Klocki hamulcowe Lukas do Disko
Moderator: Jerry
Klocki hamulcowe Lukas do Disko
Wczoraj kupiłem klocki jak w tytule, komplet na przód i tył. W pudełku znajdował się komplet 4 sztuk klocków jednak tylko jeden z czterech posiadał kable do czujnika zużycia klocków. Moje pytanie czy to normalne, ponieważ jak kupowałem klocki do Opla to 2 sztuki z czterech posiadały te przewody co wydaje się logiczne ze względu na prawe i lewe koło. Taka sama sytuacja dotyczy tylnego kompletu klocków.
Disco 300tdi, td5
Re: Klocki hamulcowe Lukas do Disko
w łykend wymieniałem tarcze i klocki z przodu i tez tak byłoGeoMan pisze:Wczoraj kupiłem klocki jak w tytule, komplet na przód i tył. W pudełku znajdował się komplet 4 sztuk klocków jednak tylko jeden z czterech posiadał kable do czujnika zużycia klocków. Moje pytanie czy to normalne, ponieważ jak kupowałem klocki do Opla to 2 sztuki z czterech posiadały te przewody co wydaje się logiczne ze względu na prawe i lewe koło. Taka sama sytuacja dotyczy tylnego kompletu klocków.

Czyli to normalne że tylko jeden klocek z kompletu ma kable. Widocznie firma zakłada równomierne zużycie klocków na każdej z osi. Ja jeszcze nie wiem czy mam czujniki bo na razie tylko kupiłem klocki i w łikend będę wymieniał. Mam czujnik akustyczny, który wydaje podzczas hamowania straszny szum świadczący o skończonych klockach.
Disco 300tdi, td5
aaa ci od pipów to moga nawet po plazach noLR_Olek pisze:Nie,bo po lasach nie wolno jezdzicGeoMan pisze:Chodło mi rzeczywiście o pary kół. Jeździsz czasami w okolicznych lasach Wejherowa?

http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... 363#697363
- JarekM
-
- Kontaktowanie:
hmm..andy4269 pisze:300przeginka to l-serwisie takich cen nie ma, kup delphi za 120zyli.
no takie są ceny, choćby tu http://sklep.intercars.com.pl/
jak posiadasz, to daj namiary na Delphi (jakiś sklep internetowy

Generalnie, nie mam pojęcia ile powinny/mogłyby kosztować.
Identyczny problem mam z filtrami powietrza: komplet (olej, paliwo, powietrze) to 150 PLN - mówię o komplecie Wix-Filtron.
Dlatego chętnie dowiedziałbym się o tym, gdzie kupować i co

JarekM
Discovery 2 Td5, '1999
GG:1390529

Discovery 2 Td5, '1999

- JarekM
-
- Kontaktowanie:
hmmm... ciekawych rzeczy się dowiaduję,andy4269 pisze:kolego sprawdź w land serwisie www.lr.pl
filtr oleju filtrona jest za wysoki i przy skoku most go miażdzy![]()
a filtry kosztują coś kolo:
oleju 25 do 30 zyli
powiet. 40 zyli
paliwa 20 do 30 zyli
napisałem do land serwisu, zobaczymy jaką dostanę odpowiedź

dzięki bardzo za uświadomienie ...
JarekM
Discovery 2 Td5, '1999

Discovery 2 Td5, '1999

- JarekM
-
- Kontaktowanie:
dokładnie.... mówię o Td5TRAWOLT pisze:O ile mnie pamięć nie myli to ten problem występuje w 300-ce.andy4269 pisze:...filtr oleju filtrona jest za wysoki i przy skoku most go miażdzy ...
W 200-ce nie ma tego problemu, a z tego co widzę w podpisie to kolega pyta się o filtr do TD5

dzięki za wyjaśnienie ....
JarekM
Discovery 2 Td5, '1999

Discovery 2 Td5, '1999