Ostrzeżenie dla klientów warsztatu Bezasfaltu4x4 w Łomiankach
Moderator: Jerry
-
- jestem tu nowy...
Ostrzeżenie dla klientów warsztatu Bezasfaltu4x4 w Łomiankach
Czuję się w obowiązku opisać największy obciach, jaki przeżyłem z warsztatem LR w Polsce od 1998, bo od wtedy jeżdżę tą marką.
W moim RR P38, serwisowanym w Łomiankach, mechanik wadliwie przykręcił koło pasowe. W drodze z Polski do Austrii, dzień po wyjeździe z warsztatu (ale kilka miesięcy po montażu koła pasowego), koło się urwało, przez co o mało nie zginęły 3 osoby (nagły brak wspomagania, ładowania i chłodzenia na zakręcie), a silnik nadaje się do remontu. Rzeczoznawca w Austrii stwierdził brak kleju na gwincie śruby koła pasowego. Od kilku miesięcy BezAsfaltu4x4, a dokładniej Pan W., udaje, że nie awaria nie ma związku z tą ewidentną fuszerką i odmawia finansowego udziału w naprawie. Słowo przepraszam też nigdy nie padło. Żałosne było też to, że to ja musiałem się dobijać telefonicznie z zagranicy, słuchając za każdym razem kolejnych dziwnych tłumaczeń, że albo rzeczoznawca się nie zna, albo to inna część jest winna i tym podobne bzdety. Kierownictwu warsztatu brak honoru i zawodowej odpowiedzialności, dlatego zdecydowanie polecam ostrożność. Robię to z żalem, bo początki współpracy były obiecujące, zarówno socjalnie, jak i jakościowo. Jak widać, nie można dać się zmylić, a prawda wychodzi na jaw, kiedy pojawia się problem.
Sprawę oddaję do sądu. Największa szkoda moralna? Musiałem się przesiąść do VW...
Zainteresowanym chętnie prześlę zdjęcia i opinię rzeczoznawcy. Jeżeli ktoś miał podobne doświadczenia, proszę o kontakt.
Pozdrawiam,
Maciek Grochowski
W moim RR P38, serwisowanym w Łomiankach, mechanik wadliwie przykręcił koło pasowe. W drodze z Polski do Austrii, dzień po wyjeździe z warsztatu (ale kilka miesięcy po montażu koła pasowego), koło się urwało, przez co o mało nie zginęły 3 osoby (nagły brak wspomagania, ładowania i chłodzenia na zakręcie), a silnik nadaje się do remontu. Rzeczoznawca w Austrii stwierdził brak kleju na gwincie śruby koła pasowego. Od kilku miesięcy BezAsfaltu4x4, a dokładniej Pan W., udaje, że nie awaria nie ma związku z tą ewidentną fuszerką i odmawia finansowego udziału w naprawie. Słowo przepraszam też nigdy nie padło. Żałosne było też to, że to ja musiałem się dobijać telefonicznie z zagranicy, słuchając za każdym razem kolejnych dziwnych tłumaczeń, że albo rzeczoznawca się nie zna, albo to inna część jest winna i tym podobne bzdety. Kierownictwu warsztatu brak honoru i zawodowej odpowiedzialności, dlatego zdecydowanie polecam ostrożność. Robię to z żalem, bo początki współpracy były obiecujące, zarówno socjalnie, jak i jakościowo. Jak widać, nie można dać się zmylić, a prawda wychodzi na jaw, kiedy pojawia się problem.
Sprawę oddaję do sądu. Największa szkoda moralna? Musiałem się przesiąść do VW...
Zainteresowanym chętnie prześlę zdjęcia i opinię rzeczoznawcy. Jeżeli ktoś miał podobne doświadczenia, proszę o kontakt.
Pozdrawiam,
Maciek Grochowski
Re: Ostrzeżenie dla klientów warsztatu Bezasfaltu4x4 w Łomiankach
może by tak zacząć od jakiego dzienbry czy innego gutentaga
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

transgranica4x4.pl
Akurat Maciek z kosmosu nie jest 

Disco 300 ES
trochę kwas
a mi w polu tak dobrze poskładali defę
ps. gutentaga
a mi w polu tak dobrze poskładali defę

ps. gutentaga

- maciek ttl
-
Jak bezasfaltu to i bezkleju proste 

Pozdrawiam
Maciek
Maciek
ja bym napisał jeszcze inaczej ale będzie to uznane za stronnicze ...
transgranica4x4.pl
to tylko potwierdza jakość RR 

Zbowid

chyba rzemieślnika raczej...Zbowid pisze:to tylko potwierdza jakość RR
transgranica4x4.pl
- pamejudd
-
Wydaje się że brak odpowiedzialności za fakapy i chowanie głowy w piasek to jakaś moda w tamtych okolicach
Dobrze że nie we wszystkich miejscach

Dobrze że nie we wszystkich miejscach

130 300Tdi '97, Ghost RS 5700 '05
wolvesahead.org
wolvesahead.org
Zbowid pisze:to tylko potwierdza jakość RR
a miało nie być o polityce...

Idę na wakacje....
Zbowid

-
- jestem tu nowy...
DROGI MAĆKU,
MAMY PROŚBĘ IDŹ W KOŃCU DO TEGO SĄDU, DOSTAŃ PRAWOMOCNY WYROK Z SENTENCJĄ ŻE TO NASZA WINA. NA DZIEŃ DZISIEJSZY BARDZO PROSZĘ O POWSTRZYMANIE SIĘ OD WPISÓW TEGO TYPU BO W PRZECIWNYM RAZIE NAPRAWDĘ SPOTKAMY SIĘ W SĄDZIE ALE W ZUPEŁNIE INNEJ SPRAWIE...
MAMY PROŚBĘ IDŹ W KOŃCU DO TEGO SĄDU, DOSTAŃ PRAWOMOCNY WYROK Z SENTENCJĄ ŻE TO NASZA WINA. NA DZIEŃ DZISIEJSZY BARDZO PROSZĘ O POWSTRZYMANIE SIĘ OD WPISÓW TEGO TYPU BO W PRZECIWNYM RAZIE NAPRAWDĘ SPOTKAMY SIĘ W SĄDZIE ALE W ZUPEŁNIE INNEJ SPRAWIE...
Kolego @bezasfaltu...nie rób błędów konwersarza...przywitaj się, powiedz coś od siebie, zapoznaj się z regulaminem i nie krzycz....nikt chyba nie lubi hałasu! A jeżeli chcesz coś zamanifestować to proponuję być poprawnym, bo na "dzień dobry" kwalifikujesz się pouczającą wycieczkę! A może szkoda?
PS.Temat zniknie przy pierwszym nieregulaminowym ruchu.
PS.Temat zniknie przy pierwszym nieregulaminowym ruchu.
Zbowid

-
- jestem tu nowy...
Przepraszamy za brak "dzień dobry" i za duże fonty......oczywiście nie krzyczymy
Z naszej strony to wszystko w tym temacie.

juz po akcji?
panowie sie opluli ,powycierali geby i juz?
panowie sie opluli ,powycierali geby i juz?

- leon zet
-
- Kontaktowanie:
I weź tu cytuje: "jedź do warsztatu"

- vandall_jr
-
Czysto teoretycznie, bo nie widziałem, nie wiem ale,
Jest to chyba pierwszy przypadek kiedy koło "nagle się odkręciło" ale zawsze musi być ten pierwszy raz ... RR auto dla wybranych posiadaczy i naprawiaczy
Jest to chyba pierwszy przypadek kiedy koło "nagle się odkręciło" ale zawsze musi być ten pierwszy raz ... RR auto dla wybranych posiadaczy i naprawiaczy

BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
:ziew:
RRC 3.5 V8 man carb 4d1983
RRC 3.5 V8 auto carb 2d1987
L322 3.0d 2004 "Szary"
RRC 3.5 V8 auto carb 2d1987
L322 3.0d 2004 "Szary"
- apede
-
- Kontaktowanie:
Moze nakrecili nakretke metryczna na gwint calowy?vandall_jr pisze:Czysto teoretycznie, bo nie widziałem, nie wiem ale,

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
A czemu silnik nadaje się do remontu ? Nie zajmuje strony w sporze, nie znam szczegołów.. sam miałem taki przypadek że pracownik coś spier.... Pojechałem 100km w jedną stronę po auto, poniosłem koszty naprawy, przeprosiłem, choć ktos przede mną już tam grzebał, i po nim też rozpadł się ten element, nie byłem więc w stanie ocenić do końca co się stało... ale zależ mi na elacjach z klientem.. przyjąłem na klatę. Z perspektyw czasu klienci typu Pan Ciotowski i tak tego nie potrafią docenić
Ale jak pasek klinowy Ci strzeli to też ugotujesz silnik ?

