Luźna dzwignia reduktora

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
syll
Kontaktowanie:

Luźna dzwignia reduktora

Post autor: syll » ndz maja 20, 2007 2:06 pm

po wizycie u elektryka dźwignia reduktora w disco lata luźno tak jak by się odłaczyła całkowicie od niego i co jakiś czas mrugnie kontrolka od reduktora
co mogło się stać?
Defekter 90 mosty Patrol Worn 8274 i Star

Awatar użytkownika
Pepek

Post autor: Pepek » ndz maja 20, 2007 2:34 pm

Odkręciła się pewnikiem taka cwana śrubka która jest pod tym deklem do którego wchodzi mała gajga. Przekazuje ona ruch gajgi na pręt który z boku wychodzi
Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo

Awatar użytkownika
carlos 110

Post autor: carlos 110 » ndz maja 20, 2007 6:22 pm

Pepek pisze:Odkręciła się pewnikiem taka cwana śrubka która jest pod tym deklem do którego wchodzi mała gajga. Przekazuje ona ruch gajgi na pręt który z boku wychodzi
Jak jeszcze miałem disco to mi pękła rurkoblaszka między gajgą a włącznikiem difflocka(prętem) w reduktorze i był ten sam objaw
Military OneTen

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » wt maja 22, 2007 10:32 am

jeśli nie od góry - to:
się wodziki odłączyły np ze względu na wypadnięcie śruby łączącej - trzeba wleźć pod auto i namacać by potem połączyć - doraźnie można wygiętym gwoździem, a fachowo to śrópkie wsadzić z kontr nakrętką i po sprawie. potrzebna druga osoba do poruszania wajhą od góy auta - z kokpitu -wzrasta wówczas współczynnik namacalności.
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”