LR RR czy T LC/K160?
Moderator: Jerry
LR RR czy T LC/K160?
Panowie,
Chylę czoła przed Waszym doświadczeniem i pytam co kupić na początek RR'a, Disco czy iść w Japonię pod tytułem Land Cruiser LJ70 czy K160?
Seba / Bydgoszcz.
Chylę czoła przed Waszym doświadczeniem i pytam co kupić na początek RR'a, Disco czy iść w Japonię pod tytułem Land Cruiser LJ70 czy K160?
Seba / Bydgoszcz.
Re: LR RR czy T LC/K160?
Bono pisze:Panowie,
Seba / Bydgoszcz.
oczywiście najlepszym rozwiązaniem jest Jeep, ale wszystko zalezy od budżetu

No Dzięki Kolo
.
Ja tu siedzę od 3 miesięcy na kablu i szukam, a Ty polewkę masz...
s

Ja tu siedzę od 3 miesięcy na kablu i szukam, a Ty polewkę masz...
s
Seba / Bydgoszcz.
Misialek,
3 miechy szukam na necie samochodu - dla jasności i szybkiego zrozumienie Koleś, a dziewczyny chłopie są na forum. 2 tygodnie temu pojechałem sobie osobówką do Ostródy i tam poznałem zacne Panie w pięknych obłoconych terenówkach. Pojeździesz - zobaczysz
:):).
s
3 miechy szukam na necie samochodu - dla jasności i szybkiego zrozumienie Koleś, a dziewczyny chłopie są na forum. 2 tygodnie temu pojechałem sobie osobówką do Ostródy i tam poznałem zacne Panie w pięknych obłoconych terenówkach. Pojeździesz - zobaczysz

s
misialek pisze:Kurcze dziewczyny też się już pogubiłem i prosze doradźcie czy kupić samuraja cabrio czy może RR P38 HSE na najwięksym wiejcie![]()
Jak sądzicie, co będzie dla mnie lepsze....
ps. jeśli siedzisz tu 3 miechy to znaczy że masz problemy czytania ze zrozumieniem
- JarekM
-
- Kontaktowanie:
Miałem podobny problem przed paroma miesiącami.Bono pisze:Panowie,
Seba / Bydgoszcz.
Ale pozatym, że miałem jaśniej sprecyzowane wymagania, to porównywalny rocznikowo patrol czy land cruiser były droższe (oczywiscie w porównywalnym stanie).
JarekM
Discovery 2 Td5, '1999
GG:1390529

Discovery 2 Td5, '1999

Ok, chcę kupić samochód, którym będę bawił się w offroadzie. Generalnie przeprawowe wyprawy, a z czasem extrem. Nie chcę kupować czegoś, co będę musiał przerabiać, bo nie znam się na tym. Kupię "gotowca" i do błotka
. Mam do wyboru na tą chwilę K160 3,3 TD, LC LJ70 2,5D w pełnym osprzęcie i Jeepa Grand Ch 5,9L zupełnego bulwarowca, ale za to wiem, że nie jest skatowany. Kolega go używa od 10 lat, a kupił sam go w salonie. Powera pod maską ma ponad 250KM'ow, poprzednie dwa nie dochodzą do 140. Kumpel z RR'a wiele mi o RR opowiadał (ma dwa - Piotr z Bydgoszczy) , a ja wciąż szukam optymalnego rozwiązania. Wiem już na pewno, że nie chcę małego auta typu Samuraj czy Rocky. Odpada
.
s

s
Seba / Bydgoszcz.
ostatnimi tygodniami szukalem takze koledze auta - mialo byc w bardzo dobrym stanie technicznym i w terenie gniotsa nie łamiotsa , a przy tym malo awaryjne - i w koncu kupil g klasa i jest bardzo zadowolony , a wchodzil w rachube land cruser 70 -tka i ewentualnie disco
był muscel MB2000- uaz Mb2600 jest-muscel perkins traktor w szybkim wydaniu
i doszła vitara 8v

Lester,
Ta Gelenda jest już przygotowana do Offroadu? Ile kolega zapłacił i w jakim roczniku autko jest?
s
Ta Gelenda jest już przygotowana do Offroadu? Ile kolega zapłacił i w jakim roczniku autko jest?
s
lester461 pisze:ostatnimi tygodniami szukalem takze koledze auta - mialo byc w bardzo dobrym stanie technicznym i w terenie gniotsa nie łamiotsa , a przy tym malo awaryjne - i w koncu kupil g klasa i jest bardzo zadowolony , a wchodzil w rachube land cruser 70 -tka i ewentualnie disco
Nie mam pomysłu normalnie....
Z "powerem" coś wycharatać to madafaka podsrywka bedzie jak o landach myślisz... to cienkie - słabe dryndziaki i wogole do niczego...
Skoro Jeepa nie chcesz - skocz ty może na południe do sąsiadów i Tatre 12x12 sobie wytargaj...
Jezus Maria - wraca czlowiek z pracy wchodzi na forum a tam Power Post
Z "powerem" coś wycharatać to madafaka podsrywka bedzie jak o landach myślisz... to cienkie - słabe dryndziaki i wogole do niczego...
Skoro Jeepa nie chcesz - skocz ty może na południe do sąsiadów i Tatre 12x12 sobie wytargaj...

