Amorki BOGE do Disco
Moderator: Jerry
Amorki BOGE do Disco
Ostratnio jeden gość zaproponował mi amorki BOGE do mojego LR Disco (lift 2 cale). Ktoś coś wie o tych amorkach??
JEŻOMOBIL-LR 300 Tdi; A BURAKOM MÓWIMY STANOWCZE NIE
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
czesław&jarząbek pisze:pogadamy za rokirekk pisze:z tego wychodzi, ze koni heavy track (jako inne) = 3 a z tym sie raczej nie zgodze...czesław&jarząbek pisze:boge 3
de carbon 3
procomp 3
kayaba 4
ome 3
inne 3
oryginał 7
b6 10
pozdr
Te Master of Land Rover

co do wysokich not za długośc skoku i stył B6 to sie zgdze a ale te niski noty OME i taka sama nota za KONI Heavy Truck ( jakby nie patrzeć innej klasy amorek ) to jakis brak obiektywizmu

a Koni Heavy Truck Ride a Rajowe skorpiony

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
może być że koni lepsze a przynajmniej dłużej żyjąEskapada pisze:a Koni Heavy Truck Ride a Rajowe skorpiony
scorpion to najbardziej śmieciowe zawieszenie z jakim miałem do czynienia. niewiele odstaje jakością i parametrami od taniego szitu typu ironman, bluespring itp
amortyzatory w skorpionie to głównie de carbony albo zwykłe delfi-ganz eine familie
#noichuj
czesław&jarząbek pisze:może być że koni lepsze a przynajmniej dłużej żyjąEskapada pisze:a Koni Heavy Truck Ride a Rajowe skorpiony
scorpion to najbardziej śmieciowe zawieszenie z jakim miałem do czynienia. niewiele odstaje jakością i parametrami od taniego szitu typu ironman, bluespring itp
amortyzatory w skorpionie to głównie de carbony albo zwykłe delfi-ganz eine familie
skorpiony i decarbon to szajs??
pytam bo mam a jestem zielony - offroad liżę od lutego, jak na razie wydaje mi się ok, wszystko przetestuje w Chojnicach (bo na własnym podwórku jest ok) jak mi zdechnie zawiecha to co proponujecie (bryka jeździ dużo po czarnym i raz wtygodniu łapie wtopy)
http://foto.onet.pl/5oc0g
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
szajs nie szajs...względności trochę w tym jest.
mnie nie odpowiada zupełnie bo zachowuje się śmieciowo. to zawias do paradnego brytyjskiego ofrołdu uprawianego na jednohektarowych działkach...rampy do wykrzyzy, plaszczenie toyoty starlet...itp

do maszyny użytkowej jak np defender bym tego nie założył.
inną sprawą są składowe ceny zestawu. bo np takie amory w normalnym handlu detalicznym są znacznie tańsze niż u nich.
a jak się dobrze wgłębić w cenniki poszczególnych elementów to wyjdzie że można sobie skomponować zawias na elementach różnych producentów wg własnych upodobań taniej lub porównywalnie do kitów gotowych.
fajną jakość prezentują sprężyny ome, ale są trudne w doborze.
king spring miewał w swojej historii zwały jakościowe ale ostatnio znowu wyszedł na prostą.
equipe to górna półka.
pozostałe marki to badziew...nie można oczekiwać że sprężyna apgrejdowa tańsza od zamiennika sprężyny fabrycznej będzie prezentować jakość...jakąkolwiek jakość...
mnie nie odpowiada zupełnie bo zachowuje się śmieciowo. to zawias do paradnego brytyjskiego ofrołdu uprawianego na jednohektarowych działkach...rampy do wykrzyzy, plaszczenie toyoty starlet...itp

do maszyny użytkowej jak np defender bym tego nie założył.
inną sprawą są składowe ceny zestawu. bo np takie amory w normalnym handlu detalicznym są znacznie tańsze niż u nich.
a jak się dobrze wgłębić w cenniki poszczególnych elementów to wyjdzie że można sobie skomponować zawias na elementach różnych producentów wg własnych upodobań taniej lub porównywalnie do kitów gotowych.
fajną jakość prezentują sprężyny ome, ale są trudne w doborze.
king spring miewał w swojej historii zwały jakościowe ale ostatnio znowu wyszedł na prostą.
equipe to górna półka.
pozostałe marki to badziew...nie można oczekiwać że sprężyna apgrejdowa tańsza od zamiennika sprężyny fabrycznej będzie prezentować jakość...jakąkolwiek jakość...
#noichuj
Jak to było, uderz w stół ..... a dzentelmeni z Rayo sie odezwą 
@ czesław&jarząbek
Jak byś miał doświadczanie z Koni Heavy Truck Ride – to podziel się kiedyś wiedzą. Ja tyle co miałem w ręce do G klase. Wrażenie robią okrutne kawał stali – średnica tłoczyska cylindra większa niż w prawie całej konkurencji – ale nie wiem jak robią i jak będą robić za rok bo auto się remontuje
Jeśli chodzi o Hevay Truck to ja mam bardzo pozytywne opinie zwłaszcza jeśli chodzi o jakość wykonania – powłoka lakiernicza jakość spawów pod tym względem to np. OME ni jak się ma.

