freelek

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
tomekc
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

freelek

Post autor: tomekc » ndz paź 14, 2007 8:21 pm

mam pytanie czy to nie dziwne ze wszyscy na forum klna na freelandera a ja juz spotykam ktoregos z kolei angola ktory to auto chwali!oczywiscie nie rozpatrujemy wlasnosci terenowych bo zeczywiscie nie bylo by o czym rozmawiac :lol: ale jako suv-a jak rav4, crv, hr-v, czy x-trail
no wiec jak to jest z ta wpadka lr dotyczaca wlasnie tego autka moze ktos cos dorzuci z wlasnego doswiadczenia???(czy nikt sie nie stoczyl az tak zeby dosiasc tego cudenka) szczegolnie chodzi silnik o 1.8 benzyna - pomijam roznice w cenie miedzy wczesniej wspomnianymi a freelkiem

Awatar użytkownika
mudder

Kontaktowanie:

Post autor: mudder » ndz paź 14, 2007 8:28 pm

wg mnie wysoka awaryjność frelka zabija zwłaszcza w porównaniu z rav4
w sumie 1353 KM :)21
no replacement for displacement!

Awatar użytkownika
Tapeworm

Re: freelek

Post autor: Tapeworm » ndz paź 14, 2007 8:34 pm

tomekc pisze:mam pytanie czy to nie dziwne ze wszyscy na forum klna na freelandera a ja juz spotykam ktoregos z kolei angola ktory to auto chwal
to jest forum rajdy4x4 czy ferdki biorą udziały w tego typu imprezach? znasz już odpowiedź.
SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos

Awatar użytkownika
tomekc
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: freelek

Post autor: tomekc » ndz paź 14, 2007 8:45 pm

Tapeworm pisze:
tomekc pisze:mam pytanie czy to nie dziwne ze wszyscy na forum klna na freelandera a ja juz spotykam ktoregos z kolei angola ktory to auto chwal
to jest forum rajdy4x4 czy ferdki biorą udziały w tego typu imprezach? znasz już odpowiedź.
wszystko jasne pytam tylko z czystej ciekawosci i roznicy zdan jaka wynika z wypowiedzi ludzi na forum a zdaniem kilku urzytkownikow ktorych akurat znam
nigdy nie pisalem o jego wlasnosciach terenowych a wlasciwie ich braku ale o ekspolatacji czysto (suv-owej)

Awatar użytkownika
mudder

Kontaktowanie:

Post autor: mudder » ndz paź 14, 2007 8:47 pm

na nie korzyść:
awaryjność,drogie części zamienne kiespki napęd.
za:
??

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » ndz paź 14, 2007 8:51 pm

ferdek jest bękartem spłodzonym przez angielskiego farmera z niemiecką 80letnią dziewicą :)21
cóż mgła była, a niemka w środku stada owiec stała, pomylił się chłop i tyle :)20 :)21
Ferdek ma wszystkie wady innych LRów, ale nie ma ich zalet :wink:
SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos

robertsw

Post autor: robertsw » ndz paź 14, 2007 10:04 pm

Witam szanowne grono,siedzę w pracy na dyżurze wiec mi się nudzi i spłodzę kilka zdań na temat Frelka.
Przejechałem Frelkiem od czerwca 12kkm,wcześniej pociskałem plaskaczem MB W210 E320 mam go do dzisiaj na dłuższe trasy i dojazdy do pracy używam właśnie mietka.Mam jakieś tam pasje chodzę po polach z wykrywaczem,łapię ryby i do tego właśnie kupiłem frelka i się sprawdza znakomicie koniec z katowaniem mietka i urywaniem tłumików :D .
Co do awarii to miałem jedną wtopę rozleciał mi sie wysprzeglik no i urwał mi się pasek rozrządu ale to juz na własną prożbę rozsadziłem głowicę.Co do drogich częsci to nie mam doświadczenia jak na razie tylko kupowałem wysprzęglik komplet 340zł z przesyłką za nówkę to nie jest chyba drogo, cena mnie nie powaliła.
Generalnie zasada "jak dbasz tak masz"
W mercedesie mam 220KM a tu tylko 120KM ale i tak wolę wsiadać do Frelka.Otwieram drzwi od garażu i juz mi się miska cieszy ,chociaż to podobno nie LR. :D
Ale ja się nie znam na prawdziwych terenówkach wiem tyle co wyczytam z forum ,jestem tylko użytkownikiem pojazdu.
Grand Viertarka 2.0i śliczna blaszanka już nie seria,Galloper 2.5TCI AT BFG 32'',Lift 2''

Awatar użytkownika
JEŻ_ROVER

Post autor: JEŻ_ROVER » ndz paź 14, 2007 10:12 pm

Frelek to całkiem fajne autko do przeciskania się przez miasto, lecz widziałem na kilku rajdach jak wiesza się na małych hopkach, które DIsco bierze bez zauważenia. Jednak każdy może wybierać co woli. Ja wilę stać w korku w mieście w moim Disco +2" i widzieć nad dachami innych korkujących kiedy kilkadziesiąt metrów dalej zmienia się światło. Tak jest wygodniej, ale i czasami kłopotliwiej... trudniej znaleźc miejsce do parkowania..
no chyba że zimą, bo zawsze znajdzie się miejsce w zaspie.
JEŻOMOBIL-LR 300 Tdi; A BURAKOM MÓWIMY STANOWCZE NIE

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz paź 14, 2007 10:13 pm

bo do takiego zastosowania to jest fajne auto.
i do miasta też.

i jest niezaprzeczalnie ładny.

natomiast nie można kupować najtańszego syfa z allegro i łudzić się, że będzie zajebisty. nie będzie.
statystyka jest nieubłagana. w każdym pada kątówka, podpory wałów, podnośniki szyb...kwestia czasu...
jak dotąd program drenażu zasobów właścicieli obejmuje roczniki 98/99/2000
:)21
#noichuj

robertsw

Post autor: robertsw » ndz paź 14, 2007 10:18 pm

Ja mam rocznik 2000 wiec wszystko przede mną :oops:
A kątówkę to mi szwab juz wymienił.
Zgadzam się z C&J ,że autko jest śliczne i tak zostanie.
Grand Viertarka 2.0i śliczna blaszanka już nie seria,Galloper 2.5TCI AT BFG 32'',Lift 2''

Awatar użytkownika
mudder

Kontaktowanie:

Post autor: mudder » ndz paź 14, 2007 10:24 pm

robertsw pisze:Ja mam rocznik 2000 wiec wszystko przede mną :oops:
A kątówkę to mi szwab juz wymienił.
Zgadzam się z C&J ,że autko jest śliczne i tak zostanie.
nie wiem jak we frelku ale w d3 problemy zaczęły się po 50k km \
a z Cześkiem się nie zgadzam 3landek jest brzydki jak kupa nosorożca :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”