Różne zdarzenia drogowe i płacenie za nie z własnej kieszeni
Moderator: Jerry
Różne zdarzenia drogowe i płacenie za nie z własnej kieszeni
Czasem coś nam sie przydarzy na drodze nie z naszej winy ale machniemy ręką i jedziemy wkurzeni dalej uszkodzonym mniej lub bardziej samochodem. Nie ma czasu żeby sie zatrzymać lub nie wiemy jak sie mają przepisy do tego co nam sie stało. Wydaje mi sie, że czasem warto stracić paredziesiąt minut aby odzyskać swoje, czasem niemałe pieniądze, które "dzięki" komuś lub czemuś będziemy musieli wydać.
Kilka dni temu mijająca sie ze mną piaskarka wybiła kamieniem, który wyleciał razem z piaskiem , szybe w moim Disco. Wku...wiony zawróciłem, wyprzedziłem piaskarke i delikatnie(naprawde) zmusiłem do zatrzymania.
Szanowny pan kierowiec ze śmiechem stwierdził, że sobie moge dzwonić po Policje bo on jechał na kogutach i g..wno mu zrobią.
No i sie okazało że:
- jeżeli kierowca piaskarki widzi jadący z naprzeciwka pojazd, musi posypywarke wyłączyć
- sypać musi piaskiem przesianym bez kamieni latających w promieniu kilku metrów
-musi mieć osłone zabezpieczającą przed ewentualnymi zamarzniętymi grudkami piachu lub kamieniami (których teoretycznie nie powinno być)
Bardzo szybko pewny siebie pan kierowiec przestał sie śmiać, a ja mam całą szybe sponsorowaną przez jego OC.
Kilka dni temu mijająca sie ze mną piaskarka wybiła kamieniem, który wyleciał razem z piaskiem , szybe w moim Disco. Wku...wiony zawróciłem, wyprzedziłem piaskarke i delikatnie(naprawde) zmusiłem do zatrzymania.
Szanowny pan kierowiec ze śmiechem stwierdził, że sobie moge dzwonić po Policje bo on jechał na kogutach i g..wno mu zrobią.
No i sie okazało że:
- jeżeli kierowca piaskarki widzi jadący z naprzeciwka pojazd, musi posypywarke wyłączyć
- sypać musi piaskiem przesianym bez kamieni latających w promieniu kilku metrów
-musi mieć osłone zabezpieczającą przed ewentualnymi zamarzniętymi grudkami piachu lub kamieniami (których teoretycznie nie powinno być)
Bardzo szybko pewny siebie pan kierowiec przestał sie śmiać, a ja mam całą szybe sponsorowaną przez jego OC.
Discovery 300 Tdi
http://www.walbrzych4x4.pl/
http://www.walbrzych4x4.pl/
To jakaś czarna seria piaskarkowa. W zeszłym tygodniu gość pługiem piaskarki pozbawił mojego kolegi disko kierunkowskaza,ramki wokół niego oraz zniekształcił błotnik. Po zatrzymaniu go wyskoczył z ryjem że auto żle zaparkowane i ogólnie ma kolegę w d...ie. Ale po telefonie na policję szybko zmienił taktykę na : może byśmy się dogadali.
Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo
w styczniu tego roku,siedze sobie przed tv wieczorkiem...
dzwonek do drzwi,otwieram,stoi sasiad.
mowi"ale narobilem"
wychodze i patrze... lewe drzwi szofera w disco wgniecione,prog plastikowy
i listwa
...
manewrowal na parkingu i nie zauwazyl disco.
normalnie przerazilem sie
,sasiad sie chcial dogadywac,ale bylem wredny* i poszlo z jego oc.
BYLEM BOGATY
a drzwi stuku puku sie naprostowaly
*-po serii telefonow do zaprzyjaznionych warsztatow,dowiedzialem sie ile taki secik naprawczy kosztuje. nowe drzwi+listwa+prog+robota
dzwonek do drzwi,otwieram,stoi sasiad.
mowi"ale narobilem"
wychodze i patrze... lewe drzwi szofera w disco wgniecione,prog plastikowy

manewrowal na parkingu i nie zauwazyl disco.
normalnie przerazilem sie

BYLEM BOGATY

a drzwi stuku puku sie naprostowaly

*-po serii telefonow do zaprzyjaznionych warsztatow,dowiedzialem sie ile taki secik naprawczy kosztuje. nowe drzwi+listwa+prog+robota
No nie wiem czy do dzialu LR ale moja historia wiąże sie z wjazdem na rondo.
Dojezdzam plaskaczem do ronda, lewym z dwoch pasow. Stoje tuz przed wjazdem na rondo, czekam na wolna droge. Po mojej prawej rownolegle stoi TIR. Droga wolna - ruszamy razem ale Tir zjezdza na moj pas i wali mnie w drzwi. Policja rozstrzyga spor na korzysc TIRa. Od tego czasu do ronda podjezdzam prawym pasem
Dojezdzam plaskaczem do ronda, lewym z dwoch pasow. Stoje tuz przed wjazdem na rondo, czekam na wolna droge. Po mojej prawej rownolegle stoi TIR. Droga wolna - ruszamy razem ale Tir zjezdza na moj pas i wali mnie w drzwi. Policja rozstrzyga spor na korzysc TIRa. Od tego czasu do ronda podjezdzam prawym pasem
Ostatnio zmieniony czw lis 22, 2007 11:55 am przez harakiri, łącznie zmieniany 2 razy.
a ty harakiri masz uraz i sie panicznie boisz ciezarowek i przez to (co sam stwierdziles) jezdzisz juz tylko prawym pasem wiec nalezy ci sie odszkodowanie za straty moralne i psychicznedarkman pisze:poza tym nie wrzucił kierunkowskazu i był pijany. czemu policja tego nie sprawdziła to trudno powiedzieć post factum, pewnie byli w zmowie
Opel po pocałunku Disco.
Disco bez uszczerbku(a dokladnie to straciłem halogen 54,99zł i 110 zł zwyżki na oc).

Pierwsza zima na nowych BFG - człowiek się uczy na błędach
Disco bez uszczerbku(a dokladnie to straciłem halogen 54,99zł i 110 zł zwyżki na oc).

Pierwsza zima na nowych BFG - człowiek się uczy na błędach
Disco 300 '97 2,5 Tdi - wyprawówka
Wyprawy 4x4
Wyprawy 4x4