poszukiwania trwają
Moderator: Jerry
poszukiwania trwają
Witam
Miałem dać znać ,odnośnie zakupu Disco z Rzeszy 98r.z przebiegiem 77 tys.
Niestety już nieaktualne.Mam nast. na celowniku,bez klimy i chciałem się zapytać czy wiecie może ile by trzeba dać za montaż klimy do niego?
czy to się opyla? Może ktoś przerabiał ten temat? - Disco 300tdi
pozdrawiam
Miałem dać znać ,odnośnie zakupu Disco z Rzeszy 98r.z przebiegiem 77 tys.
Niestety już nieaktualne.Mam nast. na celowniku,bez klimy i chciałem się zapytać czy wiecie może ile by trzeba dać za montaż klimy do niego?
czy to się opyla? Może ktoś przerabiał ten temat? - Disco 300tdi
pozdrawiam
że tamto poszło to chyba dobrze, bo Ci sie problem sam rozwiał i po kłopocie.
wg. mnie bez klimy sie nie za bardzo opłaca - szukałbym innej sztuki z klimą, bo
-zakup kompletnej klimy to minimium 1-1.2 tk jak b.dobrze trafisz
-zamontowanie ok 700-900 zł i to jest tanio.
można trafić klimę tansza ale bedzie zdezelowana lub niekompletna.
wg. mnie bez klimy sie nie za bardzo opłaca - szukałbym innej sztuki z klimą, bo
-zakup kompletnej klimy to minimium 1-1.2 tk jak b.dobrze trafisz
-zamontowanie ok 700-900 zł i to jest tanio.
można trafić klimę tansza ale bedzie zdezelowana lub niekompletna.
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
Dobra rada - sprawdź, czy właściciel mówi po turecku... Ja po takiego co miał być bezpośrednio od 2 właściciela pojecha lem... stał po 4,5kEUR... "Właściciel" okazał się być "kolegą właściciela", który to "właściciel" nie był nawet do brifu wpisany i nie sprechał po niemiecku... Na szczęście papiery (z wyjątkiem książki serwisowej-~120kkm) były OK. Disco 300 '95 po moich oględzinach i ok godzinnych targach poszło po 3kEUR, z czego 500EUR wziął (po cichu przed niesprechajacym) pośrednik... A na pakiet startowy do dnia dzisiejszego poszło 1kEUR, i chyba jeszcze je pomaluję, bo będzie ładniej się prezentował, a trochę szelestów z drugiej kupki jeszcze zostało.mateo pisze:Kolo z Niemiec chce 6500 eur. za 95 rok. Stan jest dobry 2 własciciel 131tys przebiegu z książką.-osoba prywatna.Jak by klima kosztowała tyle co piszesz
to może warto

From all the things I've lost,
I miss my mind the most...
I miss my mind the most...
- marek_z_gor
- Kontaktowanie:
mateo pisze:Kolo z Niemiec chce 6500 eur. za 95 rok. Stan jest dobry 2 własciciel 131tys przebiegu z książką.-osoba prywatna.Jak by klima kosztowała tyle co piszesz
to może warto
jeśli mogę sie wypowiedzieć, auto z tego roku za te cene jeszcze do sprowadzenia i opłat,jeszcze pakietu startowego to dla mnie nieporozumienie, przecie to wyjdzie prawie 30 tyś, ja rozumiem ze oszczedzacze, ze zeby było tanio to musi byc drogo itd ale przeciez land rover to nie medalionik z czestochowy niewazne co, nie wazne jak, wazne ze drogo i ze pamiatka z jasnej gory.
ja swojego tez szukałem około 3 miechów, w koncu znalazłem co prawda nie ideał ale mysle ze dobry niezgnity samochód za 17 tys do opłat, zrobiłem juz 2000km z czego 1500 po pakiecie startowym i nie moge złego słowa powiedzieć z wyjatkiem bluzgow na trzeszczaca osłone tunelu.
pozrawiam serdecznie
a.. i auto mam z klima ktora robi, jak to mowi czesław
ass, grass, or gas... nobody rides for free
Właściciel to prawdziwy Deutsche.Przez tel.gadał sensownie.Mówił że nul rdzy,servisowany od początku w Neoplanie-serwisie ciężarówek(pierwszy właściciel też gotam servisował,a potem i on).Przez tel kolo ok.Używał go do ciągnięcia łodzi-2razy,i teraz najlepsze
Przez ostatnie dwie zimy gablota stała w garażu-bo sypali solą.
Nowe opony,po wymianie płynów.On jest serio Niemiec
.Tylko kolor jakiś -ujowy jasna zieleń 

zapowiada sie niezle, chociaz plynna niemiecczyzna [kuzwa, co za slowo?] tez da sie klamac ;]mateo pisze:Właściciel to prawdziwy Deutsche.Przez tel.gadał sensownie.Mówił że nul rdzy,servisowany od początku w Neoplanie-serwisie ciężarówek(pierwszy właściciel też gotam servisował,a potem i on).Przez tel kolo ok.Używał go do ciągnięcia łodzi-2razy,i teraz najlepszePrzez ostatnie dwie zimy gablota stała w garażu-bo sypali solą.
Nowe opony,po wymianie płynów.On jest serio Niemiec
![]()
![]()
.Tylko kolor jakiś -ujowy jasna zieleń
ja po swoj 2 razy jechalem z 3miasta pod hamburg.
powodzenia.
Landrąver Discovęry 200tdi
- Bartłomiej
- jestem tu nowy...
mateo pisze:Właściciel to prawdziwy Deutsche.Przez tel.gadał sensownie.i on). Używał go do ciągnięcia ludzi-2razy,i teraz najlepszePrzez ostatnie dwie zimy gablota stała w garażu-bo sypali solą zwłoki. On jest serio Niemiec
![]()
![]()
![]()
ale czy czysty aryjczyk wedle ustaw norymberskich, sprawdź proszę, żeby potem nie było jaj, że jakaś przechrzta brandemburska

Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
racja, przyzwyczajenie - chodzi o wypasioną wersję z dwukolorową kierownicą, nadkolami, ect jak to się w DII nazywa przeca nie HSE?maristez pisze:ES? jesteś pewien ze piszesz o DII?świerszcz pisze:mateo pisze:Kolo z Niemiec chce 6500 eur. za 95 rok
to może warto
bogatemu wolno....
.....belgia, LR Discovery II TD5, rok 2001, księga, ładny, niewalony, ES, w ubiegłym tygodniu na przetargu 8900 EUR![]()
![]()

cos mi swita ze czesław kiedyś prawił ze w D2 tez było ES, ale jeszcze takiego nie spotkałem. XS to ma HArman kadron, półskóry, czesto nadkola gumowo plastikowe, podgrzewaną przednią szybę, czesto podgrzewane fotele, a wersja ES miała chyba pełną skóre i elektrycznie otwierane szyberdachy, elektryczna regulacja foteli. moze coś mieszam ale tak mnie sie zdaje. XS miałem kilka i tak miały.
ale zes sie wyuczyl przez te dwa jersy,maristez pisze:cos mi swita ze czesław kiedyś prawił ze w D2 tez było ES, ale jeszcze takiego nie spotkałem. XS to ma HArman kadron, półskóry, czesto nadkola gumowo plastikowe, podgrzewaną przednią szybę, czesto podgrzewane fotele, a wersja ES miała chyba pełną skóre i elektrycznie otwierane szyberdachy, elektryczna regulacja foteli. moze coś mieszam ale tak mnie sie zdaje. XS miałem kilka i tak miały.
nauka poparta praktyka w dilerce,piekne rezultaty przynosi

jestem pod wrazeniem