gdzie kuźwa go szukać a jeśli w V8 to nie jest kondensator to co to może być?
Moderator: Jerry
Mam takowy zainstalowany zaraz przy cewceświerszcz pisze:chyba padł mi kondensator antyzakłóceniowy - w radiu (niezależnie od stacji) słychać gwizd zalezny wprost od obrotów silnika....
gdzie kuźwa go szukać a jeśli w V8 to nie jest kondensator to co to może być?
Podepnę się pod temat... A co zrobić, jak słyszę wycieraczki w CB?darkman pisze:e-nie, Stachu w radiu to nie - zobacz elementy silnika zasilane prądem, pewnie któryś z zamontowanych kondensatorów nie robi na wyjściu
najpewniej z cewki, ale trzeba by sprawdzić sprawność prądową wszystkich. najmniej roboty to wymienić przy cewce. równie dobrze alternator może być, a dźwięk jest , bo jestświerszcz pisze:@ Darkman jasne że nie w radiu - chodziło mi właśnie o osprzęt.....
1. zjawisko występuje na wszystkich opcjach zasilania;
2. przewody i high voltage na 99% OK inaczej gazojeb by walił był...
3. wydaje mi się że to jakiś (jak już napisałem kondensator) pytanie który;
4. jak zakłóca zależnie od prędkości obrotowej silnika (taki akustyczny obrotomierz...) to będzie coś chyba z cewki, nie? no bo nie z czegoś co cały czas równo chodzi.....
nie jeżdźę DII ino DI i to do tego 200 tdi więc ociemniałość z założenia wg Twojej teorii dziejówdarkman pisze:ociemniałość gamoniowata znaczy siem, mniej mięsa więcej magnezu i b6, bądź dobrej myśli będzie dobrze![]()
darkman pisze:...słowem trzeba odchaczać wsio po kolei. kondensatorami....
to nie problem, bo w końcu ile sobie można machać szybkami w tę i na zad w czasie jazdy-silniczek szyb będzie nie do odkłocenia raczej
mówi się trudnozwykle wycieraczki tak mają i nie ma się co przejmować za bardzo.
to mnie najbardziej interesuje, ze względu na to że laptok robi za "navi"-zasilacz do lap zniknie po odkłóceniu urządzeń elektrycznycch - samego zasilacza nie trzeba mordować niczym.
na szczęście w defie prawie nic nie słychać tak z założenia, więc
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość