ABS D1
Moderator: Jerry
-
- jestem tu nowy...
ABS D1
Nowy kolega spytal mnie na prv o ABS do D1. Nie znam odpowiedzi ale wierze w madrosc i doswiadczenie kolegow
Cytat: MAM PROBLEM... KONTROLKA ABS ŚWIECI ISE CAŁY CZAS A JAK ZGAŚNIE TO W LANDROVER DISCOVERY 1 300 NASTEPUJE CAŁKOWITY BRAK HAMULCÓW, PEDAŁ WPADA DO SAMEJ PODŁOGI I PISZCZY POMOCY!
Cytat: MAM PROBLEM... KONTROLKA ABS ŚWIECI ISE CAŁY CZAS A JAK ZGAŚNIE TO W LANDROVER DISCOVERY 1 300 NASTEPUJE CAŁKOWITY BRAK HAMULCÓW, PEDAŁ WPADA DO SAMEJ PODŁOGI I PISZCZY POMOCY!
Re: ABS D1
ma popsute hamulce...roverzysta pisze:Nowy kolega spytal mnie na prv o ABS do D1. Nie znam odpowiedzi ale wierze w madrosc i doswiadczenie kolegow
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: ABS D1
roverzysta pisze:Nowy kolega spytal mnie na prv o ABS do D1. Nie znam odpowiedzi ale wierze w madrosc i doswiadczenie kolegow

boszzzz...
powiedz temu deklowi że jak świeci to ma zdupcony abs
a jak zgasnie i następują objawy j/w to abs działa, a przy tym jest zima i jedzie po śliskim...
[cenzura]
Ostatnio zmieniony ndz gru 09, 2007 12:08 am przez czesław&jarząbek, łącznie zmieniany 1 raz.
#noichuj
Witam
Ja jestem tu nowy i najpierw powitam.
Do tej pory czytałm, ale z tym ABS-em to może być niebezpieczne i postanowiłem czym prędzej się zarejestrować i pomóc koledze.
U mnie było to samo:
co zrobiłem - wypiąłem moduł- lampka sie dalej świeci, ale już ABS nie wysyła błędnych informacji- jest całkowicie nieaktywny.
Miałem szczery zamiar dać auto do fachowców od ABSu, ale i tak nie miałbym zaufania do tej elektroniki- teraz mam ABS w prawym bucie
)
PS. Też się uczę dopiero swego auta (Disco '97 300tdi) i mam nieodparte wrażenie, że z tym wozem jest tak z moim starym Fiaciorem 125p
"on się nie psuje- ale lubi jak się do niegop zagląda".
Pozdrawiam wszystkich
Irek Salamonik
Ja jestem tu nowy i najpierw powitam.
Do tej pory czytałm, ale z tym ABS-em to może być niebezpieczne i postanowiłem czym prędzej się zarejestrować i pomóc koledze.
U mnie było to samo:
co zrobiłem - wypiąłem moduł- lampka sie dalej świeci, ale już ABS nie wysyła błędnych informacji- jest całkowicie nieaktywny.
Miałem szczery zamiar dać auto do fachowców od ABSu, ale i tak nie miałbym zaufania do tej elektroniki- teraz mam ABS w prawym bucie

PS. Też się uczę dopiero swego auta (Disco '97 300tdi) i mam nieodparte wrażenie, że z tym wozem jest tak z moim starym Fiaciorem 125p
"on się nie psuje- ale lubi jak się do niegop zagląda".
Pozdrawiam wszystkich
Irek Salamonik
Re: pompa
zmien rozum,.... moze pasuje od jakiegos innego czlowiekamrówa pisze:czy wie ktoś może czy do land rovera discovery 97 pasuje pompa hamulcowa od innego samochodu?