No poczucie humoru mamy - obiecujące
. Ty, a przetłumacz mi te madefaki i power Posty
)). Serio mówiąc, dzięki za rzeczową odpowiedź Tarsus.

Tarsus pisze:Nie mam pomysłu normalnie....
Bono pisze:...przeprawowe wyprawy, a z czasem extrem. Nie chcę kupować czegoś, co będę musiał przerabiać, bo nie znam się na tym...

kraza kup... nie musisz nic przerabiac

..."Najwyższym osiągnięciem jest pokonać wroga bez walki."
Sun Tzu
Sun Tzu
Bono pisze: Pojeździesz - zobaczysz:):).
eee widze Kolo że doświadczony jesteś, a te laski to fajne jakieś? może sam sobie terenówkę bym kupił w końcu....
a wracając do tematu bierz Jeepa - pamiętasz Młode Wilki - to jest Kolo to czego potrzeba, a i w terenie najlepiej robi, przeca na Land Rovera czy innego prach laski nie wyrwiesz

Jarek,
Chcę na to przeznaczyć max 30 tysi, ale żebym tyle wydał to by musiało byc naprawdę cacko. 20 tysi kładę spoko.K-160'tka jaka testowałem kosztuje 19 - 88 rok, ale naprawdę mechanicznie ekstra, LJ70 muszę sprawdzić, a woła facet za nią 18 tysi w 87 roku, Jeep GC to 20 tysi w 97 roku. Doliczając wyciągarkę etc plus robota to w 3 dychach powinienem się zmieścić. Mam obawy co do benzyny - one nie lubią wody
. Patrol i Toyota jest w dieselu.
s
Chcę na to przeznaczyć max 30 tysi, ale żebym tyle wydał to by musiało byc naprawdę cacko. 20 tysi kładę spoko.K-160'tka jaka testowałem kosztuje 19 - 88 rok, ale naprawdę mechanicznie ekstra, LJ70 muszę sprawdzić, a woła facet za nią 18 tysi w 87 roku, Jeep GC to 20 tysi w 97 roku. Doliczając wyciągarkę etc plus robota to w 3 dychach powinienem się zmieścić. Mam obawy co do benzyny - one nie lubią wody

s
JarekM pisze:napisz chociaż ile masz kasy na to auto..
Stary jestem i gruby - Młode Wilki nie dla mnie, ale dzięks 
s

s
świerszcz pisze:Bono pisze: Pojeździesz - zobaczysz:):).
eee widze Kolo że doświadczony jesteś, a te laski to fajne jakieś? może sam sobie terenówkę bym kupił w końcu....
a wracając do tematu bierz Jeepa - pamiętasz Młode Wilki - to jest Kolo to czego potrzeba, a i w terenie najlepiej robi, przeca na Land Rovera czy innego prach laski nie wyrwiesz
- JarekM
-
- Kontaktowanie:
No to wydaje mi się, że G za 20.000 PLN to będzie szrot nieziemski...Bono pisze:Jarek,
Chcę na to przeznaczyć max 30 tysi, ale żebym tyle wydał to by musiało byc naprawdę cacko. 20 tysi kładę spoko.JarekM pisze:napisz chociaż ile masz kasy na to auto..
pozatym 10.000 wydaje mi się za mało, żeby przygotować auto do prawdziwego off-road'u.
Spójrz, np. ile kosztuje pożądne zawieszenie, zderzaki z płytą pod wyciągarkę czy sama wyciągarka...
no ale ja się nie znam tak do końca

JarekM
Discovery 2 Td5, '1999

Discovery 2 Td5, '1999

Bono pisze:Reeb,
Kąpanki żaden nie lubi, ale benzyna gorzej to znosi - elektronika...
sreeb pisze:dobreBono pisze: Mam obawy co do benzyny - one nie lubią wody. Patrol i Toyota jest w dieselu.
a diesel to niby lubi?...
eee tam wciągniesz ze dwa razy dolotem to się przyzwyczai - zwłaszcza korbowód.... mój tez robił problemy za pierwszym razem