Coś z silnikiem ale co ?
Moderator: Jerry
-
- jestem tu nowy...
Coś z silnikiem ale co ?
Mam RR 4,0 zagazowanego (wiem profanacia ale takiego kupiłem) i cholerny problem . Wywalił uszczelkę pod głowicą i od tej pory stoi w rużnych warsztatach . Jeden mech. wymienił uszczelki (komplet) włącznie z planowaniem głowic , i autko przestało jeździć . Pojechało do następnego na lawecie stwierdził że komputer i nie podoła . Jest u trzeciego " majstra " ten mówi że zawory się niedomykają a reszta wsumie to git jest (trzeci to serwis BOSCH). Teraz objawy : na gazie wali w filter pow. 3tys.obr., jak się rozgżeje traci moc , gaśnie na gazie i benzynie . Może macie jakiś pomysł narazka .
jacRR
- Discotheque
-
Zdemontowac chwilowo wszystkie elementy instalacji gazowej ingerujace w dolot i elektronike. Doprowadzic do porzadku silnik i dopiero powrocic do gazu.
Fakt niedomykania zaworow latwo zdiagnozowac w pare minut zwyklym pomiarem kompresji i proba olejowa lub dla mechesow starej daty zwyklym wakuometrem wpietym w podcisnienia.
Fakt niedomykania zaworow latwo zdiagnozowac w pare minut zwyklym pomiarem kompresji i proba olejowa lub dla mechesow starej daty zwyklym wakuometrem wpietym w podcisnienia.
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
-
- jestem tu nowy...
coś z silnikiem
Dzięki panowie za dobre słowo . Jak coś się zmieni w moim autku napiszę coby inni też mieli pogląd na taki klimat . JacRR
jacRR