JAKI SILNIK DIESLA W MIEJSCE 3,5 V8
Moderator: Jerry
JAKI SILNIK DIESLA W MIEJSCE 3,5 V8
POMOCY. Kupiłem range rovera bez silnika, i chcę zapiąć tam najlepiej diesla. Jeżeli ktoś orientuje się co mozna tam wpasować proszę bardzo o pomoc. Dodam tylko że sa to moje początki przygody z tą marką, bo do tej pory byłem tylko biernym obserwatorem więc będę wdzięczny za każdą pomoc. 

dAVID
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: JAKI SILNIK DIESLA W MIEJSCE 3,5 V8
http://www.allegro.pl/item172668147_sil ... _1990.htmlDAVID-79 pisze:POMOCY. Kupiłem range rovera bez silnika. Jeżeli ktoś orientuje się co mozna tam wpasować proszę bardzo o pomoc.

#noichuj
w opcji mniej koszernejczesław&jarząbek pisze:http://www.allegro.pl/item172668147_sil ... _1990.htmlDAVID-79 pisze:POMOCY. Kupiłem range rovera bez silnika. Jeżeli ktoś orientuje się co mozna tam wpasować proszę bardzo o pomoc.
http://www.allegro.pl/item173927145_sil ... szawa.html

zbyt niekoszernyLR_Olek pisze:w opcji mniej koszernejczesław&jarząbek pisze:http://www.allegro.pl/item172668147_sil ... _1990.htmlDAVID-79 pisze:POMOCY. Kupiłem range rovera bez silnika. Jeżeli ktoś orientuje się co mozna tam wpasować proszę bardzo o pomoc.
http://www.allegro.pl/item173927145_sil ... szawa.html

Wszystko wytrzma pod warunkiem że nie będzie nim jezdziłRR V8 pisze:ewentualnie biuck 350 v8 wejdzie od szczala ale co wytrzyma w napedzie to niewiem

Ja proponuje taki silnik http://www.allegro.pl/item181162668_sil ... _hemi.html
wtedy nic nie wytrzyma

UNIMOGI :MB U1200 i 406 sztuk 1 i 416 sztuk 2 i 421
XJ 4.0 manual Laredo pierwszy wypust mopara
XJ 4.0 manual Laredo pierwszy wypust mopara
Bierz koniecznie i tylko i wylacznie LRowskie:DAVID-79 pisze:POMOCY. Kupiłem range rovera bez silnika, i chcę zapiąć tam najlepiej diesla. Jeżeli ktoś orientuje się co mozna tam wpasować proszę bardzo o pomoc. Dodam tylko że sa to moje początki przygody z tą marką, bo do tej pory byłem tylko biernym obserwatorem więc będę wdzięczny za każdą pomoc.
-300tdi jak zalezy ci na komforcie, ciepelku w aucie... ale 113KM to wlasciwie wszystko co Ci ta kataryna zaoferuje.
-200tdi jak masz zamiar motac auto vel. podnosic pozniej moc. Da sie z 200ty wycisnac sporo wiecej i to calkiem bezinwazyjnie.
Łeee jedyna słuszna opcja to andoria 4CT90Tarsus pisze:Bierz koniecznie i tylko i wylacznie LRowskie:DAVID-79 pisze:POMOCY. Kupiłem range rovera bez silnika, i chcę zapiąć tam najlepiej diesla. Jeżeli ktoś orientuje się co mozna tam wpasować proszę bardzo o pomoc. Dodam tylko że sa to moje początki przygody z tą marką, bo do tej pory byłem tylko biernym obserwatorem więc będę wdzięczny za każdą pomoc.
-300tdi jak zalezy ci na komforcie, ciepelku w aucie... ale 113KM to wlasciwie wszystko co Ci ta kataryna zaoferuje.
-200tdi jak masz zamiar motac auto vel. podnosic pozniej moc. Da sie z 200ty wycisnac sporo wiecej i to calkiem bezinwazyjnie.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
...toz to "Kluczowa" sprawaklucz13 pisze:Łeee jedyna słuszna opcja to andoria 4CT90Tarsus pisze:Bierz koniecznie i tylko i wylacznie LRowskie:DAVID-79 pisze:POMOCY. Kupiłem range rovera bez silnika, i chcę zapiąć tam najlepiej diesla. Jeżeli ktoś orientuje się co mozna tam wpasować proszę bardzo o pomoc. Dodam tylko że sa to moje początki przygody z tą marką, bo do tej pory byłem tylko biernym obserwatorem więc będę wdzięczny za każdą pomoc.

