Prosba o pomoc odc 234

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
standerus

Kontaktowanie:

Prosba o pomoc odc 234

Post autor: standerus » czw lut 07, 2008 6:53 pm

witam
Mam kilka pytań, całkiem z różnych beczek....

- Czy w DII Td5 jest jakis serwis w okolicy 90tyś mil?? Tzn czy po za płynami i filtrami coś jeszcze się robi jak jest wszystko ok??

A teraz Di 300tdi

- Znowu problem ze sprzęgłem - wpada w podłogę, odskakuje z wyraźnym oporem, działa tylko na 20% skoku. Czesław kiedyś pisał że cała hydraulika - czy jest szansa na wróżkę powiedzieć czy to slave czy master cylinder?? Mechanik od plaskaczy mówił ze może być jeszcze łożysko oporowe sprzęgła, że wpada w docisk i dlatego się blokuje. Odpowietrzenie pomogło na kilka dni i jest jak było - musze autem wrócić do Polski, wolałbym nie glebnać gdzieś w czasie 2200km

- Jako że okazało się że uszczelka pokrywy zaworów która miała być wymieniona w czasie Wielkiej Naprawy Za Mnóstwo Kasy jest pęknięta :-? (faken shit.....) czyli albo wymieniono ją do du.p.y albo nie zrobiono tego wcale.... uszczelkę znaleźć nie problem, ale jak czytałem co 5 razy należy wymienić śruby mocujące pokrywę - 3 sztuki, razem z podkładkami - czy ktoś zna numer tej części?? tylko tak mogę je kupić w LR tutaj.
Ostatnio zmieniony pt lut 08, 2008 2:56 pm przez standerus, łącznie zmieniany 1 raz.
Od kiedy biorę prozac świat jest piękny
'94 Defender 90SW 300tdi, dużo do zrobienia

sss25
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sss25 » pt lut 08, 2008 11:08 am

jest przeglad na 96 tys dosc wazny.wymieniasz wszystkie oleje czyli silnik skrzynia dyfry reduktor,oba filtry oleju,filtr paliwa,smarujesz zamki:) co do sprzegla stawiam na mastera.
Bezczelnosc konstruktorow LR nie zna granic...

Awatar użytkownika
standerus

Kontaktowanie:

Post autor: standerus » pt lut 08, 2008 2:46 pm

Ok czyli płyny i filtry.
Spoko, wykonalne :D , wielkie dzięki.

jakis pomysł z nr części??, albo gdzie go szukać??
Od kiedy biorę prozac świat jest piękny
'94 Defender 90SW 300tdi, dużo do zrobienia

Awatar użytkownika
zaloguj

Post autor: zaloguj » pt lut 08, 2008 2:50 pm

u mnie 2 trzymały sie tylko w połowie :evil: :evil: :evil:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”