Jaki akumulator do Disco2 ?
Moderator: Jerry
Jaki akumulator do Disco2 ?
Firmowy akku 110Ah powoli odchodzi w niebyt. Czy Optima zelowa, ktora ma polowe tej pojemnosci da sobie rade?
- JarekM
-
- Kontaktowanie:
Re: Jaki akumulator do Disco2 ?
Radę pewnie da, choć nie byłbym przekonany, z tego co wiem, to Disco2 ma 120 A alternetor, więc mam wrażenie że zagotuje Ci akku po jakimś dłuższym wyjeżdzie, choć może się mylę.harakiri pisze:Firmowy akku 110Ah powoli odchodzi w niebyt. Czy Optima zelowa, ktora ma polowe tej pojemnosci da sobie rade?
Ja wymieniłem na Exide EX 27 i jestem zadowolony.
A z ciekawości, jaka cena tej optimy

JarekM
Discovery 2 Td5, '1999
GG:1390529

Discovery 2 Td5, '1999
GG:1390529

Re: Jaki akumulator do Disco2 ?
kup normalny akumulatorharakiri pisze:Firmowy akku 110Ah powoli odchodzi w niebyt. Czy Optima zelowa, ktora ma polowe tej pojemnosci da sobie rade?
ja kupilem jakiegos noname a potem moj oryginalny '94 zreanimowalem takim patentem co go bocian kiedys opisywal.
i teraz mam dwa sprawne ;]
Ostatnio zmieniony czw wrz 06, 2007 6:16 pm przez Roch, łącznie zmieniany 1 raz.
Landrąver Discovęry 200tdi
- Discotheque
-
Wlasnie dzisiaj testowalem zreanimowany patentem aku z golfa.Roch pisze:ja kupilem jakiegos noname a potem moj oryginalny '94 zreanimowalem takim patentem co go bocian kiedys opisywal.
Ma wypaczone plyty, mial tylko polowe elektrolitu w celach. Dolalem destylatu z klimatyzacji bo nie mialem innego pod reka

Jestem coraz bardziej w szoku ze to dziala.
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!