Roznice w karoserii - Disco 300tdi - 200tdi
Moderator: Jerry
Roznice w karoserii - Disco 300tdi - 200tdi
Witam,
Musze wymienic caly lewy bok w moim niedawno nabytym Disco 300tdi (98r) - mam okazje kupic tanio blotniki i drzwi z Disco 94r, wydaje mi sie, ze w karoseri po 94r nie zaszly zadne zmiany, ale wolalbym sie upewnic. Takze pytanie brzmi czy da sie te blotniki i drzwi przelozyc z 200tdi bez zadnych przerobek, czy tez powinienem sie rozgladac za czesciami z 300tdi ?
Pozdrawiam,
Michal
Musze wymienic caly lewy bok w moim niedawno nabytym Disco 300tdi (98r) - mam okazje kupic tanio blotniki i drzwi z Disco 94r, wydaje mi sie, ze w karoseri po 94r nie zaszly zadne zmiany, ale wolalbym sie upewnic. Takze pytanie brzmi czy da sie te blotniki i drzwi przelozyc z 200tdi bez zadnych przerobek, czy tez powinienem sie rozgladac za czesciami z 300tdi ?
Pozdrawiam,
Michal
Disco Romulus 

Niestety nie wiem i watpie zeby sprzedawca wiedzialdarkman pisze:no, nawet od benzyny,
to tak btw by przy częściach karoserii niekoniecznie się kierować rodzajem silnika ale raczej modelem i rocznikiem auta. a z której połowy 94go te taile ?

Michal
Disco Romulus 

no własnie, rocznik 94 jest przejściowy, musisz zatem dokonać wizji lokalnej. błotnik przedni po kwietniu 94 teoretycznie będzie taki jakiego potrzebujesz, przed na pewno inny z wyzszym kierunkiem. drzwi będą ok ale atrapy juz inne jeśli idzie o kieszenie i wykonczenie - natomiast rozmiar trzeba sprawdzić dla pewnosci. błotnik tylni - to co przez niego rozumiesz, bo to taka blacha od koła przez nadkole aż po dach, tylne słupki w tych modelach są nieco inne.
najlepsze rozwiązanie dla ciebie to olej tę okazję i kup taile od lepszego nota bene rocznika jeśli chcesz odrestaurować 97/98... akurat dobry błotnik z 94go to chyba ze stanów magazynowych nasa.
tanie
jest
wrogiem
dobrego.
p.s. te błotniki to pse porównaj na byle fotce np z allegro 0 widać gołym okiem, ze sa inne. itd..
najlepsze rozwiązanie dla ciebie to olej tę okazję i kup taile od lepszego nota bene rocznika jeśli chcesz odrestaurować 97/98... akurat dobry błotnik z 94go to chyba ze stanów magazynowych nasa.

tanie
jest
wrogiem
dobrego.
p.s. te błotniki to pse porównaj na byle fotce np z allegro 0 widać gołym okiem, ze sa inne. itd..
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi