przewrotka disko a paliwo....

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Tarsus

przewrotka disko a paliwo....

Post autor: Tarsus » czw maja 03, 2007 5:00 pm

Mam pytanie czysto teoretyczne...
Jak juz duisko lezy na boku lewym czy prawym czy na dachu.... jakich wyciekow czy niebezpieczenstw mozna sie spodziewiac? Sam nie lezalaem ale na coraz wiecej sobie pozwalalm ... a zazwyczaj jezdze sam i chcialbym wiedziec profilaktycznie co zakorkowac w razie boka/dacha zanim wydumam jak go na kola postawic spowrotem....

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » czw maja 03, 2007 5:03 pm

Najlepiej zakorkować potencjalny wyciek oleju z głowy, co to najczęściej wpływ ma na wyżej opisaną sytuację
:)21
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."

Tarsus

Post autor: Tarsus » czw maja 03, 2007 5:26 pm

Ojjj biologia lezala w szkole... zwiazki weglowodorowe tak jak i kwasy monokarboksylowe wystepuja pod deklem w wyjatkowo znikomych ilosciach i nie wymagaja korkowania przy ewentualnych wyciekach ..... wiec uwalniac prywatne nadwyzki weglowodorow nasyconych z dupy, powinno sie to statystycznie i w tradycji kultury europejskiej robic w zaciszu domowej toalety a nie na forum publicznym....

Nie o ocene mojej jazdy pytalem tylko czy spodziewac sie wyciekow a jesli tak to jakich i gdzie w danych przypadkach.... czy moda na lansteksty i brak "czytania ze zrozumieniem" osiagney az takie rozmiary??

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » czw maja 03, 2007 5:28 pm

Elwood pisze:Najlepiej zakorkować potencjalny wyciek oleju z głowy, co to najczęściej wpływ ma na wyżej opisaną sytuację
ba najlepiej dolać wcześniej trochę bo co komu po pustej głowie :)21

A tak wgóle to nie zabezpicza się tylko szybko stawia na koła, wykręca wtryski, kręci co by oleum wyszło z miejsc niepowołanych i uzupełnia płyn :)21
SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos

Tarsus

Post autor: Tarsus » czw maja 03, 2007 5:31 pm

no widzisz... jakbym mial z kim jezdzic nie martwil bym sie o szybkie stawianie na kola.... a ze nie mam to sie martwie wyciakami a nie szybkim powrotem do poziomu :)21
Stad to smieszne pytanie....

Zanim pozapinam liny, hi-lifty i inne cuda to minie troche....

Rekwizytornia

Post autor: Rekwizytornia » czw maja 03, 2007 7:33 pm

W Disco w pozycji bocznej, to chyba nie bardzo da się otworzyć machę.
:-?
Dodge Durango 5,9
Mitsubischi L-200

http://wielodzietni.net

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » czw maja 03, 2007 7:39 pm

wywrotek nie lubia obsługowe akumulatory - moga sie wylac i po rozruchu. Bez obsługowe sa o tyle OK że są szczelne. W jednym i drugim od boka czy wyjebów moga sie cele urwac i tez p...za w kwiaty. Tak wiec -żelowy jest najbardziej odporony.

Co by sie nie wylało to ja mam zawsze w syfie : 5 L oleju silnkowego 2 L oleju mostowego i wypadalo by miec ON w karnistrze :roll:
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » czw maja 03, 2007 7:53 pm

Tarsus pisze:Ojjj biologia lezala w szkole... zwiazki weglowodorowe tak jak i kwasy monokarboksylowe wystepuja pod deklem w wyjatkowo znikomych ilosciach i nie wymagaja korkowania przy ewentualnych wyciekach ..... wiec uwalniac prywatne nadwyzki weglowodorow nasyconych z dupy, powinno sie to statystycznie i w tradycji kultury europejskiej robic w zaciszu domowej toalety a nie na forum publicznym....

Nie o ocene mojej jazdy pytalem tylko czy spodziewac sie wyciekow a jesli tak to jakich i gdzie w danych przypadkach.... czy moda na lansteksty i brak "czytania ze zrozumieniem" osiagney az takie rozmiary??
Nadwyżke tę uwolnisz co najwyżej ruchem fizycznym... w sytuacji opisanej pwyżej
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."

Awatar użytkownika
carlos 110

Post autor: carlos 110 » czw maja 03, 2007 8:18 pm

jak się wykopyrtniesz na stronę gdzie wlew , to na bank poleci, aczkolwiek nie tak szybko,a najważniejsze -jak tylko czujesz że będziesz leżał GAŚ MOTOR !!
Military OneTen

Tarsus

Post autor: Tarsus » czw maja 03, 2007 9:10 pm

no zgasze napewno, dzieki :)
no dzisiaj mi mignal "Bok" wiec sie przestraszylem troche :)
...i wogole dzieki :)

Awatar użytkownika
Discotheque

Post autor: Discotheque » pt maja 04, 2007 12:25 pm

Ino trzeba opanowac koniecznie odruch podpierania sie reka bo nie jedna juz konczyna przez to trzasnela.

Twardo do samego konca trzymac kierownice obojetnie co sie dzieje. Potem mozna zgasic auto, odpiac pas a wlasciwie sprobowac odpiac bo to nie bedzie takie proste :)21, wysiasc, usiasc, zapalic co tam kto popala i zadzwonic po kolegow.
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!

Tarsus

Post autor: Tarsus » pt maja 04, 2007 8:19 pm

...znajomy jak fiknal wranglerem (bok) to natchmiast polalo sie skad tylko moglo - i korkowali czym popadlo: paliwo, olej ze skrzyni czy reduktora, i jeszcze jakies dwa plyny z przodu auta... dlatego pytam.

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » sob maja 05, 2007 12:20 am

boszzz dobrze, że ja jak stara baba jeżdże :)21
tylko raz bałem się, że boka strzele gdy "dynamicznie trawersowałem" :)21

Awatar użytkownika
Discotheque

Post autor: Discotheque » sob maja 05, 2007 1:17 pm

Tapeworm pisze:boszzz dobrze, że ja jak stara baba jeżdże :)21
tylko raz bałem się, że boka strzele gdy "dynamicznie trawersowałem" :)21
Ja wlasnie dalem babie i to nie starej poprowadzic i fiknela. Mi za kierownica jeszcze sie nie zdarzylo, za to na rajdzie a i owszem owszem :)21
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » sob maja 05, 2007 7:24 pm

fotkę widziałęm i bok to był taki w 50% , takich nielicze :)21
bo rów to ja ze dwa razy zaliczyłem...i sam wyjechałem...choć to fart był :)21
Tarsus jak chcesz boki poćwiczyć to wyślemy ci w pacze @Ramzesa...maskotke wawy4x4 :)21 ...mieć go na pokładzie to wzrost szansy na boka o 70%...jakiś pechowy chłopak jest :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”