Wyłącznik kierunkowskazu

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Zelmer
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Wyłącznik kierunkowskazu

Post autor: Zelmer » pt kwie 13, 2007 12:00 pm

Witam
LR Discovery 300TDi. Na wałku kierownicy znajduje sie plasikowy element (tulejka z podebraniami - taki jakby zabierak - który łączy się z wyłącznikiem zespolonym) który wyłącza kierunkowskaz po wyprostowaniu kierownicy. Niestety u mnie się on połamał. Nikt w serwisach do których dzwoniłem nie potrafi mi odpowiedzieć czy jest to element wchodzący w skład przełacznika zespolonego czy też jest to element kierownicy. Niestety nie odnaleźli tego jako osobnej części, nie mają akurat w magazynie ani kierownicy ani przełącznika żeby sprawdzić. Wiem że da się bez tego obejść, ale wolałbym się bez tego nie obchodzić. A może da sie zastosować element z jakiegoś innego pojazdu? - raczej wątpię. Co z tym zrobić?
Pozdrowionka
Andrzej

Awatar użytkownika
Discotheque

Post autor: Discotheque » pt kwie 13, 2007 12:26 pm

W 200Tdi jest to calkiem osobny element ale "nalezacy" do kierownicy nie do zespolu przelacznikow.
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!

Awatar użytkownika
andziasss

Kontaktowanie:

Post autor: andziasss » pt kwie 13, 2007 12:27 pm

Oups. Z 200ty to możnaby pokombinować z LDV/Andorią, ale 300ta ma inaczej raczej. Są tacy co wiedzą.
landklinika... jakby kto pytał
andziasss@landklinika.pl

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Re: Wyłącznik kierunkowskazu

Post autor: LR_Olek » pt kwie 13, 2007 7:05 pm

Zelmer pisze: A może da sie zastosować element z jakiegoś innego pojazdu? - raczej wątpię. Co z tym zrobić?
Da sie zastosowac element z czlowieka i po kazdym skrecie pamietac o wylaczeniu kierunku. :)21

Awatar użytkownika
Discotheque

Post autor: Discotheque » pt kwie 13, 2007 8:37 pm

Zdejmij kierownice, idz do warsztatu ktory spawa plastiki i niech Ci doloza taki cycek i sprawa zalatwiona.
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » pt kwie 13, 2007 8:56 pm

albo samemu zalac super glue albo innym pancernym klejem.

btw: juz w dawnych czasach w Seriach byly montowane powroty kierunkowskazow,takim pieknym gustownym gumowym koleczkiem sterowane :)21

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » pt kwie 13, 2007 9:28 pm

Zelmer pisze:Witam
LR Discovery 300TDi. Na wałku kierownicy znajduje sie plasikowy element (tulejka z podebraniami - taki jakby zabierak - który łączy się z wyłącznikiem zespolonym) który wyłącza kierunkowskaz po wyprostowaniu kierownicy. Niestety u mnie się on połamał. Nikt w serwisach do których dzwoniłem nie potrafi mi odpowiedzieć czy jest to element wchodzący w skład przełacznika zespolonego czy też jest to element kierownicy. Niestety nie odnaleźli tego jako osobnej części, nie mają akurat w magazynie ani kierownicy ani przełącznika żeby sprawdzić. Wiem że da się bez tego obejść, ale wolałbym się bez tego nie obchodzić. A może da sie zastosować element z jakiegoś innego pojazdu? - raczej wątpię. Co z tym zrobić?
-cysta bez erbegów
diwajs za sto-coś zł netto genuin nowy

-cysta z erbegiem
diwajs za...siedemset-coś zł genuin nowy

suplement:
diwajs erbegowy opakowany w pudełko lr-genuin na nalepce z numerem katalogowym lr ma napisane: "made in poland"
:)21

suplement II:
user tego forum o kryptonimie bucz ma diwajs bezerbegowy w nadplanie
#noichuj

Awatar użytkownika
harris

Post autor: harris » wt kwie 17, 2007 1:30 pm

czesław&jarząbek pisze: suplement:
diwajs erbegowy opakowany w pudełko lr-genuin na nalepce z numerem katalogowym lr ma napisane: "made in poland"
Faurecia Grójec?

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt kwie 17, 2007 8:11 pm

harris pisze:
czesław&jarząbek pisze: suplement:
Faurecia Grójec?
Może też świdnica ??
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » wt kwie 17, 2007 8:58 pm

nie mam pojęcia
żadnych znaków firmowych nie ma
#noichuj

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt kwie 17, 2007 9:08 pm

Bo niektóre genuiny nie mogą nosić znaków producenta a produkcja jest ograniczona tylko i wyłącznie do ilości sztuk zamówionych . Objęte jest to tajemnicą handlową a niedotrzymanie jej grorozi zzaaajjjjjjjjeeeeeeebbbbbbbistymi karami
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”