POMOCY!! brak ogrzewania! discoveryI
Moderator: Jerry
POMOCY!! brak ogrzewania! discoveryI
dzisiaj podczas jazdy nagle poczułem dziwny zapach (smród) i lekki dymek spod maski i na poczatku wyglądło to jak delikatna para ale po czasie odkryłem, że nagle nie mam ogrzewania. Dmuchawa działa ale dmucha tylko zimnym powietrzem. Jak otworzyłem maske, to wyglądało jakby coś się rozprysnęło na silnik - wygladała jak woda.
MOŻE WIE KTOS CO TO MOŻE BYĆ?
mogę z tym jeździć - tzn żebym mógł chociaz dojechać do warsztatu.
Discovery 97 300tdi
Z góry dziękuje za pomoc
MOŻE WIE KTOS CO TO MOŻE BYĆ?
mogę z tym jeździć - tzn żebym mógł chociaz dojechać do warsztatu.
Discovery 97 300tdi
Z góry dziękuje za pomoc
a jak masz wodę H2O to też źleN2O pisze:sprawdz czy masz jeszcze wode w ukł chłodzenia.... o ile wiesz co to jest

VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R
zapewne plyn chlodzacy znalazl ujscie, a jak nie ma plynu to i nie ma co grzac powietrza via nagrzewnica. bez chlodzenia nie pojezdzisz, znaczy pojezdzisz ale krotko i drogo ;]
mozesz zaryzykowac zalanie ukladu woda i jesli nic nie leci strumieniem doczlapanie sie poza godzinami szczytu do mechaniora, ale lepiej zeby ktos bardziej kumaty zajrzal do samochodu przed drogą.
mozesz zaryzykowac zalanie ukladu woda i jesli nic nie leci strumieniem doczlapanie sie poza godzinami szczytu do mechaniora, ale lepiej zeby ktos bardziej kumaty zajrzal do samochodu przed drogą.
Landrąver Discovęry 200tdi
Re: POMOCY!! brak ogrzewania! discoveryI
wygląda na to, że nagrzewnica cię olałatitot666 pisze:Dmuchawa działa ale dmucha tylko zimnym powietrzem. Jak otworzyłem maske, to wyglądało jakby coś się rozprysnęło na silnik - wygladała jak woda.

SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: POMOCY!! brak ogrzewania! discoveryI
milcz...deklu!Tapeworm pisze:wygląda na to, że nagrzewnica cię olała
wiesz gdzie jest nagrzewnica w disco 300?
#noichuj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- Discotheque
-
też by się przydało po dzisiejszym fotostopie na SodomiadzieTRAWOLT pisze:
a ja "wstrząsacz i popitkę"

Aby nie było że nie w temacie to ogrzewanie w "cysetce" jest jak ta lala - jadąc po "zaopatrzenie" do Prabut przynajmniej rozgrzać się można było

Ostatnio zmieniony ndz lis 11, 2007 11:08 am przez malgos, łącznie zmieniany 1 raz.
olej do silnika,sjkrzyni i plyn,to niech se magazynuja lokalne sklepy motoryzacyjne lub stacje benzynowe...malgos pisze:na czarną godzinę to magazynuję olej do silnika, skrzyni i płynLR_Olek pisze: zawsze na stocku mam trzy
tak na czarna godzine![]()
a bo to wiadomo kiedy się przyda![]()
ja wole filtry i krzyzaki,laczniki stabilizatorow,koncowki drazkow kierowniczychjakies tulej i lozyska i takie tam pierdoly magazynowac,bo jak raptem mi sie skonczy krzyzak,to zal na kuriera tracic 50% wartosci krzyzaka i miec auto w zastoju 2 dni