Radio w Disco
Moderator: Jerry
Radio w Disco
Witam !
Ciekawi mnie jak rozwiązujecie problem radia w Disco I. Wszystkie współczesne radia są na tyle wysokie, że po włożeniu ich na miejsce ( w kieszeń) wystają jakieś 5-7 cm. Niestety Anglicy w tej ogromnej desce rozdzielczej - na radio przeznaczyli miejsca tyle co nic ( nie wspomnę juz o upchaniu kabli ) Ja tak jeżdżę z wystającym radiem. Ale może jest jakis patent żeby całe radio weszło do śodka? Oczywiscie pomijam kupno oryginalnego radia, które pewnie w całosci się mieści w desce.
Ciekawi mnie jak rozwiązujecie problem radia w Disco I. Wszystkie współczesne radia są na tyle wysokie, że po włożeniu ich na miejsce ( w kieszeń) wystają jakieś 5-7 cm. Niestety Anglicy w tej ogromnej desce rozdzielczej - na radio przeznaczyli miejsca tyle co nic ( nie wspomnę juz o upchaniu kabli ) Ja tak jeżdżę z wystającym radiem. Ale może jest jakis patent żeby całe radio weszło do śodka? Oczywiscie pomijam kupno oryginalnego radia, które pewnie w całosci się mieści w desce.
DISCOFUN
współczesne, tak;
dałem nieco starszy typ kenwooda z cd ładownym od przodu - wystawało ok. 5mm - tu dałem nasadkę taką na front panel radia:
-masz to w wątku - 'audio dysko' - poszukaj sobie + było o głośnikach itd.
lub szukaj tego tematu po nickach: diskotegue czy jak sie to pisze ?, paradox, darkman.
dałem nieco starszy typ kenwooda z cd ładownym od przodu - wystawało ok. 5mm - tu dałem nasadkę taką na front panel radia:
-masz to w wątku - 'audio dysko' - poszukaj sobie + było o głośnikach itd.
lub szukaj tego tematu po nickach: diskotegue czy jak sie to pisze ?, paradox, darkman.
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
w takim starym purchlu powinno być radio z epoki... 
jakiś taki wiraż albo blaupunkt na dwie gałki, albo safari

w disco 91 miałem kilka sztuk philipsa...kilka bo jeden po drugim latem czezły od gorąca niosącego się z wi-ejta
nie wystawały w każdym razie.

w cysetkach nie zaobserwowałem problemu wystającego radia. pojawia się natomiast problem trzeszczących plastików wnęki na radio...

jakiś taki wiraż albo blaupunkt na dwie gałki, albo safari

w disco 91 miałem kilka sztuk philipsa...kilka bo jeden po drugim latem czezły od gorąca niosącego się z wi-ejta
nie wystawały w każdym razie.

w cysetkach nie zaobserwowałem problemu wystającego radia. pojawia się natomiast problem trzeszczących plastików wnęki na radio...
#noichuj
witam
miałem podobny problem w rendzu.
nie dość ze wystaje to jeszcze nie każde radio może pracować pod takim katem, prawie 60*, kupiłem używane radio kasetowe sony do tego zmieniarkę na 10 płyt i mocowanie panela odkręciłem od radia, potem sprawny elektronik wlutował mi w płytkę taśmę 20pin którą kupiłem na metry i w ten sposób panel i jego stacja jest na miejscu a cale radio ze zmieniarką w bagazniku
nie wystaje, nie grzeje sie, a i woda rzadko tam bywa
pozdr
miałem podobny problem w rendzu.
nie dość ze wystaje to jeszcze nie każde radio może pracować pod takim katem, prawie 60*, kupiłem używane radio kasetowe sony do tego zmieniarkę na 10 płyt i mocowanie panela odkręciłem od radia, potem sprawny elektronik wlutował mi w płytkę taśmę 20pin którą kupiłem na metry i w ten sposób panel i jego stacja jest na miejscu a cale radio ze zmieniarką w bagazniku
nie wystaje, nie grzeje sie, a i woda rzadko tam bywa
pozdr
Range Rover Classic 91' 3,9l
+2"Scorpion Racing, 235/85/R16 BFG AT
+2"Scorpion Racing, 235/85/R16 BFG AT
Bo plastiki trzeba składać na uszczelkę do okien taką zwykłą za parę zeta za metr i jest cicho tak że słychać tykanie zegarkaczesław&jarząbek pisze:

