czyje pierszeństwo
Moderator: Jerry
czyje pierszeństwo
cześc wszystkim
czy autobus wyjazdzający z zatoczki ma ustąpic pierszeństwa nadjeżdzajacym z tyłu, czy też, te choooooooooje z mpk mogą włączyc kieunkowskaz i miec w doooopie to co sie z tyłu dzieje?
pytam bo dawno temu prawo jazdy sobie zrobiłem wiec nie pamietam przepisów
czy autobus wyjazdzający z zatoczki ma ustąpic pierszeństwa nadjeżdzajacym z tyłu, czy też, te choooooooooje z mpk mogą włączyc kieunkowskaz i miec w doooopie to co sie z tyłu dzieje?
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

Re: czyje pierszeństwo
LR -y majom zawsze pierwszęństwosbb pisze:cześc wszystkim

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
ale to jest pytanie do dzialu towarzyskie a nie do lr...sbb pisze:cześc wszystkim
- Discotheque
-
W obszarze zabudowanym masz obowiazek umozliwic mu wyjazd z zatoczki ale nie ma prawa na tobie wymusic, wiec w razie co wal w typa i wzywaj policje.sbb pisze:cześc wszystkim
Kiedys wpuszczalem kazdy autobus, teraz mam ich w d..e. Od czasu jak kretyni z gdynskiego MZK nie moga pojac ze blokujac lewy pas na Wisniewskiego powoduja korek. Nawet pogadanke mieli prowadzona przez policje ale nie trafilo do tych zakutych glow.
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
- Najmłodszy_Gazowiec
1. Kieruj±cy pojazdem, zbli¿aj±c siê do oznaczonego przystanku autobusowego (trolejbusowego) na obszarze zabudowanym, jest obowi±zany zmniejszyæ prêdko¶æ, a w razie potrzeby zatrzymaæ siê, aby umo¿liwiæ kieruj±cemu autobusem (trolejbusem) w³±czenie siê do ruchu, je¿eli kieruj±cy takim pojazdem sygnalizuje kierunkowskazem zamiar zmiany pasa ruchu lub wjechania z zatoki na jezdniê.
2. Kieruj±cy autobusem (trolejbusem), o którym mowa w ust. 1, mo¿e wjechaæ na s±siedni pas ruchu lub na jezdniê dopiero po upewnieniu siê, ¿e nie spowoduje to zagro¿enia bezpieczeñstwa ruchu drogowego.
Tak¿e z jednej strony mo¿e wyje¿d¼aæ dowoli, ale z drugiej musi uwa¿aæ, kwestia interpretacji.
2. Kieruj±cy autobusem (trolejbusem), o którym mowa w ust. 1, mo¿e wjechaæ na s±siedni pas ruchu lub na jezdniê dopiero po upewnieniu siê, ¿e nie spowoduje to zagro¿enia bezpieczeñstwa ruchu drogowego.
Tak¿e z jednej strony mo¿e wyje¿d¼aæ dowoli, ale z drugiej musi uwa¿aæ, kwestia interpretacji.
Gaz 69
- misialek
-
Olek przywozi na wieczory panieńskie chomiki i robi taki mały pokaz czipendejlsówLR_Olek pisze:calodobowo wyjazdowosbb pisze:aaaaaaaa jeszcze coś jako, ze jestem nowy, swieży i pachnacy to myslałem ze dział "Towarzyskie" to takie miejsce gdzie pyta sie o numer telefonu do Samanty pezpruderyjnie albo do Olka niebrzydkiego kameralnie
![]()
![]()

Ranger, XC70, XTZ660
Tylko je najpierw owija taśmą pakunkowąmisialek pisze:Olek przywozi na wieczory panieńskie chomiki i robi taki mały pokaz czipendejlsówLR_Olek pisze:calodobowo wyjazdowosbb pisze:aaaaaaaa jeszcze coś jako, ze jestem nowy, swieży i pachnacy to myslałem ze dział "Towarzyskie" to takie miejsce gdzie pyta sie o numer telefonu do Samanty pezpruderyjnie albo do Olka niebrzydkiego kameralnie
![]()
![]()

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii