progi
Moderator: Jerry
a bulwary jak do budy przyczepisz??olaf pisze:Chyba na odwrótrozumie ze mowimy tu o progach łofrodowych a nie bulwarowych
jezeli bulwarowych to do ramy.![]()
no ale ja mam małe doświadczenie więc mogę się mylić

a ofrołdowe mozesz do ramy i budy

Ostatnio zmieniony śr paź 26, 2005 10:22 am przez PIORUN, łącznie zmieniany 1 raz.
RAYO OFFROAD CENTRUM
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
mysle ze zaden nadgorliwiec nie przyczepi sie do progow jak solidne beda i nie wystaja poza skrajna auta a wg mnie lepiej do ramy przymocowac.
jakkolwiek by nie byly przymocowane, wygladaly czy mialy chrom czy lakier to i tak moga sie przyczepic o jakies atesty czy badania.. zawsze sie paragraf znajdzie
jakkolwiek by nie byly przymocowane, wygladaly czy mialy chrom czy lakier to i tak moga sie przyczepic o jakies atesty czy badania.. zawsze sie paragraf znajdzie

no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88
4runner 1st gen. '88
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
to sobie zrób, lepiej bedzie jak na zdjęciu z dyskoteką, bo masz zdaje się tego rodzaju pojazd, .. well no może poza tym drobnym szczegółęm, ze na obu zdjęciach są te same progileszek torbicki pisze:właśnie coś takiego chcę zrobić jak na zdjęciu defa , pierwsza wersja była taka progi przyspawać na stałe bo jest do czego , teraz zastanawiam się nad przykręceniem , a po co są otwory w tych oryginalnych progach

p.s. od defa mają chyba nieco inną długoś, ale zawsze se możesz skrócić albo dospawać

Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
w moich 40x80x2 nominalnie, bo z obmiaru wychodzi real 35x80 zamknięty, boki też, -pion, mocowanie tamże do ramy (wykorzystane stare dziury) + 2 otwory w karoserii zaraz przy nasadzie nowego progu, śruby 12/8.8, 5.6 też oblecą bo to nie działa na ścinanie.
Ostatnio zmieniony pn paź 31, 2005 6:50 pm przez darkman, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale tam dzicz, czlowiek kolo zmienia,a tu mu je inny z maski podprowadza i ma kolesia na czatachczesław&jarząbek pisze:do hi-lifta
http://www.rajdy4x4.pl/rajdy/2004/maram ... 191318.jpg

ja mam na plasko, co by stanac mozna bo balansowania,leszek torbicki pisze:jogi a ten profil masz obrócony na płasko
ale mam tez wywalone plastykowe oryginalne progi i te metalowe sa jak najbizej budy wiec przy zamknieteych drzwiach wystaja moze z 4-5 cm - da sie stanac ale podest to to nie jest

siakies zdjecia moge poslac
Mistrzow uprasza sie o spokoj
też mam wywalone plastiki, co by wilgoci nie trzymało i lepiej sie błoto wymywa potem -
(jednak syfek podchodzi pod samą uszczelkę drzwi), teraz cos jednak będę kombinował z uszczelką z gumy dodatkową (chyba profil jak do okien) by uszczelnić od kurzu i pyłu. po moich się nie da niestety chodzić jak drzwi zamknięte w kazdym razie nie w butach round toe, ale jakby ktos miał friction.. to looz 

Panowie jeśli możecie to dajcie jakieś konkretne zdjęciajogibabuu pisze:ja mam na plasko, co by stanac mozna bo balansowania,leszek torbicki pisze:jogi a ten profil masz obrócony na płasko
ale mam tez wywalone plastykowe oryginalne progi i te metalowe sa jak najbizej budy wiec przy zamknieteych drzwiach wystaja moze z 4-5 cm - da sie stanac ale podest to to nie jest
siakies zdjecia moge poslac