PYTANIE O OPONY I ICH KOMBINACJE...
Moderator: Jerry
PYTANIE O OPONY I ICH KOMBINACJE...
....witam witam
Panowie,czy można waszym zdaniem uskuteczniać kobinacje opon w DISCO, typu:przód MT a tył np: AT albo zimowe lub na odwrót na zasadzie par,pomijam fakt że rozmiar musi być taki sam wszystkich 4 z racji stałego 4x4. Co o tym sądzicie?
POZDRAWIAM
Panowie,czy można waszym zdaniem uskuteczniać kobinacje opon w DISCO, typu:przód MT a tył np: AT albo zimowe lub na odwrót na zasadzie par,pomijam fakt że rozmiar musi być taki sam wszystkich 4 z racji stałego 4x4. Co o tym sądzicie?
POZDRAWIAM
- dyskotekatd5
-
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
- dyskotekatd5
-
Re: PYTANIE O OPONY I ICH KOMBINACJE...
Opony powinny (muszą!) wszystkie cztery:mak1975 pisze:....witam witam
POZDRAWIAM
- mieć ten sam rozmiar,
- ten sam bieżnik
- taki sam stopien zuzycia.
Kazde odstepstwo od tego mze spowodowac niemile niespodzianki na mokrym, sliskim, na zakretach czy przy hamowaniu.
Auto jest NIEPRZEWIDYWALNE!
Oczywiscie, nawet jak zalozysz 4 różne opony to pojedziesz, ale nie wiadomo jak daleko.
Jak cie nie stac na komplet nowych, to kup komplet uzywanych albo nalewek.
TAKICH SAMYCH!
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
hehe fajne te pytanie zadales
..na osobowkach jesczze daloby sie to przyjac jak mas znaped na jedna os. to na drugiej nei ma mech.roznicowego wiec w sumie zostaje kwestia sterowania i roznicy w przyczepnosci opon. ale w czteronapedzie to lepiej przy 4 takich samych zostan jak tu wszyscy radza.. no albo zmien auto na..wiesz jakie bo naped glownie ma na tyl 

Disco 200tdi->Sunseeker->gdyby nie '93 w dowodzie byłby rocznik bieżący
nie wiem jak to dziala i mnie nie pytajcie ale w UK nie. Tu Glownie liczy sie glebokosc bieznika, a poza tym to wyglada na to ze mozesz miec w subaru .... z tylu MTki, a z przordu Slicki... nie wiem jak to dziala ale widzialem nawet wozy wyjezdzajace z ze stacji diagnostycznych z pozytywnym wynikiem (przypadkowy klient) z ...innym zupelnie kapciem po lewej z przodu niz z prawej (kapec rajdowy a z drugiej strony jakis zwykly) ... i nawet przestalem sie zastanawiac o co w tym wszystkim chodzi majac nadzieje ze u mnie nie dowala sie do padnietej zarowki w podswietlaniu tylnej rejestracjipezet pisze:Opony powinny (muszą!) wszystkie cztery:mak1975 pisze:....witam witam
POZDRAWIAM
- mieć ten sam rozmiar,
- ten sam bieżnik
- taki sam stopien zuzycia.
Kazde odstepstwo od tego mze spowodowac niemile niespodzianki na mokrym, sliskim, na zakretach czy przy hamowaniu.
Auto jest NIEPRZEWIDYWALNE!
Oczywiscie, nawet jak zalozysz 4 różne opony to pojedziesz, ale n ie wiadomo jak daleko.
Jak cie nie stac na komplet nowych, to kup komplet uzywanych albo nalewek.
TAKICH SAMYCH!

Tu nie chodzi o przepisy (bo te chyba wymuszaja przynajmniej dwie jednakowe opony na jednej osi), ale o bezpieczenstwo i zdrowy rozsadek.
Jak wysoki kiosk zacznie tanczyc po drodze to rozne nauki na temat wyprowadzania (plaskacza) z poslizgu mozna sobie w kieszen wlozyc.
A krzywde mozna zrobic nie tylko sobie ale tez innym na drodze.
Potem przychodzi otrzezwienie - i nastepne opony juz kupujemy jednakowe i nowiutkie.
Do wozka inwalidzkiego...
Jak wysoki kiosk zacznie tanczyc po drodze to rozne nauki na temat wyprowadzania (plaskacza) z poslizgu mozna sobie w kieszen wlozyc.
A krzywde mozna zrobic nie tylko sobie ale tez innym na drodze.
Potem przychodzi otrzezwienie - i nastepne opony juz kupujemy jednakowe i nowiutkie.
Do wozka inwalidzkiego...
- dyskotekatd5
-
maku skup sie....... ubierz se na jedna noge cholewiaka a na druga korkotrampek... przejdz sie po rynku we wrocku ...wróc do domu i sam odpowiedz na własne, powstałe chyba z nudów zapytanie...mak1975 pisze:tymi kombinacjami to uskuteczniasz jedyne słuszne nasuwające sie zdanie w tej chwili: kup pan peepa
UDAM ŻE TEGO NIE WIDZIAŁEM ANI KOLELEJNEJ TWOJEJ WYPOWIEDZI...
disco II td5
... w rynku jest zakaz wjazdu...dyskotekatd5 pisze:maku skup sie....... ubierz se na jedna noge cholewiaka a na druga korkotrampek... przejdz sie po rynku we wrocku ...wróc do domu i sam odpowiedz na własne, powstałe chyba z nudów zapytanie...mak1975 pisze:tymi kombinacjami to uskuteczniasz jedyne słuszne nasuwające sie zdanie w tej chwili: kup pan peepa
UDAM ŻE TEGO NIE WIDZIAŁEM ANI KOLELEJNEJ TWOJEJ WYPOWIEDZI...

... w rynku jest zakaz wjazdu...mak1975 pisze: maku skup sie....... ubierz se na jedna noge cholewiaka a na druga korkotrampek... przejdz sie po rynku we wrocku ...wróc do domu i sam odpowiedz na własne, powstałe chyba z nudów zapytanie...

Przecie napisał PRZEJDŹ sie.
[quote="Tarsus"][/quote]
moim zdaniem wzielo sie takie podejscie z racji ze tam auto traktowane jest jako narzedzie do przemieszczania sie.. i jak dziala..to dziala..wiec jest ok.. i MOT tez zalicza. a u nas znowu auto to auto i kazdy ciuła grosz do grosza..wiec tak mamy w glowach ze lepiej wszystko w 100% zrobic niz wracac sie do sklepu po chocby zarowke. Mi przybili MOT bez przedniego zderzaka i klapy w tylnych drzwiach w fordzie vanie
powiedzieli ze 'musze szbko to naprawic'. Drzw oczywiscie nie zrobilem..bo ich brak byl tansza alternatywa do bagaznika dachowego zeby przewozic dlugie elementy na budowe 
moim zdaniem wzielo sie takie podejscie z racji ze tam auto traktowane jest jako narzedzie do przemieszczania sie.. i jak dziala..to dziala..wiec jest ok.. i MOT tez zalicza. a u nas znowu auto to auto i kazdy ciuła grosz do grosza..wiec tak mamy w glowach ze lepiej wszystko w 100% zrobic niz wracac sie do sklepu po chocby zarowke. Mi przybili MOT bez przedniego zderzaka i klapy w tylnych drzwiach w fordzie vanie

Disco 200tdi->Sunseeker->gdyby nie '93 w dowodzie byłby rocznik bieżący
o ja pierd... chyba znow slonce przygrzalo....mak1975 pisze:....witam witam
POZDRAWIAM