Prośba o pomoc z manualami do LR
Moderator: Jerry
Prośba o pomoc z manualami do LR
A więc mam trochę tego i sukcesywnie będę tu dorzucał:
http://www.4x4love.com/pliki/
Problem w tym, że nie znam się na land roverach i nie wiem jak opisać te pliki, aby były one odpowiednio zrozumiałe dla posiadaczy LR.
Bardzo bym prosił jakiegoś fana Land Roverów o pomoc z plikami. Jeśli macie jakieś pliki, których nie ma to proszę o kontakt na info@4x4love.com, gdyż chciałbym stworzyć bazę danych z manualami i informacjami technicznymi.
http://www.4x4love.com/pliki/
Problem w tym, że nie znam się na land roverach i nie wiem jak opisać te pliki, aby były one odpowiednio zrozumiałe dla posiadaczy LR.
Bardzo bym prosił jakiegoś fana Land Roverów o pomoc z plikami. Jeśli macie jakieś pliki, których nie ma to proszę o kontakt na info@4x4love.com, gdyż chciałbym stworzyć bazę danych z manualami i informacjami technicznymi.
Ostatnio zmieniony śr lut 06, 2008 12:08 am przez Flor, łącznie zmieniany 1 raz.
Będę miał niedługo ten EPC czy ETK. Zostało mi jakieś 400MB do końca.
A co to jest rave? Bo mam takie pliki jak rave 1, 2, 3 i każdy z nich ma ok 400MB. Potrzebne to to?
No faktycznie z literkami HDJ lepiej się nie pokazywać tutaj. No ale z drugiej strony chodzi o to aby się wspierać. Skoro udało mi się natrafić na różne ciekawe rzeczy także do LRów to chyba dobrze, że się wychyliłem zamiast skasować to wszystko.
A co to jest rave? Bo mam takie pliki jak rave 1, 2, 3 i każdy z nich ma ok 400MB. Potrzebne to to?
No faktycznie z literkami HDJ lepiej się nie pokazywać tutaj. No ale z drugiej strony chodzi o to aby się wspierać. Skoro udało mi się natrafić na różne ciekawe rzeczy także do LRów to chyba dobrze, że się wychyliłem zamiast skasować to wszystko.
te ravy to też manualeTomaszHDJ pisze:Będę miał niedługo ten EPC czy ETK. Zostało mi jakieś 400MB do końca.
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Ja tam zbyt biegły w IT nie jestem ale wydaje mnie się
że te ravy to jest taki format pliku tworzący "wirtualną dyskietkę/płytkię" na normalnym dysku - znaczy się niektóre programy nie da się zainstalować na dysku twardym czy coś w ten deseń.
Tak apropo to mam takie cuś co Czesiek wkleił i swego czasu chciałem sobie zrobić kopię (jakby się płytka zwaliła) i za cholerę kopia płytki nie chce działać pisząc że dysk nie oryginalny czy coś takiego - umie ktoś to skopiować?
że te ravy to jest taki format pliku tworzący "wirtualną dyskietkę/płytkię" na normalnym dysku - znaczy się niektóre programy nie da się zainstalować na dysku twardym czy coś w ten deseń.
Tak apropo to mam takie cuś co Czesiek wkleił i swego czasu chciałem sobie zrobić kopię (jakby się płytka zwaliła) i za cholerę kopia płytki nie chce działać pisząc że dysk nie oryginalny czy coś takiego - umie ktoś to skopiować?

LR Rendzi stajla 

nieTRAWOLT pisze:Ja tam zbyt biegły w IT nie jestem ale wydaje mnie się
ravy to cd-ki m.in. z dużą ilością danych o Land roverach (z tym, że są to pdf-y zaszyfrowane i można je otwierać tylko za pomocą tego konkretnego acrobata, który jest na płytce) to tak w skrócie
myliszTRAWOLT pisze:no właśnie, jak to zassiesz z neta na dysk twardy to program to obsługujący tworzy taki wirtualny CD na dysku żeby to chodziło.JarekK pisze:ravy to cd-ki
po prostu najczęściej płytki są zapisane jako obraz cd-ka np. iso .nrg (ale są tez w zipach)
ale wystarczy skopiować płytkę (po nagraniu) do jakiegos katalogu i uruchomić rave.exe i działa - nie ma żadnych wirtualnych dysków - po prostu ten aktrobat na płytce ma dodane pluginy, które pozwalają odszyfrować pdf'y
możeJarekK pisze:myliszTRAWOLT pisze:no właśnie, jak to zassiesz z neta na dysk twardy to program to obsługujący tworzy taki wirtualny CD na dysku żeby to chodziło.JarekK pisze:ravy to cd-ki
po prostu najczęściej płytki są zapisane jako obraz cd-ka np. iso .nrg (ale są tez w zipach)
ale wystarczy skopiować płytkę (po nagraniu) do jakiegos katalogu i uruchomić rave.exe i działa - nie ma żadnych wirtualnych dysków - po prostu ten aktrobat na płytce ma dodane pluginy, które pozwalają odszyfrować pdf'y

to powiedz mi jak mam zrobić kopie manuala żeby latało

LR Rendzi stajla 

wiesz dróg jest wiele np.TRAWOLT pisze:możeJarekK pisze:myliszTRAWOLT pisze: no właśnie, jak to zassiesz z neta na dysk twardy to program to obsługujący tworzy taki wirtualny CD na dysku żeby to chodziło.
ale wystarczy skopiować płytkę (po nagraniu) do jakiegos katalogu i uruchomić rave.exe i działa - nie ma żadnych wirtualnych dysków - po prostu ten aktrobat na płytce ma dodane pluginy, które pozwalają odszyfrować pdf'y![]()
to powiedz mi jak mam zrobić kopie manuala żeby latało
jesli masz rava jako obraz płyty to:
a) nagrywasz na płytę - ale nie jako plik ale jako obraz - tak, ze wynikowo masz na płycie katalogi i pliki. ; potem to kopiujesz gdzie chcesz
b) używasz softu, który umożliwia "wypakowanie" zawartości obrazu na dysk i tak jak powyżej masz pliki i katologi i robisz z nimi co chcesz