaj zbyt dużo zwolenników Disco 3? Szyk mnie nie interesuje za bardzo.... jak już to interesuje mnie wygoda na czarnym. Zanim człowiek dojedzie do takiej np. Czarnogóry to jednak musi sporo drogi asfaltowej pokonać
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Tuareg będzie OK na asfalt i w terenie ten ma nawet bagażnik wyprawowy w pakiecie

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

dawid jeszcze na my.lr zapytaj
choc wszędzie czy to na lk czy na mymłonie czy na srajdach, wciąż te same zakazane ryje
a w ogóle kup DI, a nie gówna z zylionem komputerów na pokładzie
choc wszędzie czy to na lk czy na mymłonie czy na srajdach, wciąż te same zakazane ryje
a w ogóle kup DI, a nie gówna z zylionem komputerów na pokładzie

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

jako przykładowy przykład , w takim monte negro , czy innym zadupiu , jak wysiądzie któreś z łożysk przedniej prawej piasty DI to naprawisz ? . w takim D III oczywiście takie usterki nie występują 

trzyseta jedna , dwa mechaniki
dawid.forum pisze:bert pisze:ale nie będzie zadawało szykuginawa pisze:w tej kasie i z tymi wymaganiami D I spisze się wyśmienicie .
Rozumiem, że nie ma tutaj zbyt dużo zwolenników Disco 3? Szyk mnie nie interesuje za bardzo.... jak już to interesuje mnie wygoda na czarnym. Zanim człowiek dojedzie do takiej np. Czarnogóry to jednak musi sporo drogi asfaltowej pokonać
dobra to ja powiem....
na te fantazje co opisales to masz trzy razy za malo pieniedzy
bo to jeszcze ciągle forum off-road'owedawid.forum pisze:LR_Olek ...fantazje fantazjami ale poproszę o konkretne propozycje ... opinie
Innymi słowy mało kto posiada Disco 3, albo Ci co posiadają są tak rozczarowani , że wolą siedzieć cicho i się nie wypowiadać![]()
Z tego co widzę, to przeważają opinię że Disco 3 może się spierniczyć tak w terenie, iż trzeba będzie servis LR wybudować w okolicy żeby to naprawić auto naprawić

a nie onanistów o-r

bert pisze:bo to jeszcze ciągle forum off-road'owedawid.forum pisze:LR_Olek ...fantazje fantazjami ale poproszę o konkretne propozycje ... opinie
Innymi słowy mało kto posiada Disco 3, albo Ci co posiadają są tak rozczarowani , że wolą siedzieć cicho i się nie wypowiadać![]()
Z tego co widzę, to przeważają opinię że Disco 3 może się spierniczyć tak w terenie, iż trzeba będzie servis LR wybudować w okolicy żeby to naprawić auto naprawić
a nie onanistów o-r
aaaaaaaaaa, chciałeś go w zawoalowany sposób skierować na landklinike

wonsz juz to dawno odkryl i obnazylandrzej:) pisze:To tam jest aż tak fajnie![]()

-
-
- Kontaktowanie:
D3 poradzi sobie z tym co pisałeś.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
pytanie czy on ze swoim budżetem poradzi sobie z...disco III 

#noichuj
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Czesław ty się nie liczysz nie masz DIII
nawet nie masz DIV ani DV 

Czwarte serce 

4 dychy budżetu na wyprawowe d3?
na uwyprawowienie owszem. No i to spalanie 11 z namiotem na dachu, kompletem pasażerów i bagaży n autostradzie na bałkany... Może czas rozejrzeć się za d3

na uwyprawowienie owszem. No i to spalanie 11 z namiotem na dachu, kompletem pasażerów i bagaży n autostradzie na bałkany... Może czas rozejrzeć się za d3

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
przepraszam. zagalopowałem sięgebels pisze:Czesław ty się nie liczysz nie masz DIIInawet nie masz DIV ani DV

#noichuj
Prędkość przelotowa na czarnym 150-160 km/h na zimowych. Na AT Continentalach 140km. Na Mt jeszcze nie wiem. Przy takich prędkościach jest komfort podróżowania pełny. Brak uciążliwego hałasu i nie trzeba skupiać się zbytnio na prowadzeniu. Nie jeździłem D1 ale wydaje mi się że komfort jazdy przy 160 taki jak w D3 jest w D1 nieosiągalny. Spalanie u mnie średnio 13l.
Z bagażnikiem na dachu prędkość komfortowa spada do 140 bez względu na opony.
Disco vol.3
- Pan Bestia
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Kup sobie Patrola Y61 w tej kasie z silnikiem 4,2 znajdziesz. Jest ogromny, wygodny, pakowany, niezniszczalny zwłaszcza z 4,2.
Szczerze polecam.
Szczerze polecam.
Zyziu - XJ 98r. - 4.0 Zabawa 4x4
Dyziu - Y61 98r. - 2.8 Wyprawy
Hyziu - LJ70 90r. - 2,4 Challenge
Czytałeś o co autorowi chodzi? Autorowi zależy na ciszy na pokładzie a Ty mu z parchem wyjeżdżasz.Pan Bestia pisze:Kup sobie Patrola Y61 w tej kasie z silnikiem 4,2 znajdziesz. Jest ogromny, wygodny, pakowany, niezniszczalny zwłaszcza z 4,2.
Szczerze polecam.
Albo nie czytałeś, albo nie wiesz co to cisza na pokładzie (to coś, co w parchach nie występuje)
zupełnie tak samo jak w bolidach formuły I. Jak założysz bagażnik to zwalniają bez względu na zastosowane oponyRemredor pisze:Prędkość przelotowa na czarnym 150-160 km/h na zimowych. Na AT Continentalach 140km. Na Mt jeszcze nie wiem. Przy takich prędkościach jest komfort podróżowania pełny. Brak uciążliwego hałasu i nie trzeba skupiać się zbytnio na prowadzeniu. Nie jeździłem D1 ale wydaje mi się że komfort jazdy przy 160 taki jak w D3 jest w D1 nieosiągalny. Spalanie u mnie średnio 13l.

- Pan Bestia
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Może faktycznie mój zmysł słuchu po wcześniejszej jeździe XJ na 33x12,5 calach osłabł.
Ale ja bym powiedział że w moim parchu jest raczej cicho - przy 120km można swobodnie rozmawiać z dziećmi na tylnym siedzeniu.(Też przy kołach 33x12,5)
Ale ja bym powiedział że w moim parchu jest raczej cicho - przy 120km można swobodnie rozmawiać z dziećmi na tylnym siedzeniu.(Też przy kołach 33x12,5)
zwłaszcza ramaPan Bestia pisze: niezniszczalny zwłaszcza z 4,2.

- Pan Bestia
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Wielka tam mecyja z ramą, po co rama XJ daje radę bez ramy to patrol nieda

Zdjęcia pozwoliłem sobie ukraść, jedno jest @Patryka reszta nie wiem... co ciekawsze zapisuję na dysk, mam katalog z kilkuset takimi i nie wiem co jest czyje
Dają jednak dobry pogląd na to jak może wyglądać rama w 15-10 letnim aucie. To co widać może być ładnie przykryte farbą/biteksem/barankiem, i nie poznasz a jeszcze doliczy właściciel tysiaka za 'profesjonalną konserwację ramy w serwisie 4x4'

Dają jednak dobry pogląd na to jak może wyglądać rama w 15-10 letnim aucie. To co widać może być ładnie przykryte farbą/biteksem/barankiem, i nie poznasz a jeszcze doliczy właściciel tysiaka za 'profesjonalną konserwację ramy w serwisie 4x4'