..eee bo ty @Ptaku historyji "Uaza z andoria" nie sledzisz

- carlos 110
-
co to znaczy sporo wycisnąć bezinwazyjnie?Tarsus pisze:Bierz koniecznie i tylko i wylacznie LRowskie:DAVID-79 pisze:POMOCY. Kupiłem range rovera bez silnika, i chcę zapiąć tam najlepiej diesla. Jeżeli ktoś orientuje się co mozna tam wpasować proszę bardzo o pomoc. Dodam tylko że sa to moje początki przygody z tą marką, bo do tej pory byłem tylko biernym obserwatorem więc będę wdzięczny za każdą pomoc.

Military OneTen
Srubke to tu to tam.... przy turbinie troche, przy popmpie paliwa troche... da sie i dziala. Tylko naprawde trzeba wiedziec ile to troche jest i wogole ktora srubke itd bo inaczej mozna kuku powazne zrobic... W kazdym razie mozliwosci sa. W 300 gorzej niestety.
Wlasnie od miesiecy... i do znudzenia dla wszystkich cierpie na chroniczy niedobor mocy wiec przerabialem co sie da odnosnie 200 i 300 tdi. U mnie teraz wydech i komprejsa na warsztat. Jezeli zadna z tych opcji nie zadziala to juz nikt chybe nie bedzie wiedzial co mu dolega. Zmierzylem przyspieszenie do 100tki (nie mil
) i wyszlo mi 30s 
Wlasnie od miesiecy... i do znudzenia dla wszystkich cierpie na chroniczy niedobor mocy wiec przerabialem co sie da odnosnie 200 i 300 tdi. U mnie teraz wydech i komprejsa na warsztat. Jezeli zadna z tych opcji nie zadziala to juz nikt chybe nie bedzie wiedzial co mu dolega. Zmierzylem przyspieszenie do 100tki (nie mil

- krzysiek77
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
ja bym polecil VM, ale zaraz mnie zjedza
osobiscie polecam VM bo:
- prosty jak drut
- aby go naprawic potrzebujesz mlotek i dluto
- wbrew pozorom czesci sa tanie jak barszcz, VM wsadzali do scorpio, alfek i innych wynalazkow, a z drugiej strony jak masz znajomego tokarskiego to juz mozna spac spokojnie
- no i najwazniejsze, silnik ten lyka wszystko co przypomina ON
wg mnie wszystko zalezy od tego co chcesz robic, ja katuje RR wozac materialy budowlane, ale takze wyrzywam sie w terenie - ale nie traktuje swojego RR jako wyprawowki, wiec nie mam zdania czy VM by sie nadal
a wybralem VM bo zakup 200 czy tez 300 to koszt kilku dobrych tysiakow, a za to moge miec kilka VM - tylko ze ja mam czas na "majsterkowanie"... bo jak kazdy silnik ma on swoje humory

osobiscie polecam VM bo:
- prosty jak drut
- wbrew pozorom czesci sa tanie jak barszcz, VM wsadzali do scorpio, alfek i innych wynalazkow, a z drugiej strony jak masz znajomego tokarskiego to juz mozna spac spokojnie

- no i najwazniejsze, silnik ten lyka wszystko co przypomina ON

wg mnie wszystko zalezy od tego co chcesz robic, ja katuje RR wozac materialy budowlane, ale takze wyrzywam sie w terenie - ale nie traktuje swojego RR jako wyprawowki, wiec nie mam zdania czy VM by sie nadal
a wybralem VM bo zakup 200 czy tez 300 to koszt kilku dobrych tysiakow, a za to moge miec kilka VM - tylko ze ja mam czas na "majsterkowanie"... bo jak kazdy silnik ma on swoje humory
RR 89, VM
- paradox
-
krzysiek77 pisze:ja bym polecil VM, ale zaraz mnie zjedza![]()
osobiscie polecam VM bo:
- prosty jak drut

Zabawe z konwersja bedziesz mial i tak nie mala, zainwestuj lepiej w 200/300tdi i silnik pozyje...bez mlotka i dluta...

RR Vogue 300tdi...bylo
smetna cyseta...jest
smetna cyseta...jest