LR RR czy T LC/K160?

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Bono
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

LR RR czy T LC/K160?

Post autor: Bono » sob sie 11, 2007 7:55 pm

Panowie,

Chylę czoła przed Waszym doświadczeniem i pytam co kupić na początek RR'a, Disco czy iść w Japonię pod tytułem Land Cruiser LJ70 czy K160?

Seba / Bydgoszcz.

Tarsus

Post autor: Tarsus » sob sie 11, 2007 7:59 pm

Buahahahahahahah :)20 :)20 :)20

Awatar użytkownika
świerszcz

Re: LR RR czy T LC/K160?

Post autor: świerszcz » sob sie 11, 2007 8:02 pm

Bono pisze:Panowie,

Chylę czoła przed Waszym doświadczeniem i pytam co kupić na początek RR'a, Disco czy iść w Japonię pod tytułem Land Cruiser LJ70 czy K160?

Seba / Bydgoszcz.

oczywiście najlepszym rozwiązaniem jest Jeep, ale wszystko zalezy od budżetu :roll:

Bono
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Bono » sob sie 11, 2007 8:03 pm

No Dzięki Kolo :).
Ja tu siedzę od 3 miesięcy na kablu i szukam, a Ty polewkę masz...

s

Seba / Bydgoszcz.

Bono
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Bono » sob sie 11, 2007 8:10 pm

Kasa owszem ważna, ale liczy się brać, sprawność samochodu w terenie. Jeep cały w skórach jest, "Gold" i mam wrażenie, że wsiadam do bulwarowca. Uważasz, że Jeep poradzi sobie lepiej niż japończyki?

s

Awatar użytkownika
misialek

Post autor: misialek » sob sie 11, 2007 8:12 pm

Kurcze dziewczyny też się już pogubiłem i prosze doradźcie czy kupić samuraja cabrio czy może RR P38 HSE na najwięksym wiejcie :o
Jak sądzicie, co będzie dla mnie lepsze.... :)21

ps. jeśli siedzisz tu 3 miechy to znaczy że masz problemy czytania ze zrozumieniem :)3
Ranger, XC70, XTZ660

Bono
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Bono » sob sie 11, 2007 8:16 pm

Misialek,

3 miechy szukam na necie samochodu - dla jasności i szybkiego zrozumienie Koleś, a dziewczyny chłopie są na forum. 2 tygodnie temu pojechałem sobie osobówką do Ostródy i tam poznałem zacne Panie w pięknych obłoconych terenówkach. Pojeździesz - zobaczysz :):):).

s
misialek pisze:Kurcze dziewczyny też się już pogubiłem i prosze doradźcie czy kupić samuraja cabrio czy może RR P38 HSE na najwięksym wiejcie :o
Jak sądzicie, co będzie dla mnie lepsze.... :)21

ps. jeśli siedzisz tu 3 miechy to znaczy że masz problemy czytania ze zrozumieniem :)3

Tarsus

Post autor: Tarsus » sob sie 11, 2007 8:23 pm

Weź ty ojciec napisz po co ci taki samochód... do czego go potrzebujesz, gdzie bedziesz jeździł - ile chcesz dać a nie tak z pod ogona pytanie ... :roll:

Awatar użytkownika
JarekM

Kontaktowanie:

Post autor: JarekM » sob sie 11, 2007 8:24 pm

Seba / Bydgoszcz.
Miałem podobny problem przed paroma miesiącami.
Ale pozatym, że miałem jaśniej sprecyzowane wymagania, to porównywalny rocznikowo patrol czy land cruiser były droższe (oczywiscie w porównywalnym stanie).
JarekM
Discovery 2 Td5, '1999
GG:1390529
Obrazek

Bono
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Bono » sob sie 11, 2007 8:38 pm

Ok, chcę kupić samochód, którym będę bawił się w offroadzie. Generalnie przeprawowe wyprawy, a z czasem extrem. Nie chcę kupować czegoś, co będę musiał przerabiać, bo nie znam się na tym. Kupię "gotowca" i do błotka :). Mam do wyboru na tą chwilę K160 3,3 TD, LC LJ70 2,5D w pełnym osprzęcie i Jeepa Grand Ch 5,9L zupełnego bulwarowca, ale za to wiem, że nie jest skatowany. Kolega go używa od 10 lat, a kupił sam go w salonie. Powera pod maską ma ponad 250KM'ow, poprzednie dwa nie dochodzą do 140. Kumpel z RR'a wiele mi o RR opowiadał (ma dwa - Piotr z Bydgoszczy) , a ja wciąż szukam optymalnego rozwiązania. Wiem już na pewno, że nie chcę małego auta typu Samuraj czy Rocky. Odpada :).

s

Seba / Bydgoszcz.

lester461

Post autor: lester461 » sob sie 11, 2007 8:40 pm

ostatnimi tygodniami szukalem takze koledze auta - mialo byc w bardzo dobrym stanie technicznym i w terenie gniotsa nie łamiotsa , a przy tym malo awaryjne - i w koncu kupil g klasa i jest bardzo zadowolony , a wchodzil w rachube land cruser 70 -tka i ewentualnie disco
był muscel MB2000- uaz Mb2600 jest-muscel perkins traktor w szybkim wydaniu :) i doszła vitara 8v

Bono
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Bono » sob sie 11, 2007 8:43 pm

Lester,
Ta Gelenda jest już przygotowana do Offroadu? Ile kolega zapłacił i w jakim roczniku autko jest?
s
lester461 pisze:ostatnimi tygodniami szukalem takze koledze auta - mialo byc w bardzo dobrym stanie technicznym i w terenie gniotsa nie łamiotsa , a przy tym malo awaryjne - i w koncu kupil g klasa i jest bardzo zadowolony , a wchodzil w rachube land cruser 70 -tka i ewentualnie disco

Tarsus

Post autor: Tarsus » sob sie 11, 2007 8:45 pm

Nie mam pomysłu normalnie....
Z "powerem" coś wycharatać to madafaka podsrywka bedzie jak o landach myślisz... to cienkie - słabe dryndziaki i wogole do niczego...

Skoro Jeepa nie chcesz - skocz ty może na południe do sąsiadów i Tatre 12x12 sobie wytargaj...

Jezus Maria - wraca czlowiek z pracy wchodzi na forum a tam Power Post :)21

Bono
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Bono » sob sie 11, 2007 8:49 pm

No poczucie humoru mamy - obiecujące :). Ty, a przetłumacz mi te madefaki i power Posty :))). Serio mówiąc, dzięki za rzeczową odpowiedź Tarsus.
Tarsus pisze:Nie mam pomysłu normalnie....
Z "powerem" coś wycharatać to madafaka podsrywka bedzie jak o landach myślisz... to cienkie - słabe dryndziaki i wogole do niczego...

Skoro Jeepa nie chcesz - skocz ty może na południe do sąsiadów i Tatre 12x12 sobie wytargaj...

Jezus Maria - wraca czlowiek z pracy wchodzi na forum a tam Power Post :)21

Tarsus

Post autor: Tarsus » sob sie 11, 2007 8:51 pm

Jor łelkam :)21

Kup defa viejta bedziesz szczesliwy zobaczysz :)21

Awatar użytkownika
JarekM

Kontaktowanie:

Post autor: JarekM » sob sie 11, 2007 9:03 pm

napisz chociaż ile masz kasy na to auto..
JarekM
Discovery 2 Td5, '1999
Obrazek

Tarsus

Post autor: Tarsus » sob sie 11, 2007 9:04 pm

Ja? :)21

reeb

Post autor: reeb » sob sie 11, 2007 9:05 pm

Bono pisze:...przeprawowe wyprawy, a z czasem extrem. Nie chcę kupować czegoś, co będę musiał przerabiać, bo nie znam się na tym...
:o

kraza kup... nie musisz nic przerabiac :)21
..."Najwyższym osiągnięciem jest pokonać wroga bez walki."

