Disco III spalanie realne vs. wskaznie komuptera
Moderator: Jerry
Disco III spalanie realne vs. wskaznie komuptera
Sprawdziłem ostatnio spalanie rzeczywiste i wyszło mi 13l/100km podczas gdy komp pokazał 10.7.
Czy też macie aż taką rozbieżność? Bo pewnie serwis może to ustawić tak aby pokazywało realne?
pozdr
Y
Czy też macie aż taką rozbieżność? Bo pewnie serwis może to ustawić tak aby pokazywało realne?
pozdr
Y
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: Disco III spalanie realne vs. wskaznie komuptera
zwróć uwagę na pracę silnika jak się zatankuje gorsze paliwo, jest głośniejszy i nie równo pracuje na wolnych obrotachYoorek pisze:Sprawdziłem ostatnio spalanie rzeczywiste i wyszło mi 13l/100km podczas gdy komp pokazał 10.7.
pozdr
Y
w sumie 1353 KM 
no replacement for displacement!

no replacement for displacement!
Myślisz że jak od innego dilera kupi lepszy towar, to będzie miał lepsze "wizje" na licznik?mudder pisze:albo dilera...
Jak w swoim disko patrzę na komputer, to przed południem wskazuje znośne spalanie. ale po południu już za wysokie.
A przed północą to już w ogóle - pali nawet do 23:59.

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
U dealera właściwego kupiłem - choć to 300km od Krakowa (ale bak dali pełny
).Tankuje na BP - chyba nie maja syfiastej gnojówy choć kto ich tam wie. Co do problemów to mam juz 14kkm i póki co to tylko ten bluetooth do telefonu sie zwiesił no i jak było -10 stopni to tak jakby nie na wszystkie gary odpalił i dopiero po chwili znormalniał.
W ogóle zamierzam napisać taki + i - na forum ale nie za bardzo mam kiedy
.
Aha no i w serwisie u włsciwego delarera mi plastik na drzwiach otarli - ale że nie dodzwonił m się do nich od razu wiec nie calimowałem.
pozdr
Y

W ogóle zamierzam napisać taki + i - na forum ale nie za bardzo mam kiedy

Aha no i w serwisie u włsciwego delarera mi plastik na drzwiach otarli - ale że nie dodzwonił m się do nich od razu wiec nie calimowałem.
pozdr
Y
A ssie ile chce
Witam
Z uwagi na bardzo krótkie doświadczenie zaledwie 15 tyś(swoją),a wcześniej 5 tyś (testową) Disco III. Stwierdzam że raczej nie ściemnia, rzeczony komputer. Jedynie zauważyłem że ostatnie 150km (ze zbiornika) ubywa super szybko, a średnia na kompie wzrasta jedynie o 0,2-0,3 litra. I to bym określił jako nadużycie.
A druga sprawa to popijanie w czasie jazdy…czy komuś z was udało się poskromić go do 9,7l??? ja skromnie smagając go batem osiągam 10,7. W miejskim świście robimy 13l, no a planik w terenie uuuu to, tu muszę powiedzieć że disco naprawdę może, taki niepozorny a pije jak arystokrata czyli "ile chce", ale wszyscy ci co razem z nim byli w terenie wiedzą że kurka warto z nim pić…

Z uwagi na bardzo krótkie doświadczenie zaledwie 15 tyś(swoją),a wcześniej 5 tyś (testową) Disco III. Stwierdzam że raczej nie ściemnia, rzeczony komputer. Jedynie zauważyłem że ostatnie 150km (ze zbiornika) ubywa super szybko, a średnia na kompie wzrasta jedynie o 0,2-0,3 litra. I to bym określił jako nadużycie.
A druga sprawa to popijanie w czasie jazdy…czy komuś z was udało się poskromić go do 9,7l??? ja skromnie smagając go batem osiągam 10,7. W miejskim świście robimy 13l, no a planik w terenie uuuu to, tu muszę powiedzieć że disco naprawdę może, taki niepozorny a pije jak arystokrata czyli "ile chce", ale wszyscy ci co razem z nim byli w terenie wiedzą że kurka warto z nim pić…

"Świat bez kobiet jest jak ogród bez kwiatów. Łatwiejszy do utrzymania"
D3 ,Y60+PTO+35``
D3 ,Y60+PTO+35``
- HiJack
-
Re: A ssie ile chce
Jadac ze stala predkoscia na autostradzie (110-130km/h) udaje mi sie zejsc do okolic 31 mpg czyli ok 9l/100km.
Niektorzy z nowiutkimi autami nawet lepiej.
Oczywiscie skrzynia manualna.....
Niektorzy z nowiutkimi autami nawet lepiej.
Oczywiscie skrzynia manualna.....

E gadamy o błędnym wskazaniu komputera a nie spalaniumudder pisze:a w ogóle to co za dyskusja przy takim aucie to można pogadać...o niefunkcjonalnych uchwytach na kubki a nie o spalaniu

A spalanie dalej 2l większe nie na kompie.
BTW: Czy ktoś z Was robił chip tuning, jak sie nie chcecie ujawniac do na prv pls. chciałbym zasięgnąć jezyka.
-
-
- Kontaktowanie:
Ja mam troszke info.. ale nie powiem bo nie moge 
Spalanie jest od 9 do 14 ... 9 dla S... 300kg roznicy itd
Realne spalanie demo przy dluzszym uzytkowaniu jednej osoby wychodzi nam 12... wskazania kompa 12-13... on troszke inaczej ma algorytm liczenia itd. jeno pisania za duzo

Spalanie jest od 9 do 14 ... 9 dla S... 300kg roznicy itd

Realne spalanie demo przy dluzszym uzytkowaniu jednej osoby wychodzi nam 12... wskazania kompa 12-13... on troszke inaczej ma algorytm liczenia itd. jeno pisania za duzo

Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

- HiJack
-
Byl juz ten temat tu poruszanyYoorek pisze: BTW: Czy ktoś z Was robił chip tuning, jak sie nie chcecie ujawniac do na prv pls. chciałbym zasięgnąć jezyka.

Wielu wlascicieli D3 w UK ktorych znam maja przeprogrmowane/podrasowane mapy silnika ktore podnosza dosc znacznie moc i moment obrotowy...
Jest tu kilka firm oferujacych takie "uslugi".... wystarczy poszukac na Google

Jednak kazde uaktualnienie oprogramowania podczas serwisu wymaga ponownego tuningu...