RR
Moderator: Jerry
-
-
RR
Ile ida wasze RR-ki na poszczegulnych biegach??
Moj ze skrzynka 1:222 na 4 przy 4000obr ma jakies 95km na budziku.
Zastanawiam sie czy to nie za malo? Ogulnie po wymianie rozrzadu i wyregulowaniu zaworow na 0.20mm wymianie uszczelki pod kolektory RR zaczol swiszczec przy obciazeniu i troche oslabl tak mi sie wydaje.
Moze jakas nieszczelnosc na kolektroach?
Zastanawiam sie czy to nie za malo? Ogulnie po wymianie rozrzadu i wyregulowaniu zaworow na 0.20mm wymianie uszczelki pod kolektory RR zaczol swiszczec przy obciazeniu i troche oslabl tak mi sie wydaje.
LR S109" 2.25D
LR Discovery 200Tdi
MB Unimog 404 3.0TurboD
Yamaha XTZ 750
ArcticCat 700
LR Discovery 200Tdi
MB Unimog 404 3.0TurboD
Yamaha XTZ 750
ArcticCat 700
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Re: RR
Znaczy co - nieszczelnosc na kolektorach powoduje skrocenie przelozen?rafalwicher pisze:Ile ida wasze RR-ki na poszczegulnych biegach??

czytaj ze zrozumieniem - koleś opisał przełożenia pewnie po to by porównać swoje max. prędkości ale z tymi którzy maja te same girboxy.
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
-
-
RR
Panowie dzisiaj dosedlem do wniosku ze w po wymianie uszczelki pod kolektorami wreszcie w srodku mojego samochodu mozna rozmawiac nie podnoszac glosu. Jest ciszej :) I nie slychac juz tego charakterystycznego syczenia jakie bylo przy poprzedniej zjeb... uszczelce. Dochodze do wniosku ze po wyciszeniu pracy silnika zaczelem wrescie slyszec prace mojej turbo sprezarki ktora wczesniej byla zagluszana przez wiele innych dzwiekow. Vmax 130km/h mowi mi ze idzie tyle samo co przed reperacja tak ze mysle ze moc tez jest OK.
A swoja droga pokrecilem dzisiaj troche pompom wtryskowa tak by dawala wicej ON do cylindrow ale rewelacji to nie dalo tylko czarna chmure za samochodem przy akceleracji. Tak ze wrocilem do ustawienia pampy jakie bylo oryginalnie.
A swoja droga pokrecilem dzisiaj troche pompom wtryskowa tak by dawala wicej ON do cylindrow ale rewelacji to nie dalo tylko czarna chmure za samochodem przy akceleracji. Tak ze wrocilem do ustawienia pampy jakie bylo oryginalnie.
LR S109" 2.25D
LR Discovery 200Tdi
MB Unimog 404 3.0TurboD
Yamaha XTZ 750
ArcticCat 700
LR Discovery 200Tdi
MB Unimog 404 3.0TurboD
Yamaha XTZ 750
ArcticCat 700