czy to dobry pomysł
Moderator: Jerry
czy to dobry pomysł
czy to jest dobry pomysł żeby zamiast osłony obspawać gruche dyfra odpowiednio grubą blachą , gdzieś na forum była fota czegoś takiego ,myśle że było by to dobre rozwiązanie , tylko potrzebna opinia większości bo osłona będzie mieć jedną wade - nie da się jej zdemontować ,a może to nie być wada tylko zaleta bo oryginalna osłona znanej firmy , nówka sztuka pierwszy wyjazd w teren , konfrontacja z kamolami pokazała że uderzenie czołowe zniosła dosyć dzielnie ale przy odwrocie prawdopodobnie wyrwało ją z gruchy i druga próba podjazdu sponiewierała ją niemiłosiernie , teraz leży sobie biedaczka w kącie garażu i czeka na wizyte u kowala 

Re: czy to dobry pomysł
no pomysł jest git , po jakimś czasie blacha w środku zacznie rdzewieć, kruszyć się płatami, ale spoko mechanizm różnicowy jakoś to przemielileszek torbicki pisze:czy to jest dobry pomysł żeby zamiast osłony obspawać gruche dyfra odpowiednio grubą blachą , gdzieś na forum była fota czegoś takiego ,myśle że było by to dobre rozwiązanie ,

- RAF z Ochoty
linka jest do dupy...darkman pisze:to chyba nie dobry pomysł. poza tym mnie nigdy osłona nie spadła w żadnym aucie. miałem w dysko zabezpieczoną dodatkowo linką stalową przed zgubieniem gdyby spadła, aktualnie nie mam żadnych zabeazpieczeń przedspadkowych.
sam to przetestowałem - na osłonie gruchy tylniego mostu...
spadła błyskawicznie a potem człowieku walcz pod samochodem z linką w błocie - i oczywiście śrub juz nie ma więc dalsze kilometry z osłoną w bagażniku (ale tam nie ma co osłaniać)
albo sposób mocowania zaprojektowany jest z głową albo jest do dupy...
przyspawanie chyba jest bliższe dupy....
LR Disco 96' katowice limited edition
Bardzo sensowne osłony do Landów
http://www.free4x4.pl/sklep/wiecej/21.html
chronią też spody i przy cofaniu nie gubią się w błocku
http://www.free4x4.pl/sklep/wiecej/21.html
chronią też spody i przy cofaniu nie gubią się w błocku
disco 200 & 300
Raf, jak dobrze załozona to jest ok, ja to zakładałem z zacnym bardzo mechano i robiło do konca, a i myslę że wojtek który ma teraz moje dysko sobie toto chwali... bla no .. krótka linka iRAF z Ochoty pisze:linka jest do dupy...darkman pisze:to chyba nie dobry pomysł. poza tym mnie nigdy osłona nie spadła w żadnym aucie. miałem w dysko zabezpieczoną dodatkowo linką stalową przed zgubieniem gdyby spadła, aktualnie nie mam żadnych zabeazpieczeń przedspadkowych.
sam to przetestowałem - na osłonie gruchy tylniego mostu...
spadła błyskawicznie a potem człowieku walcz pod samochodem z linką w błocie - i oczywiście śrub juz nie ma więc dalsze kilometry z osłoną w bagażniku (ale tam nie ma co osłaniać)
albo sposób mocowania zaprojektowany jest z głową albo jest do dupy...
przyspawanie chyba jest bliższe dupy....
Panowie tu trzeba koledze pomóc w translacji:
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic. ... 21#1128321
ktoś tam miał dobry w miarę translator to może by pomógł, bo kolega jest chlubnym wyjątkiem potwierdzajacym jedynie regułę, że rocznik 2007 był wyjątkowo badziewny pod wzgledem naboru na forum nowych elementów .. jedynie Szafcia i Dzolietka się bronią rzecz jasna jako płeć nietypowa.

Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi