defender 2010 alarm
Moderator: Jerry
defender 2010 alarm
potrzebuje pomocy z alarmem w defenderze , 2.4 2010 r, może ktoś to przerabiał- ostatnio przestał działać pilot po powrocie do samochodu, otworzyłem kluczykiem, okazało się ze pod siedzeniem pasażera wywaliło bezpiecznik w malej skrzynce, po wymianie bezpiecznika pilot ożył, dwa wyjazdy i dzisiaj znowu to samo, spalony bezpiecznik wymieniłem, niestety pilot zero reakcji, na początku jeszcze wyła syrena, po czasie przestała, próbuje odpalać ale imo mi go wyłącza bez wycia syreny , jest coś tam jeszcze co dopowiada za immo jakiś bezpiecznik lub przekaźnik?
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: defender 2010 alarm
moduł pod deską za zegarami.
czarny jak nie ma centralnego zamka, zielony jak jest centralny zamek.
wybadaj sobie na schematach od czego dokładnie jest ten bezpiecznik i co przez niego idzie.
czarny jak nie ma centralnego zamka, zielony jak jest centralny zamek.
wybadaj sobie na schematach od czego dokładnie jest ten bezpiecznik i co przez niego idzie.
#noichuj
zdarzało sie ze jak był mroź to wariował centralny zamek , ale to raczej nie to jest przyczyna, wymiana tego zielonego pod zegarami na inny wymusza znów jakieś programowanie czy tylko działa jak bezpiecznik, będę grzebał ..
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
programowanie.
ale założenie innego zielonego z pilotami z niego da ci odpowiedź co jest problemem. auto czy moduł.
ale założenie innego zielonego z pilotami z niego da ci odpowiedź co jest problemem. auto czy moduł.
#noichuj