Def - wykroje do ryflowanej blachy
Moderator: Jerry
- piotrg
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Def - wykroje do ryflowanej blachy
Czy ktoś z szacownego grona posiadaczy Defa ma moze wykroje do zrobienia osłon z blachy ryflowanej. Szukam wzorów, najlepiej w formie elektronicznej, do zrobienia osłon np. na błotniki. Gdyby ktoś takowe posiadał to proszę o info.
- Broncosaurus
- piotrg
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
No to miłego spożywania życzę
Szukam elektronicznych szablonów, bo chciałem dać do wycięcia w firmie, gdzie docinają precyzyjnie i jest dobrze wykończone, ale trzeba tam dostarczyć plik (cad, corel itd.) ze wzorem. Jak nie znajdę, to przygotuję tradycyjny szablon i dotnę wg niego.
A nakładki mają być po to, żeby trochę to usztywnić, bo wagę mam słuszną, a czasami łatwiej będzie coś ściągnąć z bagażnika (też w fazie projektowania) od przodu.

Szukam elektronicznych szablonów, bo chciałem dać do wycięcia w firmie, gdzie docinają precyzyjnie i jest dobrze wykończone, ale trzeba tam dostarczyć plik (cad, corel itd.) ze wzorem. Jak nie znajdę, to przygotuję tradycyjny szablon i dotnę wg niego.
A nakładki mają być po to, żeby trochę to usztywnić, bo wagę mam słuszną, a czasami łatwiej będzie coś ściągnąć z bagażnika (też w fazie projektowania) od przodu.
- Broncosaurus
- Broncosaurus
u mnie tym ryflem poprzedni właściciel próbował zakryć "otwór techniczny" do obsługi pompy sprzęgła
gdy robiłem hydraulikę , to nie chciało mi się tego wszystkiego odnitowywać(że już o ściąganiu całego nadkola nie wspomnę)...więc mam teraz ryfel w dwóch kawałkach....diax jest bezkompromisowy 
no ale do pompy mam dostęp niemal natychmiastowy

no ale do pompy mam dostęp niemal natychmiastowy

SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos
no tak coś z grubsza pamiętałem, że ta lewa jest całkiem nie istotna w sensie przydatności, bo ogólne nieszczelności itd..
ale Panowie, inny mnie problem zalewa
no właśnie, po deszczu - zero wody w aucie, klapy zamknięte, p[iękna słoneczna pogoda - sobie odpalam i jadę, a tu Q pierwszy zakręt i nogi od kierownika całe w deszczu.. po kolana - gdzie się ta woda Qrde gromadzi ..
bu to osrało, ostatnio w spodniach tzw. garniturowycha zasiadłem i mać 
ale Panowie, inny mnie problem zalewa

Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
- piotrg
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Ja z tą wodą co się znikąd pojwia też walczę bez efektu
Na początek uwymieniłem uszczelki klap. Cieknie. Dodałem do klap takie dodatkowe od okien. Cieknie.
Mam szyberdach, więc pomyślałem, że to to. Uszczelniłem silokonem. Burzę w aucie przesiedziałem. Nie ma ani kropli. Sukces myślę. Następnego dnia wsiadam, zakręt i... sie leje. Teraz objechałem silikonem łączenia dachu i czekam na efekty. Jak sie dalej będzie lało to pomysłów już nie mam.

Na początek uwymieniłem uszczelki klap. Cieknie. Dodałem do klap takie dodatkowe od okien. Cieknie.
Mam szyberdach, więc pomyślałem, że to to. Uszczelniłem silokonem. Burzę w aucie przesiedziałem. Nie ma ani kropli. Sukces myślę. Następnego dnia wsiadam, zakręt i... sie leje. Teraz objechałem silikonem łączenia dachu i czekam na efekty. Jak sie dalej będzie lało to pomysłów już nie mam.
Ja tam drobnych przecieków nie dostrzegam, gdyż większe odwacają od nich uwagę 
moja Luba znosi wszystko dzielnie... ale darować mi nie może jak na nią kapie od góry(próbowałem wyciągnąć zapieczone okno, czego efektem jest znacząca nieszczelność drzwi), jak i od dołu(w ramach poprawienia dostępności do skrzyni w podłodze nie ma połowy gum uszczelniających i śrub)... efekt tego jest taki, że w w deszczową pogodę jest... mokro, a w terenie w kabinie pojawiają się widowiskowe gejzery 

Miałem dokładnie to samopiotrg pisze:Ja z tą wodą co się znikąd pojwia też walczę bez efektu![]()

Wczoraj nieźle padało i na razie nic ( przynajmniej jeżeli chodzi o dach natomiast przy zawiasie podszybia jest wyciek- nowy nigdy go tam nie było

AMG M35A2C 2 1/2 TON
AMG M151A2 MUTT 1/4 Ton
M416
XJ 4.0
AMG M151A2 MUTT 1/4 Ton
M416
XJ 4.0
- Broncosaurus
- Broncosaurus
- Broncosaurus
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
kiedy
gdzie
wiesz raz, że ja gówno w tym samochodzie widzę, dwa prędkość przelotowa Serii działa na mnie usypiająco, często bywa, że nagle wyrywam się z zamyślenia i gdzieś jestem już 15km dalej... normalnie teleportacja 
A co do błota to cały czas nowe warstwy nakładam... jeśli jechałem w kierunku wawy to dzisiejsze było

A co do błota to cały czas nowe warstwy nakładam... jeśli jechałem w kierunku wawy to dzisiejsze było

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
aaa, no tyle samochodów było, że mogłeś mi umknąć w tłumie 
nawet nie pamiętam o czym w tedy myślałem... chyba herbatniki wcinałem bo głodny byłem
Co do teorii jakoby ten korek wokół mnie był... to w będzie jesteś... korki to się za mną tworzą... świadkowie to potwierdzą

nawet nie pamiętam o czym w tedy myślałem... chyba herbatniki wcinałem bo głodny byłem

Co do teorii jakoby ten korek wokół mnie był... to w będzie jesteś... korki to się za mną tworzą... świadkowie to potwierdzą