Dodatkowy bak do Defendera.
Moderator: Jerry
Dodatkowy bak do Defendera.
Witam.
Mam zamiar zabudowac sobie w Defenderze dodatkowy zbiornik paliwa.
Jako lokalizacje wybralem miejsce za tylnim mostem napedowym.
W katalogu LR sa oczywiscie do zamowienia oryginalne produkty...
Ale wiadomo...cena zaporowa.
Moze ktos z Was przerabial juz te zagadnienie organoleptycznie?
Ciekawi mnie czy jest zbiorniczek z jakiegos auta w rozsadnej cenie, ktory by "podpasił" w te tylną wneke do Defendera.
Na allegro jest zbiornik od 110 tki w dobrej cenie, ale niestety nie wiem czy bedzie pasowal do 90 tki ?
http://www.allegro.pl/item191070635_lan ... ender.html
pozdr.
Mam zamiar zabudowac sobie w Defenderze dodatkowy zbiornik paliwa.
Jako lokalizacje wybralem miejsce za tylnim mostem napedowym.
W katalogu LR sa oczywiscie do zamowienia oryginalne produkty...
Ale wiadomo...cena zaporowa.
Moze ktos z Was przerabial juz te zagadnienie organoleptycznie?
Ciekawi mnie czy jest zbiorniczek z jakiegos auta w rozsadnej cenie, ktory by "podpasił" w te tylną wneke do Defendera.
Na allegro jest zbiornik od 110 tki w dobrej cenie, ale niestety nie wiem czy bedzie pasowal do 90 tki ?
http://www.allegro.pl/item191070635_lan ... ender.html
pozdr.
UAZ 469B S-21 + LPG UAZ 315126 2.4 MB
K- 750
Daihatsu Feroza 1.6 16V
Defender 90 300Tdi
K- 750
Daihatsu Feroza 1.6 16V
Defender 90 300Tdi
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Hej.
No wlasnie wolał bym uniknac wstawiania zbiornika na pake, bo na pace woze niestety ludzi i wydaje mi sie, ze beda mocno krecili nosami gdy zabiore im kilkadziesiat cm z pod nóg...
Hehe, musieli by siedziec z kolanami pod broda...
Idealnym miejscem dla dodatkowego zbiornika w 90 tce bylo by te pod podlogą miedzy mostem a tylnim pasem poprzecznym ramy.

No wlasnie wolał bym uniknac wstawiania zbiornika na pake, bo na pace woze niestety ludzi i wydaje mi sie, ze beda mocno krecili nosami gdy zabiore im kilkadziesiat cm z pod nóg...
Hehe, musieli by siedziec z kolanami pod broda...

Idealnym miejscem dla dodatkowego zbiornika w 90 tce bylo by te pod podlogą miedzy mostem a tylnim pasem poprzecznym ramy.

K- 750
Daihatsu Feroza 1.6 16V
Defender 90 300Tdi
K- 750
Daihatsu Feroza 1.6 16V
Defender 90 300Tdi
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Hej.
Mam zdjecia z katalogu LR.
Tak wygladaja dodatkowe zbiorniki do LR-ów.

A tak wyglada "dupa" Defendera 90 z zamontowanym tylnim zbiornikiem i osłona na niego.

Moze nieglupim pomyslem bylo by zapodac te pytanko do kogos kto mieszka w GB?
Bo tu na miejscu takowe zbiorniki to beda tylko na "specjalne cholernie dobrze platne zamowienie".
Choc zastanawiam sie oczywiscie nad zamotaniem tam czegos z inego pojazdu...
P.S. Czesław, a ile szelestow trzeba dać na taki zbiornik zabudowany na pace, o ktorym wczesniej pisales?
pozdr.
Mam zdjecia z katalogu LR.
Tak wygladaja dodatkowe zbiorniki do LR-ów.

A tak wyglada "dupa" Defendera 90 z zamontowanym tylnim zbiornikiem i osłona na niego.

Moze nieglupim pomyslem bylo by zapodac te pytanko do kogos kto mieszka w GB?
Bo tu na miejscu takowe zbiorniki to beda tylko na "specjalne cholernie dobrze platne zamowienie".

Choc zastanawiam sie oczywiscie nad zamotaniem tam czegos z inego pojazdu...

P.S. Czesław, a ile szelestow trzeba dać na taki zbiornik zabudowany na pace, o ktorym wczesniej pisales?
pozdr.
K- 750
Daihatsu Feroza 1.6 16V
Defender 90 300Tdi
K- 750
Daihatsu Feroza 1.6 16V
Defender 90 300Tdi
Skoro dla ciebie sprawą priorytetową jest cena takowej modyfikacji do dlaczego nie zapodać do auta bagażnika dachowego plus nawet oryginalne uchwyty na 20 litrowe karnistry w tej firmie co to Czesław niby nie pamięta
Uchwyt na 2 karnistry cos koło 250 zł … za około 600 zł masz 80 litrów paliwa. Mniej motania, mniej problemów z jakimś przeglądem inspekcją drogową zwłaszca niemiecko języczną w kazdym kraju gdzie ten język obowiązuje

Uchwyt na 2 karnistry cos koło 250 zł … za około 600 zł masz 80 litrów paliwa. Mniej motania, mniej problemów z jakimś przeglądem inspekcją drogową zwłaszca niemiecko języczną w kazdym kraju gdzie ten język obowiązuje

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
------------------------------------Eskapada pisze:Skoro dla ciebie sprawą priorytetową jest cena takowej modyfikacji do dlaczego nie zapodać do auta bagażnika dachowego plus nawet oryginalne uchwyty na 20 litrowe karnistry w tej firmie co to Czesław niby nie pamięta![]()
Hej.
To o czym piszesz jest w miare dobre ale gdy jade na Syberie.
Natomiast na zachodzie i polnocy takie rozwiazanie nie jest dobre, bo glupio to wyglada jak stacji paliw jest od groma wokolo a tu auto z taka bateria kanistrow na dachu...

Trzeba to sciagac pojedynczo i wogole ... troche nie pasuje mi.

Bak pod spodem to jest cos.
Nie podnosi srodka ciezkosci, nie zajmuje mi cennego miejsca...
Co do tych kontroli...
Nigdy sie jeszcze z czyms takim nie spotkalem...
W koncu LR to auto wyprawowe - kazdy wie, ze musi miec pewne modyfikacje.
Ja w swoich autach mam ich sporoooo, ale nigdy na granicach i poza nimi mnie o przerobki nie pytali.
Ale jesli wiesz cos na temat tych kontroli to opowiedz, bo warto o tym wiedziec...w razie czego.
pozdr
K- 750
Daihatsu Feroza 1.6 16V
Defender 90 300Tdi
K- 750
Daihatsu Feroza 1.6 16V
Defender 90 300Tdi