Problem z hamulcem górskim
Moderator: Jerry
Problem z hamulcem górskim
Witajcie....
Niedawo kupiłem Freelandera 2001r, włączyłem hamulec górski i ........
od tego czasu mam problem z gorącymi tarczami z przodu, kontrolki nie pokazują załączonego hamulca.
Bardzo prosze o pomoc......jak wyłączamy "górski"????/
Mar80.................
od tego czasu mam problem z gorącymi tarczami z przodu, kontrolki nie pokazują załączonego hamulca.
Mar80.................
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: Problem z hamulcem górskim
co co co?Mar80 pisze:Witajcie....
Mar80.................
instrukcje se przeczytaj...
hamulec górski to był w starze 200, bo już w starze 1142 w instrukcji pisało że jego użycie może skutkować podskokiem głowicy

HDC
system kontroli zjazdu.
działa WYŁĄCZNIE na pierwszym biegu pod warunkiem niedotykania pedału hamulca.
poprzez układ wykonawczy abs ma za zadanie utrzymać stałą prędkość zjazdu nie przekraczającą bodajze 7km/h
dohamowywanie ogłupia hdc.
włącza się go tak samo jak wyłącza-żółtym guzikiem.
#noichuj
- Elwood
-
- Kontaktowanie:
I tu sie mylisz, ten asfalt najbardziej mu szkodzi. Gdybyś nim cały czas po szutrach śmigał to byś zapomniał o wielu problemach w tym autku.Tapeworm pisze:Jak wyłączyć to nie wiem, ja bym łyżki w tym celu użył, natomiast mam taką radę na przyszłość: NIE ZJEŻDŻAĆ FREDKIEM Z ASFALTU![]()
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
jessu tasiemiec ale ty bredzisz...
nie ma obowiązku zabierania głosu w każdym temacie.
załóżcie se z olem temat o fretkach i chomikach i tam se marudźcie
rynek się zmienia.
ceny się zmieniają.
konsekwencją tego jest rosnąca popularność 3landerów, rendzy p38, disco II.
i takich pytań i tematów będzie przybywać...
niezmiennie twierdze, że 3lander jest ładny i w charakterze osobówki przyjemny.
ale...
nie można kupować najtańszego syfa w okolicy. dotyczy to tak samo 3landera, innych lr i każdej innej marki.
3lander z poczku produkcji może być mega miną.
finansowo porównywalną z rendzem p38 trefnym. ludzi którzy sie na tą minę władują będzie przybywać więc najwyższy czas przywyknąć...i nauczyć się odpowiadać na temat...

nie ma obowiązku zabierania głosu w każdym temacie.
załóżcie se z olem temat o fretkach i chomikach i tam se marudźcie

rynek się zmienia.
ceny się zmieniają.
niezmiennie twierdze, że 3lander jest ładny i w charakterze osobówki przyjemny.
ale...
nie można kupować najtańszego syfa w okolicy. dotyczy to tak samo 3landera, innych lr i każdej innej marki.
3lander z poczku produkcji może być mega miną.
finansowo porównywalną z rendzem p38 trefnym. ludzi którzy sie na tą minę władują będzie przybywać więc najwyższy czas przywyknąć...i nauczyć się odpowiadać na temat...

#noichuj
- Elwood
-
- Kontaktowanie:
Największą słabością Frelka jest skrzynka rozdzielcza i wisko. Cały układ dostaje w tyłek na asfalcie własnie, dużo zakrętów itp.
Nie wiem jak jest z rocznikami po 2000-cznym. Dlatego jazda po szutrach znosiłaby te napięcia. Przeżyłem to
Pozbyłem sie auta z ulgą ale zrobiłem nim 150 000km w 3 lata ale tez nie wiele o nim wiedziałem. Taka prawda.
Na lato odłączałem tylni napęd i nie było problemów a diesel palił wtedy 6l/100km.
Zbyszek53 zaliczył nim Maramuresz i do końca auto chwalił.
Nie wiem jak jest z rocznikami po 2000-cznym. Dlatego jazda po szutrach znosiłaby te napięcia. Przeżyłem to

Na lato odłączałem tylni napęd i nie było problemów a diesel palił wtedy 6l/100km.
Zbyszek53 zaliczył nim Maramuresz i do końca auto chwalił.
The Bluesmobile
oczywiścieczesław&jarząbek pisze:jessu tasiemiec ale ty bredzisz...

ty nie zapominaj, że jesteś troll tak jak ja

problem polega na tym, że większość użytkowników tych samochodów, nie jest w stanie objąć intelektem zasady ich działania, ślepo wierzą w bzdurne slogany reklamowe, a potem się dziwią, że się psuje i że tyle kosztujeczesław&jarząbek pisze:rynek się zmienia.
ceny się zmieniają.

@Elwood nie przeczę, ferdek daje radę w lekkim terenie, ale te samochód jest jednym wielkim kompromisem, w dodatku noszącym znamiona sabotażu przemysłowego

SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- Broncosaurus
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
czesław&jarząbek pisze:tasiemiec...o jakim ty karwa kompromisie bredzisz?
miedzy czym a czym...stojedynką a superczardżem?

czesław&jarząbek pisze:3lander to mały suv. bezkompromisowo.
dobra kurde widać iż jestem nie reformowalny i suvy nie mają dla mnie racji bytu

SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
musiałbyś tego "twardziela" w akcji zobaczyć...jak se do salisbury wkręcił korek...i korek zrobił plum...

cały zlot przeleżał pod syfem bezproduktywnie aż w hipotermie popadł i se łape pociął...student sie musiał ulitować i kurtke mu dać, a doktor mu łape polepił

"jestem pierdolonym tasiemcem...jem drut kolczasty i sikam...napalmem...die motherfucker!...die!"

cały zlot przeleżał pod syfem bezproduktywnie aż w hipotermie popadł i se łape pociął...student sie musiał ulitować i kurtke mu dać, a doktor mu łape polepił

"jestem pierdolonym tasiemcem...jem drut kolczasty i sikam...napalmem...die motherfucker!...die!"

#noichuj
Heheczesław&jarząbek pisze:musiałbyś tego "twardziela" w akcji zobaczyć...jak se do salisbury wkręcił korek...i korek zrobił plum...

W takim razie zwracam honor

Ford- Family of fine cars.
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
według sloganów RRC to takze SUVTapeworm pisze: problem polega na tym, że większość użytkowników tych samochodów, nie jest w stanie objąć intelektem zasady ich działania, ślepo wierzą w bzdurne slogany reklamowe, a potem się dziwią, że się psuje i że tyle kosztuje![]()

Range Rover Classic 91' 3,9l
+2"Scorpion Racing, 235/85/R16 BFG AT
+2"Scorpion Racing, 235/85/R16 BFG AT