@ czesław&jarząbek
Jak byś miał doświadczanie z Koni Heavy Truck Ride – to podziel się kiedyś wiedzą. Ja tyle co miałem w ręce do G klase. Wrażenie robią okrutne kawał stali – średnica tłoczyska cylindra większa niż w prawie całej konkurencji – ale nie wiem jak robią i jak będą robić za rok bo auto się remontuje

Jeśli chodzi o Hevay Truck to ja mam bardzo pozytywne opinie zwłaszcza jeśli chodzi o jakość wykonania – powłoka lakiernicza jakość spawów pod tym względem to np. OME ni jak się ma.
Ostatnio zmieniony wt maja 29, 2007 10:45 am przez Eskapada, łącznie zmieniany 1 raz.
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
........... On po prostu trochę dalej patrzy ...... chybahenry pisze:dżisas ales ty zakompleksiony

Prawda jest taka, że Czesław zrobił zestawienie a kryteriów oceny jest tyle ile osób, które się wypowiedzą w tym temacie

Więc następnym razem jeśli ktoś pyta o podzespoły do swojego auta - powinien napisać w jakich warunkach będzie ono użytkowane

Jeśli ktoś potrzebuje amory do auta na ryby albo na brytyjską formułę off roadu

Life's Too Short For A Full Time Job
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
misiu...henry pisze:dżisas ales ty zakompleksiony
wypracowałem sobie tą opinię w sposób następujący:
jako że od piorunka od dwóch lat nie mogę się doczekać cenników kupiliśmy zestaw scorpiona gdzie indziej
zamontowaliśmy do disco
przetestowaliśmy w różnych warunkach
poszedł z autem bez żalu
jak mawiają nauka kosztuje...

#noichuj
[quote="czesław&jarząbek"]
[quote]
KS wyszedł na prostą cenową bo przez x lat kosztował fortune bo nie było innych opcji na rynku a teraz jak sie pojawiły to wyszedł na normale pieniadze a lokalny diler jako ze lubi monopol to trzymał wysokie ceny
OME przeciez to KS i wszyscy o tym wiedzą i ze reprezentują sobą to samo. Amory ome moze wiesz gdzie są robione ?
Jak nie to poszukaj i wtedy sie wypowiadaj.
Natomiast tego ze SR Ci nie lezy to co mozesz powiedzieć iloma autami jeździłeś na tym zawieszeniu i w jakiej chrakterystyce były te zawiasy misiu?
Jezeli niejeździłeś przynajmniej 3 autami z SR o roznej charakterystyce to niejesteś w stanie sie wypowiedzieć. Jezeli faktycznie nie jeździłeś to zapraszam do siebie to dam Ci sie przejechać...
[quote]
KS wyszedł na prostą cenową bo przez x lat kosztował fortune bo nie było innych opcji na rynku a teraz jak sie pojawiły to wyszedł na normale pieniadze a lokalny diler jako ze lubi monopol to trzymał wysokie ceny

OME przeciez to KS i wszyscy o tym wiedzą i ze reprezentują sobą to samo. Amory ome moze wiesz gdzie są robione ?
Jak nie to poszukaj i wtedy sie wypowiadaj.
Natomiast tego ze SR Ci nie lezy to co mozesz powiedzieć iloma autami jeździłeś na tym zawieszeniu i w jakiej chrakterystyce były te zawiasy misiu?
Jezeli niejeździłeś przynajmniej 3 autami z SR o roznej charakterystyce to niejesteś w stanie sie wypowiedzieć. Jezeli faktycznie nie jeździłeś to zapraszam do siebie to dam Ci sie przejechać...

RAYO OFFROAD CENTRUM
nie lubie robić interesów z osobami ktore liza klate tym od ktorych sa uzaleznione. A Ty przeciez masz najwiekszego i najlepszego dostawce w kraju to kupuj tam.czesław&jarząbek pisze:misiu...henry pisze:dżisas ales ty zakompleksiony
wypracowałem sobie tą opinię w sposób następujący:
jako że od piorunka od dwóch lat nie mogę się doczekać cenników kupiliśmy zestaw scorpiona gdzie indziej
zamontowaliśmy do disco
przetestowaliśmy w różnych warunkach
poszedł z autem bez żalu
jak mawiają nauka kosztuje...
RAYO OFFROAD CENTRUM