SRS w Dyskotece
Moderator: Jerry
- Michał...G
-
SRS w Dyskotece
Witam jestem Tutaj nowy i mam pytanie. Tak mnie zastanawia jak to jest z poduchami w dyskotece podczas jazdy po terenie z zapiętym napędem na sztywno i reduktorem. Czy są one w jakiś sposób odłączane na biegach terenowych, czy podczas dynamicznej jeździe po dziurach możemy zostać znokautowani przez dyskotekowe poduchy?? 

- Michał...G
-
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- Michał...G
-
Pomyśl to nie boliMichał...G pisze:Używając haseł SRS znalazłem jedynie coś o freelanderze, a poduszki powietrzne to tylko o zawieszeniu w dyskotece II. Nie wątpie w to że to będą konstruktywne - adekwatne odpowiedzi![]()

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- Michał...G
-
- Michał...G
-
- Michał...G
-
Gorzej grypękpeugeot pisze:te nasadowy a ty masz dziś okres czy coklucz13 pisze:Nie od czytania tylko ododpisywania niektórym matołom mogą powatać torsjeMichał...G pisze:To nie czytaj, chyba że lubisz żygać to czytaj

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- RAF z Ochoty
nie no prosze cie...
jak zapniesz w osobowym wsteczny bieg, to też powinno odłączać przednie poduszki?
widziałeś gdzie są czujniki od poduszek ? - musiałbyś nieźle jeb..nąć żeby ich dotknąć - ja uważam po jeb..nięciu że to taki pic na wode fotomontaż jak abs w discovery 300 - na przegladzie mówi się - " no przecież działa bo się kontrolka świeci"
to se napisałem
jak zapniesz w osobowym wsteczny bieg, to też powinno odłączać przednie poduszki?

widziałeś gdzie są czujniki od poduszek ? - musiałbyś nieźle jeb..nąć żeby ich dotknąć - ja uważam po jeb..nięciu że to taki pic na wode fotomontaż jak abs w discovery 300 - na przegladzie mówi się - " no przecież działa bo się kontrolka świeci"
to se napisałem
LR Disco 96' katowice limited edition
Re: SRS w Dyskotece
co masz na mysli w sensie na sztywno w d2 ?Michał...G pisze:z zapiętym napędem na sztywno i reduktorem.
dyskotekowe poduchy??
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
Ostatnio używałem często opcji " szukaj" , ale chyba obejmuje ona tylko okres od przeniesienia forum z adresu rajdy4x4.pl na forum4x4.pl. Wcześniejsze posty są (jak je przeszukujesz strona po stronie), ale jak je szukasz przez "szukaj" to znajdują się tylko posty po tym okresie.klucz13 pisze:byłote nowy użyj opcji " szukaj"

zielone LR Disco 300 TDi '97
W Dyskotekach 300 były montowane 2 rodzaje czujników.RAF z Ochoty pisze:widziałeś gdzie są czujniki od poduszek ? - musiałbyś nieźle jeb..nąć żeby ich dotknąć - ja uważam po jeb..nięciu że to taki pic na wode fotomontaż jak abs w discovery 300 - na przegladzie mówi się - " no przecież działa bo się kontrolka świeci"
1. czujniki zderzeniowe, montowane z przodu, po jednym na każdą stronę
2. inercyjny, centralnie, na tunelu środkowym pomiędzy pasażerem i kierowcą.
W II-kach, to nie wiem, chętnie poczytam.
Co do włączania się poduszek, to w 300 można je podobno wyłączyć (podobnie jak ABS), poprzez wyciągnięcie bezpiecznika.
- RAF z Ochoty