Def MY97 most przedni, półoś 24 frezy, wymaga blokady RD128 (stosowana też w Range Roverach po 1993).
Mosty z Range Rovera przed 1993 miały półosie na 10 frezów i wymagały blokady RD127.
Mam namiar na RD127 za rozsądna cenę, a zgodnie z informacjami z oficjalnej strony ARB, 10 frezowe blokady RD127 mogą być przerobione na 24 frezowe poprzez zastąpienie oryginalnego zestawu zębatek na pochodzący z blokady RD128 zestaw zębatek #728H141.
Tak więc w teorii nie ma problemu.
Pozostaje kwestia ceny zestawu zębatek z RD128 i przełożenia.
No i tego jak taka przeróbka wychodzi w praktyce.
W starym dowcipie mówią, że w teorii nie ma różnicy między teorią a praktyką, ale w praktyce niestety jest.
Mam więc dwa pytania za 3 punkty:
- robił to już kto?
- i czy w rzeczywistości naprawdę jest to takie proste?
Blokada ARB RD127 przeróbka z 10 na 24 frezy
Moderator: Jerry
Blokada ARB RD127 przeróbka z 10 na 24 frezy
Def 110 SW 300 Tdi rocznik 1997
Re: Blokada ARB RD127 przeróbka z 10 na 24 frezy
- tak
- zależy dla kogo

- zależy dla kogo

aha
bardzo lakonicznie ale dzięki i za to
już się balem że nikt się na tym nie zna
mam zamiar spróbować pod warunkiem że temat będzie się kalkulował finansowo
tak więc jeżeli ktoś potrzebuje komplet zębatek z blokady RD127 to najprawdopodobniej będę wkrótce miał na zbyciu
bardzo lakonicznie ale dzięki i za to
już się balem że nikt się na tym nie zna

mam zamiar spróbować pod warunkiem że temat będzie się kalkulował finansowo
tak więc jeżeli ktoś potrzebuje komplet zębatek z blokady RD127 to najprawdopodobniej będę wkrótce miał na zbyciu
Zamykam temat bo operacja się nie powiodła.
Tzn. przeróbka okazała się możliwa z technicznego punktu widzenia, niestety sprzedający poknocił typy blokad.
Po obejrzeniu zdjęć okazało się, że ma nie RD127 a starszą wersję czyli RD56, no i temat upadł.
Tzn. przeróbka okazała się możliwa z technicznego punktu widzenia, niestety sprzedający poknocił typy blokad.
Po obejrzeniu zdjęć okazało się, że ma nie RD127 a starszą wersję czyli RD56, no i temat upadł.