Na wstępie przywitam się ze wszystkimi na forum. Nie miałem jeszcze żadnego LR, więc tylko czytałem

Nabyłem w zeszłym tygodniu 3 Land Rovery serii trzeciej. Na początku podchodziłem do tego troszkę sceptycznie, jednak gdy udało się nam odpalić pierwszego, to zrozumiałem, że to dobry wybór

Samochodziki można zobaczyć w mojej galerii:
http://galeria.gertis.pl/thumbnails.php?album=63
I tak jak z kwestiami mechanicznymi (póki co) nie ma problemów, tak mam zagadkę związaną z formalnościami. Od kolegi, pracującego w stacji kontroli pojazdów, dowiedziałem się, że primo: mogę go zarejestrować max. na 9 osób, secundo: od końca października br. nie można zarejestrować samochodu z siedzeniami ustawionymi bokiem do kierunku jazdy.
I tu się zaczęła zagadka. Dodatkowo muszę mieć zamontowane siedzenia z homologacją, chociaż bez pasów (ławki nie wchodzą w grę). Najpierw pomyślałem, że po zamontuje dwie kanapy "na pace" i zostawię oryginalne 3 siedzenia z przodu i będzie 9 miejsc. Ale.. jak ludzie dostaną się na tamte kanapy?

Druga wersja była taka, że zamontuje po 3, pojedyncze siedzenia po bokach auta z przejściem po środku. Jednak wychodzi mi jakieś 60 cm na siedzenie, wraz z miejscem na nogi. Nieco mało. Poza tym nie wiem jaki samochód miał tak małe siedzenia (max 35 cm "podtyłcza"

Zatem.. starym polskim powiedzeniem: POMOCY!