Opinie o LR DiscoveryII
Moderator: Jerry
Opinie o LR DiscoveryII
Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum. Poważnie myślę o zakupie Disco. Interesuje mnie auto z końca produkcji tej wersji (03-04). Proszę o poważne informacje na temat rzeczywistych kosztów eksploatacji tego modelu. Chodzi mi o konieczne, wymagane przebiegiem koszty. Np. co ile powinno się zmieniać oleje (wszystkie) przy jeździe lekki teren 10% reszta drogi utwardzone, rozrząd, klocki itp. Jakie podzespoły samochodu są bardziej wrażliwe na możliwą awarie? Czy przy regularnych przeglądach i serwisowaniu można liczyć na przebiegi kilku tyś km bez niespodzianek. Wiem, że większość zależy od stanu w jakim się auto kupi i, że wszystkie samochody się psują. Jednak jest jakaś średnia w stosunku do przejechanych kilometrów. Potrzebny mi jest samochód do dojazdu na budowy na terenie całego kraju. A więc trasa np. 300 km normalnie + końcówka 2 km. w terenie gdzie "normalnym" nie pojadę. Podoba mi się Disco jednak czar może prysnąć jeśli okaże się, że auto zbyt często "zaskakuje" właściciela. Z góry dziękuję za zainteresowanie się tematem i rzeczowe odpowiedzi. Pozdrawiam.
to słynna komenda przy wyprzedzaniuJarekK pisze: Run Jarek, Run!!!

A koledzę od topicu proponujemy zdjąć czapkę, jest ciepło i poszukać tu i tam http://www.autocentrum.pl/land_rover/Discovery.html
i życzymy oby wiecej już w czapce z pomponem nie siedzał przed komputerem

VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R
Re: Opinie o LR DiscoveryII
żeby nie było, że nie na tematTomaszB pisze: Jednak jest jakaś średnia w stosunku do przejechanych kilometrów.
średnia wynosi w stosunku do równa jest 45,189
znaczy 45,189 zł na kmJarekK pisze: żeby nie było, że nie na temat
średnia wynosi w stosunku do równa jest 45,189

a to masz gratisTomaszB pisze: Z góry dziękuję za zainteresowanie się tematem

pokaż rękę chłopcze...Albert_N pisze:wiesz, moze FORUM pomylilo Ci sie z WROZKA
oo.. oo.. wróże ci wiele awarii w DII, znacznie przekroczysz zakładany pakiet startowy.
Ale... na horyzoncie coś majaczy.. tak to JEEP

Wiedza o szczęściu kosztuje 50zł skarbie

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

Nie SŁUCHAJ ICH to amatorzy!!!!!!
Porozmawiaj z wróżką lub jej asystentem!

Bezpośrednie połączenie telefoniczne:
- z telefonu stacjonarnego:
0 700 680 601
Legion Polska, koszt połączenia netto 3,46 zł/min; brutto 4,22 zł/min
- z telefonu komórkowego:
*740 89 01
Koszt połączenia netto 4 zł/min; brutto 4,88 zł/min
Anonimowy kontakt z wróżką przez SMS, wyślij:
ES.[wpisz LR i pytanie] na numer 72525
np. :ES.RL Ile kilometrów przejadę w tym roku bezawaryjnie?
Koszt netto 2 zł/SMS; brutto 2,44 zł/SMS
Porozmawiaj z wróżką lub jej asystentem!

Bezpośrednie połączenie telefoniczne:
- z telefonu stacjonarnego:
0 700 680 601
Legion Polska, koszt połączenia netto 3,46 zł/min; brutto 4,22 zł/min
- z telefonu komórkowego:
*740 89 01
Koszt połączenia netto 4 zł/min; brutto 4,88 zł/min
Anonimowy kontakt z wróżką przez SMS, wyślij:
ES.[wpisz LR i pytanie] na numer 72525
np. :ES.RL Ile kilometrów przejadę w tym roku bezawaryjnie?
Koszt netto 2 zł/SMS; brutto 2,44 zł/SMS
Ostatnio zmieniony śr lut 13, 2008 11:54 am przez JarekK, łącznie zmieniany 2 razy.
po usunięciu kart znaczonych wyszło mi...
walet pik
królowa kier
i król karo...
bardzo nie dobre połączenie, ktoś tu kogoś nakrył i zaraz będzie rozróba
A tak BTW to wlazłem na tego linka i mało się nie zlałem ze śmiechu
walet pik
królowa kier
i król karo...
bardzo nie dobre połączenie, ktoś tu kogoś nakrył i zaraz będzie rozróba

A tak BTW to wlazłem na tego linka i mało się nie zlałem ze śmiechu
Normalnie czytajcie panowie i uczcie się... nich nam żyją pismakiTrzecia generacja Land Rovera Discovery łączy w sobie komfort Range Rovera z możliwościami terenowymi Defendera.
(...)

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 

Ja swoje fochy dawno zostawiłem w piaskownicy. Przejrzałem wcześniejsze posty, a na forum rzuciłem konkretne pytania na które nie znalazłem odpowiedzi. Nie oczekuję wróżenia z fusów. W obecnym samochodzie przebieg już (200 000 km) robię trzeci rok około 50 tyś. rocznie km i robiąc okresowe przeglądy mam spokój. Ale zawieszenie na nasze drogi jest do dupy. Jest za delikatne. Dlatego pytając o koszty chciałem uzyskać prostą informację typu: Oleje, filtry itp. co xxx km koszt xxx. Przy każdym serwisie zwrócić uwagę na to i to. Jak tego dopilnujesz masz spokój. Pozostałe usterki jak w używanym samochodzie. Nie ma sam. bezawaryjnych.