Fotele Kubełkowe a Discovery

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
henry

Kontaktowanie:

Fotele Kubełkowe a Discovery

Post autor: henry » śr cze 27, 2007 11:47 am

Od pomysl mi sie narodzil by kubly do dyskoteki wlozyc i tu mam pytanko, ma ktos jakis patent jak zamontowac 3 pkt. pasy bezpieczenstwa, domyslam sie ze najlepiej do klatki - jednakowoz nie posiadam, druga opcja jak mi przychodzi do glowy to bezposrednio do podlogi z tylu, ale jak to zrobic by calkiem funkcjonalnosci tylnej kanapy nie zabic - poki co zostaje przy orginalnych pasach, ale jakby ktos mial jakis dobry pomysl chetnie bym go rozpatrzyl :)21

Awatar użytkownika
misialek

Post autor: misialek » śr cze 27, 2007 1:20 pm

Drogi Henry a co za figury popełniasz tą dyskoteką że nad kubłami i szelkami się zastanawiasz... ??

Dla mnie bez sensu przy jeździe takiej do jakiej disco jest skonstruowane.

Teraz przy 245/75 i +2" ciężko się wchodzi i złazi z wypierdzianego fotela a co dopiero z kubła :)3
Ranger, XC70, XTZ660

Awatar użytkownika
henry

Kontaktowanie:

Post autor: henry » śr cze 27, 2007 1:30 pm

misialek pisze:Drogi Henry a co za figury popełniasz tą dyskoteką że nad kubłami i szelkami się zastanawiasz... ??
Zapraszam na poligon do Wrocławia to zademonstruje pelny uklad...
misialek pisze:Dla mnie bez sensu przy jeździe takiej do jakiej disco jest skonstruowane.
Widzisz pytanie bylo bardziej nie czy, a jak ? Oczywiscie szanuje Twoje zdanie :) Moje disco jakos odbiega od pierwotnej konstrukcji, wiec i zakres zadan nieco sie poszerzyl :)21
misialek pisze:Teraz przy 245/75 i +2" ciężko się wchodzi i złazi z wypierdzianego fotela a co dopiero z kubła :)3
Widzisz moze warto porzadne progi zalozyc :) albo sie bardziej wygimnastykowac :)

Awatar użytkownika
misialek

Post autor: misialek » śr cze 27, 2007 2:43 pm

Hmm, po poligonach nie jeżdże i ogólnie dyskoteką się nie ścigam bo dyskoteka chyba nie do tego stworzona. Ale Twój sprzęt Drogi Henry i rób z nim co chcesz.

Progi będą się montowały w "najbliższym czasie" i będzie to konstrukcja, która prawdopodobnie będzie brudziła spodnie ale też chroniła drzwi przed otarciem z boku i spodu zarazem oraz mają umożlwić postawienie na nim stopy przy zamkniętych drzwiach - szersze niż UP.

Przypuszczam że szelkowe pasy mocno ograniczą praktyczność tylnej części nadwozia, zwłaszcza wersji 5 drzwi (Long - jak twierdzą poniektórzy :) ).

Do Wrocka na poligon wybrałbym się chętnie, bardziej w celach integracyjno-towarzyskich 8)
Może będę za 1-2 tyg w okolicach Dzierżoniowa, więc do Wrocka już blisko...
Ranger, XC70, XTZ660

Awatar użytkownika
czarny75

Kontaktowanie:

Post autor: czarny75 » śr cze 27, 2007 3:04 pm

[/quote]Progi będą się montowały w "najbliższym czasie" i będzie to konstrukcja, która prawdopodobnie będzie brudziła spodnie ale też chroniła drzwi przed otarciem z boku i spodu zarazem oraz mają umożlwić postawienie na nim stopy przy zamkniętych drzwiach - szersze niż UP.[quote]

ja mam parapety pod stope yeti... zalozone przez poprzedniego wlasciciela i chyba bede demontowal :)3
"najwiekszym nieszczęściem jest szczęśliwe małżeństwo..maleją szanse na rozwód" M. Kundera

Awatar użytkownika
Albert_N

Post autor: Albert_N » śr cze 27, 2007 3:33 pm

zapomnij o pasach szelkowych jesli z tylu jest kanapa z ludzmi.
Ale zwykle pasy tez niezle trzymaja w kubelkach, oczywiscie zalezy od fotela , bo dla niektorych fotel z crxa to juz "kubelek" ;)
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9

Awatar użytkownika
henry

Kontaktowanie:

Post autor: henry » śr cze 27, 2007 5:55 pm

wlasnie to wydedukowalem i dlatego zapytuje czy ktos moze znalazl jakis wspanialy pomysl, sadzac z odpowiedzi NIE, ale zebym rozpaczal tez nie zamontuje na razie fotele - zamowilem Bimarco Racing II (rozkladane) i przetestuje jak wspolpracuja z orginalnymi pasami - dam znac czy gra jest warta swieczki

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » śr cze 27, 2007 8:08 pm

misialek pisze: Progi będą się montowały w "najbliższym czasie" i będzie to konstrukcja, która prawdopodobnie będzie brudziła spodnie ale też chroniła drzwi przed otarciem z boku i spodu zarazem oraz mają umożlwić postawienie na nim stopy przy zamkniętych drzwiach
jeżeli to mają być progi produkcji misiów które ci dyfer kiedyś zmieniały to daj se siana...jedne już się zweryfikowały negatywnie w rekordowo krótkim czasie
#noichuj

Awatar użytkownika
Marcin-Kraków

Kontaktowanie:

Post autor: Marcin-Kraków » śr cze 27, 2007 8:12 pm

czesław&jarząbek pisze: jeżeli to mają być progi produkcji misiów które ci dyfer kiedyś zmieniały to daj se siana...jedne już się zweryfikowały negatywnie w rekordowo krótkim czasie
Skad inad wiem ze te misie juz nie zajmuja sie progami do dyskotek :) Teraz sie zajely wymianami plynow w roznych ofrołdowych furach :)21
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71 :)21 - w trakcie motania

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » śr cze 27, 2007 8:19 pm

znaczy kreatywne są...
:)21
#noichuj

Awatar użytkownika
misialek

Post autor: misialek » czw cze 28, 2007 8:46 am

To będę progi produkcji innych misiów, które mają chęci duże i kilka szpejów już popełnili. Czy progi będą robić - czas pokaże. A misie od dyfra są.... specyficzne.
Ranger, XC70, XTZ660

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”