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Ja ten temat przerabiałem mocno jakieś rok temu w moim Disco I. Więc kupiłem nowego Boschmanna z CD/MP3. po długim układaniu kostek od spodu w końcu wlazł i siedzi cały jak trezba schowany. Ale problem jest inny: kąt nachylenia jest tak duży że niestety o odtwarzaniu CD zapomnij. Przerywa non stop i na nic się zdaje duża pamięć antywstrząsowa. A jak Wam robią inne sprzęty na płytki ?
KOJAK (Wertep Klub Wawa)
Myślami GAZ-ers, były dwa GIEZ-y, Disco 200TDI a teraz jest WJ 2,7CRD
Myślami GAZ-ers, były dwa GIEZ-y, Disco 200TDI a teraz jest WJ 2,7CRD

- Discotheque
-
Potwierdzam Dalco MP3 z wejsciem USB jest git. Dodatkowa zaleta to wyswietlacz widoczny pod tym chorym katem jak sie montuje w disco radio.
Jak ktos ma fon z karta i pod wm5 to mozna instalnac WM5torage i podlaczyc pod takie radio. Wsiadam, podlaczam telefon pod USB w radiu i mam 2GB muzy na dluga trase.
Jak ktos ma fon z karta i pod wm5 to mozna instalnac WM5torage i podlaczyc pod takie radio. Wsiadam, podlaczam telefon pod USB w radiu i mam 2GB muzy na dluga trase.
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
zestaw: Blaupunkt DX-R 70 (z CD i nawigacją) + zewnętrzna antena + czujnik obrotów wału (!) + zmieniaczka Blaupunkt 10CD pod siedzeniem kierownika + pilot RC-10 na kierunkownicy do obsługi łatwiej / szczególnie wpisywanie danych do navi i mielenie płytami w zmieniaczce podczas jazdy i puszczanie nastrojowych kawałków pod baobabem spiąc na pace. Zestaw jest lekko najntisowy i pasuje do D1. CD gra w Blaupunkcie bez problemów nawet przy takim kącie nachylenia sprzętu.
Zmieniarka też nie sprawia kłopotów.
Estetyczny montaż radia na podkładce ze spienionego pcv o grubości 5mm / profil parapetu.

Estetyczny montaż radia na podkładce ze spienionego pcv o grubości 5mm / profil parapetu.

landklinika... jakby kto pytał
andziasss@landklinika.pl
andziasss@landklinika.pl
andziasss pisze:zestaw: Blaupunkt DX-R 70 (z CD i nawigacją) + zewnętrzna antena + czujnik obrotów wału (!) + zmieniaczka Blaupunkt 10CD pod siedzeniem kierownika + pilot RC-10 na kierunkownicy do obsługi łatwiej / szczególnie wpisywanie danych do navi i mielenie płytami w zmieniaczce podczas jazdy i puszczanie nastrojowych kawałków pod baobabem spiąc na pace. Zestaw jest lekko najntisowy i pasuje do D1. CD gra w Blaupunkcie bez problemów nawet przy takim kącie nachylenia sprzętu.
URL]
patent z profilem parapetowym - super

ale zmieniaczkę na podłodze toś tak mało offrołdowo wykombinował - na okoliczność brodu na przykład

No to tak:Roch pisze:a głośniki?
gdzie upchnałes głosniki?
bo domyslam sie ze na defaultowych pierdziawkach tego nie słuchasz...
ps.
i co to jest za cycek z kapslem pod zapalniczka?

