Moderator: Jerry
standerus pisze: Fak normalnie kupię se punto
Punto to dobry wybor. Nie bedziesz mial szoku. Wiem bo mialem Punto. Na gwarancji mialem napraw na 10k pln. Rozbawil mnie elekrtyk, ktory mial zreperowac niedzialajace wycieraczki. Stal biedak z kontrolka z 1/2 godziny nad zelazem po czym wykrecil caly zespol wycieraczek z mojego i z nowego obok i zamienil. Nie ma jak serwis autoryzowany. Fakt jednak ze za kazda naprawe Disco moznaby miec jedno cale uzywane Punto. Tyle ze Punto nie ma tych bocznych gornych szybekstanderus pisze: Fak normalnie kupię se punto
A pytanie w takim razie - jakie tarcze kupować?? Wentylowane czy nie??Discotheque pisze:Sruba regulacyjna nie jest pusta w srodku na olej. To jednoczesnie bezpiecznik, zanim dacie mu w palnik po zalozeniu nowej obroc silnik pare razy i sprawdz czy nie strzelila bez powodu.
W razie niemca chwilowo w trasie pasuje od starego fiata
A z reszta problemow to dramatyzujesz, w kazdym samochodzie sprzeglo to czesc wymienna, w kazdym aucie graniczne sa okolice 200tys. km, wtedy leca sprzegla, dociski, lapy, koncowki wtryskiwaczy, turbiny, lozyska kol, tarcze hamulcowe, przewody hamulcowe itp.
Uwaga - w KAZDYM aucie!
A to mozna sobie wybrac?standerus pisze: A pytanie w takim razie - jakie tarcze kupować?? Wentylowane czy nie??
Coś jeszcze byście polecali mieć w zapasie??
Ja mam niewentylowane, z nr VIN wynika że wentylowane i pod takie klocki są calipery. Co to są "swivel bushes"?? Bo ponoć musze wymienić - auto troszke pływa. Końcówki drążków?? Takie hasło gdzieś słyszałem, choć szczerze przyznaję że nie mam pojęcią co to by mogło znaczyćDiscotheque pisze:A to mozna sobie wybrac?standerus pisze: A pytanie w takim razie - jakie tarcze kupować?? Wentylowane czy nie??
Coś jeszcze byście polecali mieć w zapasie??
Jak z przodu masz wentylowane to kupujesz wentylowane a jak z tylu niewentylowane to nie.
W zapasie krzyzak walu, 4 sruby z nakretkami do walu, komplet lozysk do kola, filtr paliwa, filtr powietrza i mozesz jechac do afryki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości