nierówne wolne obroty
Moderator: Jerry
nierówne wolne obroty
witam!
może ktoś z szanowanych forumowiczów miał podobny problem a chodzi mi o wolne obroty czasami zdaża się że trzymają poziom 1000 potem spadają do normalnej wartości dodam że silnik ciepły i że nie znalazłem w opcji szukam
1. pompa ?
2. sonda lambada?
3. komp.?
jak nie to co?
może ktoś z szanowanych forumowiczów miał podobny problem a chodzi mi o wolne obroty czasami zdaża się że trzymają poziom 1000 potem spadają do normalnej wartości dodam że silnik ciepły i że nie znalazłem w opcji szukam
1. pompa ?
2. sonda lambada?
3. komp.?
jak nie to co?
kotleś
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- Discotheque
-
Otworz maske, sprawdz gdzie dochodzi do pompy wtryskowej linka gazu, chwyc dzwigienke do ktorej jest przyczepiona a nastepnie poruchaj gora dol za jeden koniec. Jak bedzie miala luz to podjedz do pierwszego lepszego pompiarza i za jakies 40zl Ci to zrobi od reki.
Jezeli dzwigienka sie nie giba to jak zauwazysz ze trzyma tysiac to znowu lapaj za dzwigienke i sprobuj ja cofnac do odbojnika. Jak sie uda to albo masz zle ulozona linke od gazu albo zaciera sie tulejka na glowce.
Jak to nie pomoze to znowu przyjdz i zamelduj a do tego czasu wez glebszy oddech bo chlopaki maja racje, zeby dostac pomoc trzeba dostarczyc informacje. Nikt nie potrafi wrozyc z fusow a nic bardziej nie wkurza jak "nowy na imprezie"
Jezeli dzwigienka sie nie giba to jak zauwazysz ze trzyma tysiac to znowu lapaj za dzwigienke i sprobuj ja cofnac do odbojnika. Jak sie uda to albo masz zle ulozona linke od gazu albo zaciera sie tulejka na glowce.
Jak to nie pomoze to znowu przyjdz i zamelduj a do tego czasu wez glebszy oddech bo chlopaki maja racje, zeby dostac pomoc trzeba dostarczyc informacje. Nikt nie potrafi wrozyc z fusow a nic bardziej nie wkurza jak "nowy na imprezie"
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
sorrki chopy ale jak nie pije to sie nerrrrrrrrrrrrrwus robie a nie pije bo wale kilogramy landem że mnie du... boli więc nie pisze bo mnie nie ma dlatego jestem tu ciągle nowy i tak dalej
sprawdze to napewno
klima jak się włącza to oczywiście tempo spada potem deko podciąga
po wył wskakuje na dekowiększe obr ale zaraz wraca do normy
tej linki jeszcze nie kukałem bo narazie podopieczny gęga jak ta lala
sprawdze to napewno
klima jak się włącza to oczywiście tempo spada potem deko podciąga
po wył wskakuje na dekowiększe obr ale zaraz wraca do normy
tej linki jeszcze nie kukałem bo narazie podopieczny gęga jak ta lala
kotleś
MAm pytanie na pompie wtryskowej zaraz pod linką gazu jest taka dźwignia połączona z dźwignią gazu taką linką z dwiema sprężynkami rusza się to ustrojstwo w dwie strony i pod spodem widać śrubkę ktura reguluje skok tego ruchu. Po co to komu nie wiem bo jak ruszam nią to i tak nic sie nie dzieje. Drugie pytanie jak dam mocno w gaz i puszczę pedał to obroty spadają poniżej minimum i potrafi zgasnąć takie wachnięcie obrotów. Jest to niebezpieczne dla turbiny gdy tak gaśnie zaraz po ostrym gazie. Czy pompa jest sterowana w jakiś sposób chodzi mi czy jest jakieś ssanie czy coś takiego gdy silnik jest zimny?
jak nie ma ssania jak ma ...
..przecierz ciągnie z baku, no może nie jak v8 ale jednak
@kondziu - jak sam zauważyłeś przy lince jest śróbka która reguluje skok linki, a dokładniej moment do którego się ona cofa po puszczeniu gazu. Innymi słowy możesz sobie nią podregulować wolne obroty. Wkręć ją trochę i nie powinnieneś mieć problemu z gasnięciem
byle z umiarem żebyś nie miał wolnych ok 2000 obr
..przecierz ciągnie z baku, no może nie jak v8 ale jednak

@kondziu - jak sam zauważyłeś przy lince jest śróbka która reguluje skok linki, a dokładniej moment do którego się ona cofa po puszczeniu gazu. Innymi słowy możesz sobie nią podregulować wolne obroty. Wkręć ją trochę i nie powinnieneś mieć problemu z gasnięciem
byle z umiarem żebyś nie miał wolnych ok 2000 obr

LR Rendzi stajla