całośc utrzymana w klimacie z epoki wymaga pociągnięcia osobnego obwodu zasilania z aku, ale wtedy jest pewność, że niczego istniejącego nie przeciążymy...
andziasss@landklinika.pl
andziasss@landklinika.pl
świerszcz pisze:andziasss pisze:zestaw: Blaupunkt DX-R 70 (z CD i nawigacją) + zewnętrzna antena + czujnik obrotów wału (!) + zmieniaczka Blaupunkt 10CD pod siedzeniem kierownika + pilot RC-10 na kierunkownicy do obsługi łatwiej / szczególnie wpisywanie danych do navi i mielenie płytami w zmieniaczce podczas jazdy i puszczanie nastrojowych kawałków pod baobabem spiąc na pace. Zestaw jest lekko najntisowy i pasuje do D1. CD gra w Blaupunkcie bez problemów nawet przy takim kącie nachylenia sprzętu.
URL]
patent z profilem parapetowym - super![]()
ale zmieniaczkę na podłodze toś tak mało offrołdowo wykombinował - na okoliczność brodu na przykład
W razie B łatwo wywalić zmieniaczkę, nie jest przyspawana tylko zdrowo przytaśmowana samozaciskami...
Parapetu jeszcze trochę mam jakby ktoś coś...
andziasss@landklinika.pl
andziasss@landklinika.pl
-na wkręty też mam patenty: większy otworek w spodniej warstwie tapicerki i w nim plastikowy kołek do płyt gipsokartonowych stanowiący gniazdo do śrubki. Kołek ma tendencje do wylatania, więc jest unieruchomiony sporą dawka gluegana, czyli kleju na ciepło. W tym miejscu to akurat działa, bo kiedyś tak miałem.
Teraz jest inaczej, tzn na dole dykty (na fotce widać) większy wkręt do metalu wkręcony w wywiercony otwór w metalowym mocowaniu tapicerki - jak to rozbierzesz to zobaczysztam taki dynks nie będący karoserią tylko uchem. Góra jest załatwiona na mniejszy wkręt wkręcony w samozaciskowną blaszkę jakiej używa się do montażu głosników.
A jak obudowy okienek dachowych spadają komuś na łeb pod ciężarem zestawów głośnikowych to też mam rozwojowy patent...
Co do audioodsłuchu to jest to przepaść między defaultem a miom patentem, jednak nadal basów jest niewiele z tak małych głośniczków.
Mam pewien niewidoczny pomysł na to, ale jest to "pomysł diabła", więc nie teraz... życzę miłego odsłuchu!! hehe, na postoju rzecz jasna!
Teraz jest inaczej, tzn na dole dykty (na fotce widać) większy wkręt do metalu wkręcony w wywiercony otwór w metalowym mocowaniu tapicerki - jak to rozbierzesz to zobaczysztam taki dynks nie będący karoserią tylko uchem. Góra jest załatwiona na mniejszy wkręt wkręcony w samozaciskowną blaszkę jakiej używa się do montażu głosników.
A jak obudowy okienek dachowych spadają komuś na łeb pod ciężarem zestawów głośnikowych to też mam rozwojowy patent...
Co do audioodsłuchu to jest to przepaść między defaultem a miom patentem, jednak nadal basów jest niewiele z tak małych głośniczków.
Mam pewien niewidoczny pomysł na to, ale jest to "pomysł diabła", więc nie teraz... życzę miłego odsłuchu!! hehe, na postoju rzecz jasna!
andziasss@landklinika.pl
andziasss@landklinika.pl
NIesamowite patenty złaszcza parapet!
Ja miałem wcześniej radio cd No-Namei faktycznie na wybojach oraz jak sie rozgrzało to totalnie się gubiło i w ogóle odpadało słuchanie płytek. Niestety nachylenie radia jest tu zmorą. Teraz kupiłem Sony - takie z reklamy Media Marktu za 290 zł i chodzi jak złoto raz tylko zaczeło przerywać jak ale kąt nachylenia wzrósł chyba do 90 albo 100 stopni bo zjeżdzałem z bardzo stromej góry i kilka razy czknęło mi płytką. Niestety nie udało mi sie upchać kostek i wystaje mi jakieś 4 cm - spróbuje jeszcze raz choc trochę brakuje mi cierpliwości

Ja miałem wcześniej radio cd No-Namei faktycznie na wybojach oraz jak sie rozgrzało to totalnie się gubiło i w ogóle odpadało słuchanie płytek. Niestety nachylenie radia jest tu zmorą. Teraz kupiłem Sony - takie z reklamy Media Marktu za 290 zł i chodzi jak złoto raz tylko zaczeło przerywać jak ale kąt nachylenia wzrósł chyba do 90 albo 100 stopni bo zjeżdzałem z bardzo stromej góry i kilka razy czknęło mi płytką. Niestety nie udało mi sie upchać kostek i wystaje mi jakieś 4 cm - spróbuje jeszcze raz choc trochę brakuje mi cierpliwości

DISCOFUN
na PW poszło było...andziasss pisze:świerszcz pisze:andziasss pisze:zestaw: Blaupunkt DX-R 70 (z CD i nawigacją) + zewnętrzna antena + czujnik obrotów wału (!) + zmieniaczka Blaupunkt 10CD pod siedzeniem kierownika + pilot RC-10 na kierunkownicy do obsługi łatwiej / szczególnie wpisywanie danych do navi i mielenie płytami w zmieniaczce podczas jazdy i puszczanie nastrojowych kawałków pod baobabem spiąc na pace. Zestaw jest lekko najntisowy i pasuje do D1. CD gra w Blaupunkcie bez problemów nawet przy takim kącie nachylenia sprzętu.
URL]
patent z profilem parapetowym - super![]()
W razie B łatwo wywalić zmieniaczkę, nie jest przyspawana tylko zdrowo przytaśmowana samozaciskami...
Parapetu jeszcze trochę mam jakby ktoś coś...