-
- jestem tu nowy...
Dzień dobry,
kajam się, brak przywitania był nieładny.
Napisałem, że silnik nadaje się do remontu, ponieważ taką opinię wyraził rzeczoznawca.
Sądząc po treści komentarzy, powinienem podać więcej szczegółowych informacji. Dziękuję za komentarze, bez względu na koloryt.
Pasek klinowy nie został zerwany. Nowa chłodnica została rozerwana od góry przez nadciśnienie gotującej się wody. Powodem swobodnego kręcenia się koła pasowego było ścięcie się klina, który nie pracował na ścinanie pełną powierzchnią - to wynik wzdłużnego przesunięcia się koła pasowego na wyjściu wału, spowodowanego poluzowaną śrubą. Brak śladów kleju na gwincie.
Moja złość nie wynika z opinii, że warsztat jest generalnie nieuczciwy. Chodzi zwyczajnie o styl kontaktu z klientem, kiedy pojawia się problem. Jak to ujęto w komentarzu Ingrid - to się bierze na klatę, a nie ignoruje. A już na pewno nie traktuje się klienta, jak oszusta i naciągacza.
Będę informował o postępach w sprawie.
Najlepszego,
Maciek

kajam się, brak przywitania był nieładny.
Napisałem, że silnik nadaje się do remontu, ponieważ taką opinię wyraził rzeczoznawca.
Sądząc po treści komentarzy, powinienem podać więcej szczegółowych informacji. Dziękuję za komentarze, bez względu na koloryt.
Pasek klinowy nie został zerwany. Nowa chłodnica została rozerwana od góry przez nadciśnienie gotującej się wody. Powodem swobodnego kręcenia się koła pasowego było ścięcie się klina, który nie pracował na ścinanie pełną powierzchnią - to wynik wzdłużnego przesunięcia się koła pasowego na wyjściu wału, spowodowanego poluzowaną śrubą. Brak śladów kleju na gwincie.
Moja złość nie wynika z opinii, że warsztat jest generalnie nieuczciwy. Chodzi zwyczajnie o styl kontaktu z klientem, kiedy pojawia się problem. Jak to ujęto w komentarzu Ingrid - to się bierze na klatę, a nie ignoruje. A już na pewno nie traktuje się klienta, jak oszusta i naciągacza.
Będę informował o postępach w sprawie.
Najlepszego,
Maciek

- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Nie zorientowałeś się, że silnik łapie temperaturę? Odpowiednia reakcja ograniczyłaby straty.
- Misiek Cypr
-
A ten klej napewno tam powinien byc? Przewaznie kreci sie to w taka strone, ze gwint sie sam zaciska.
Chlodnicy od przegrzania nie powinno rozerwac, powinno wywalic plyn przez korek. Musialo byc juz niezle przegrzane, zeby chlodnice rozerwalo.
Jak starciles wspomaganie I ladowanie, to trzeba natychmiast stanac, na poboczu I czekac na pomoc drogowa. Wiedziales ze nie masz chlodzenia, to jechales dalej. Mozna wyliczac bledy.
Mam nadzieje, ze z warsztatem rozmawiales grzecznie, bez krzykow I wyrzutow, epitetow...
Chlodnicy od przegrzania nie powinno rozerwac, powinno wywalic plyn przez korek. Musialo byc juz niezle przegrzane, zeby chlodnice rozerwalo.
Jak starciles wspomaganie I ladowanie, to trzeba natychmiast stanac, na poboczu I czekac na pomoc drogowa. Wiedziales ze nie masz chlodzenia, to jechales dalej. Mozna wyliczac bledy.
Mam nadzieje, ze z warsztatem rozmawiales grzecznie, bez krzykow I wyrzutow, epitetow...
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Czy landryny mozna serwisiwac w "zwyklych" warsztatach?
Czy serwisowanie w warsztatach z zielonym jajem to obowiazkowy element tej religii?
Czy serwisowanie w warsztatach z zielonym jajem to obowiazkowy element tej religii?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.