Nie gasnące kontrolki
Moderator: Jerry
Nie gasnące kontrolki
Witam wszystkich
Mam pierwszy problem z moim Freelanderem
Objawia się on tym że czasem podczas jazdy zapalają sie 3 pomarańczowe kontrolki: TC, ABS i ta od kontroli zjazdu. Muszę wówczas zgasić całkowicie zapłon, załączyć poczekać aż zgasną (nie zawsze gasną) i dalej jazda. Gdy nie gasną pomaga już tylko "twardy reset" zdjęcie klemy.
Co gorsza, gdy ten objaw występuje podejrzewam że nic z tego nie działa na pewno kontrola zjazdu co do TC i ABS nie sprawdzałem nie miałem okazji dawać ostro po hamulcu przy wystąpieniu tego objawu czy ślizgać się bo autko mam zaledwie 3 tygodnie. Rocznik auta 98
Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć co może być przyczyną?
Pozdrawiam
Mam pierwszy problem z moim Freelanderem
Objawia się on tym że czasem podczas jazdy zapalają sie 3 pomarańczowe kontrolki: TC, ABS i ta od kontroli zjazdu. Muszę wówczas zgasić całkowicie zapłon, załączyć poczekać aż zgasną (nie zawsze gasną) i dalej jazda. Gdy nie gasną pomaga już tylko "twardy reset" zdjęcie klemy.
Co gorsza, gdy ten objaw występuje podejrzewam że nic z tego nie działa na pewno kontrola zjazdu co do TC i ABS nie sprawdzałem nie miałem okazji dawać ostro po hamulcu przy wystąpieniu tego objawu czy ślizgać się bo autko mam zaledwie 3 tygodnie. Rocznik auta 98
Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć co może być przyczyną?
Pozdrawiam
Re: Nie gasnące kontrolki
pewnie warsztat z komputerem...goniu pisze: Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć co może być przyczyną?
Sądzisz że wszystko bazuje na elektronice i nie może to być po prostu jakiś niedobór któregoś płynu lub jakaś inna wada mechaniczna? Nie będę się spierał. A pytam dlatego, ponieważ jutro, najpóźniej pojutrze jadę na wakacje i nie wiem czy powinienem z tym jechać, czy to nie grozi jakąś klęską dla tych funkcji.LR_Olek pisze: a co ci to da?
Jak uda ci się wrócić to nam opowieszgoniu pisze:Sądzisz że wszystko bazuje na elektronice i nie może to być po prostu jakiś niedobór któregoś płynu lub jakaś inna wada mechaniczna? Nie będę się spierał. A pytam dlatego, ponieważ jutro, najpóźniej pojutrze jadę na wakacje i nie wiem czy powinienem z tym jechać, czy to nie grozi jakąś klęską dla tych funkcji.LR_Olek pisze: a co ci to da?

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
ojeja... nie znowu.... noż cholera ostatnio byl taki co o P38 tak pytał...
wyświechtator trza przekontrować a jeśli to komputer .....to podłączyć monitor serwisowy ... co sie go w domu nie ma, ino trza jechać do serwisu ......
wyświechtator trza przekontrować a jeśli to komputer .....to podłączyć monitor serwisowy ... co sie go w domu nie ma, ino trza jechać do serwisu ......
Ostatnio zmieniony pn sie 06, 2007 10:49 pm przez Tarsus, łącznie zmieniany 1 raz.
Patrycjuszowski wózek z plebejskim dresemgoniu pisze:Podchodzicie do tego jak rasowi "dresairze" sprzeczający się o to który ma bardziej oryginalny dres "Adasia", a ten ma pozszywane paski nitką to w morde go bo na 1000lecia kupił.
Proszę Cię oszczędź sobie...

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Jak ty mało rozumiesz kolego
Każdy z modeli LR produkowany do 95 miał duża kompatybilność jeśli chodzi o części z innymi modelami... ferdków w to nie wliczamy... tu nikt się na ferdkach nie zna i nie odpowie na twe pytania, bo z ferdkiem gadasz za pomocą kompa, a z LRami za pomocą młotka
bardzo chętnie bym ci pomógł, ale mój młotek i klucze nie rozwiążą problemu twoich kontrolek

Każdy z modeli LR produkowany do 95 miał duża kompatybilność jeśli chodzi o części z innymi modelami... ferdków w to nie wliczamy... tu nikt się na ferdkach nie zna i nie odpowie na twe pytania, bo z ferdkiem gadasz za pomocą kompa, a z LRami za pomocą młotka

bardzo chętnie bym ci pomógł, ale mój młotek i klucze nie rozwiążą problemu twoich kontrolek

SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos