Olej napędowy w misce
Moderator: Jerry
Olej napędowy w misce
Szlag trafił membranę w pompie i napędowy wybrał się z wizytą do kuzyna silnikowego. Po odkręceniu pompy z otworu w bloku polała się mieszanka. Pompę wymieniłem na nówkę - pozostaje pytanie:
Disco 3.9 LPG
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
jak tylko wrócę z pracy i zjem obiad
- swoją drogą ciekawe jak długo tak jeździłem...
Od jakiegoś czasu coś mi się sączyło po bloku - ale brałem to za wyciek z instalacji ogrzewania. W nocy z piątku na sobotę wymieniłem węże i zawór. Rano odpalam samochód - a tu zapowietrzona instalacja paliwowa
- mam przed pompą zaworek jednokierunkowy - myślę - co do diabła? Obmacałem instalację - dół pompy mokry od paliwa, ponadto poci się wyjscie z filtra na webasto. W niedzielę znów zapowietrzony
- więc z poniedziałku na wtorek wymieniłem pompę, filtr paliwa (stary miał już parę tysięcy) i uszczelniłem wyjścia z filtra. Przy wymianie pompy z bloku wylało mi się jakieś 0.2 - 0.3 litra czegoś rzadkiego -
mam zawsze lekki nadstan oleju ale bez przesady. Jeszcze nie robiłem sekcji starej pompy -ale na 99.99% to tu pociekło (chłodziwa nie ubywa, masła pod korkiem brak, przedmuchów, (nadzwyczajnego) braku mocy, trudności z zapalaniem - nie stwierdzono.) Zresztą to co wyciekło waliło dieslem...
- swoją drogą ciekawe jak długo tak jeździłem...
Od jakiegoś czasu coś mi się sączyło po bloku - ale brałem to za wyciek z instalacji ogrzewania. W nocy z piątku na sobotę wymieniłem węże i zawór. Rano odpalam samochód - a tu zapowietrzona instalacja paliwowa

Disco 3.9 LPG