Sun Tzu

Awatar użytkownika
świerszcz

Post autor: świerszcz » sob sie 11, 2007 9:05 pm

Bono pisze: Pojeździesz - zobaczysz :):):).

eee widze Kolo że doświadczony jesteś, a te laski to fajne jakieś? może sam sobie terenówkę bym kupił w końcu....

a wracając do tematu bierz Jeepa - pamiętasz Młode Wilki - to jest Kolo to czego potrzeba, a i w terenie najlepiej robi, przeca na Land Rovera czy innego prach laski nie wyrwiesz :)21

Bono
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Bono » sob sie 11, 2007 9:08 pm

Jarek,

Chcę na to przeznaczyć max 30 tysi, ale żebym tyle wydał to by musiało byc naprawdę cacko. 20 tysi kładę spoko.K-160'tka jaka testowałem kosztuje 19 - 88 rok, ale naprawdę mechanicznie ekstra, LJ70 muszę sprawdzić, a woła facet za nią 18 tysi w 87 roku, Jeep GC to 20 tysi w 97 roku. Doliczając wyciągarkę etc plus robota to w 3 dychach powinienem się zmieścić. Mam obawy co do benzyny - one nie lubią wody :). Patrol i Toyota jest w dieselu.

s
JarekM pisze:napisz chociaż ile masz kasy na to auto..

reeb

Post autor: reeb » sob sie 11, 2007 9:10 pm

Bono pisze: Mam obawy co do benzyny - one nie lubią wody :). Patrol i Toyota jest w dieselu.
dobre :)
a diesel to niby lubi?...
..."Najwyższym osiągnięciem jest pokonać wroga bez walki."

Sun Tzu

Bono
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Bono » sob sie 11, 2007 9:11 pm

Stary jestem i gruby - Młode Wilki nie dla mnie, ale dzięks :)

s
świerszcz pisze:
Bono pisze: Pojeździesz - zobaczysz :):):).

eee widze Kolo że doświadczony jesteś, a te laski to fajne jakieś? może sam sobie terenówkę bym kupił w końcu....

a wracając do tematu bierz Jeepa - pamiętasz Młode Wilki - to jest Kolo to czego potrzeba, a i w terenie najlepiej robi, przeca na Land Rovera czy innego prach laski nie wyrwiesz :)21

Awatar użytkownika
JarekM

Kontaktowanie:

Post autor: JarekM » sob sie 11, 2007 9:12 pm

Bono pisze:Jarek,

Chcę na to przeznaczyć max 30 tysi, ale żebym tyle wydał to by musiało byc naprawdę cacko. 20 tysi kładę spoko.
JarekM pisze:napisz chociaż ile masz kasy na to auto..
No to wydaje mi się, że G za 20.000 PLN to będzie szrot nieziemski...
pozatym 10.000 wydaje mi się za mało, żeby przygotować auto do prawdziwego off-road'u.
Spójrz, np. ile kosztuje pożądne zawieszenie, zderzaki z płytą pod wyciągarkę czy sama wyciągarka...
no ale ja się nie znam tak do końca :)
JarekM
Discovery 2 Td5, '1999
Obrazek

Bono
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Bono » sob sie 11, 2007 9:13 pm

Reeb,

Kąpanki żaden nie lubi, ale benzyna gorzej to znosi - elektronika...

s
reeb pisze:
Bono pisze: Mam obawy co do benzyny - one nie lubią wody :). Patrol i Toyota jest w dieselu.

Awatar użytkownika
świerszcz

Post autor: świerszcz » sob sie 11, 2007 9:16 pm

Bono pisze:Reeb,

Kąpanki żaden nie lubi, ale benzyna gorzej to znosi - elektronika...

s
reeb pisze:

eee tam wciągniesz ze dwa razy dolotem to się przyzwyczai - zwłaszcza korbowód.... mój tez robił problemy za pierwszym razem 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”