Freelander 5d - szyba w tylnych drzwiach

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Derwer
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Freelander 5d - szyba w tylnych drzwiach

Post autor: Derwer » wt mar 06, 2007 9:13 pm

Witajcie !

Czy ktoś może dobierał się do szyby w tym wynalazku ?

Najpierw głupek nie chciał otworzyć tylnej klapy - szyba nie zjeżdżała. Potem klapę otworzył i podniósł szybę - przy otwartej klapie.

Odpięcie akumulatora nic nie daje. Jak próbuję szybę opuścić klawiszem z konsoli, to tylko daje kilka pisków z jakiegoś brzęczyka. Pierwszy raz usłyszałem ten brzęczyk, nie wiedziałem nawet, że jest. Przy okazji widać ok. sekundowe lekkie ściemnienie oświetlenia kabiny - więc wygląda, jakby coś żarło prąd. Silnik tylnej szyby nie ma nagle mocy?

Jakieś pomysły?

Oczywiście oprócz wymiany na jakieć Disco czy 90 - bo niestety autko na kredyt :( nie mogę sprzedać :(
Ale przynajmniej bardzo wygodne i dobre w prowadzeniu :) Przy podniesieniu mocy i momentu obrotowego nie ma problemu z wyprzedzaniem nawet przy ok. 160 km/h - jeszcze ma spory zapas mocy (silnik TD4). Więcej lepiej nie jechać - turbina może nie wytrzymać.

--

Pozdrawiam.

Adam G.
--

Pozdrowionka.

Adam.

Awatar użytkownika
maristez
Kontaktowanie:

Post autor: maristez » wt mar 06, 2007 9:39 pm

obstawiam ze linki ci sie mielą i blokują silniczek. zdejmnij tapicerke i wszysko bedzie jasne.

Maq

Post autor: Maq » czw mar 08, 2007 9:20 am

W kabrio brzęczyk brzęczy, jak chcesz szybę podnieść a dach jest zdjęty. Ale w 5d?
LR2 - jej
LR3 - jego

Awatar użytkownika
mdeja

Post autor: mdeja » czw mar 08, 2007 10:49 am

A ja widziałem dziś na żywca Frelka 2 - całkiem całkiem mi sie to autko podobało. Jako asfalciak oczywiście
kiedyś VITA 2.0V6, Samuraj Coil - teraz Hyundai Terracan 2.9 32 MT, 31AT

Derwer
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Derwer » czw mar 08, 2007 2:43 pm

maristez pisze:obstawiam ze linki ci sie mielą i blokują silniczek. zdejmnij tapicerke i wszysko bedzie jasne.
Z pewnym trudem zdjąłem tapicerkę. Bałem się o 3 niebieskie zaczepy, aby ich nie zerwać. Później jeszcze piankowy "płaszczyk" pod spodem na kleju.

W każdym razie wkurzyłem się niesamowicie, bo "od zawsze" woże ze sobą miernik w samochodzie, jednak qrde kilka dni temu go zostawiłem w domu :(

Klamka i mikrostyki wyglądają zdrowo. Podobnie switch przy "zameczku" obok.

Linki na dotyk są OK.

Ale bez miernika to niewiele zdziałam.

Ma ktoś schemat Freelandera ??????????

Myślałem otworzyć silnik i pokręcić ręcznie, aby sprawdzić działanie windy, jednak razem z obudową jest zintegrowany stojan i szczotki - jakiś dziwny wynalazek (pewnie BMW a nie LR, chociaż niektóre klasyczne LR też miały genialne "wynalazki" - jak chośby dojście do nagrzewnicy - nie pamiętam, w którym modelu).

W następnym etapie - jednak niestety, dopiero za kilka dni - spróbuję wyjąć całą windę ze szybą i silnikiem. Może "na stole" coś zobaczę. Jednak nie wiem, czy bez schematu coś da się zrobić :(
--

Pozdrowionka.

Adam.

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » czw mar 08, 2007 2:54 pm

Derwer pisze:
Ma ktoś schemat Freelandera ??????????
Emule ma :)2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”